Bloggar

Dessa är NÅGRA (har alltså många fler) men några av mina dagliga favoritbloggar som e duktiga på att uppdatera :)

http://nilssonpettersson.blogg.se/
En mamma vars största dröm är att ha 11 barn :)

http://livetihelhet.blogg.se/index.html
En ung tjej som nyligen blev mamma till otroligt nog Trillingar! 3 st tjejer :)

http://candydarling.shapemeup.se/
En nybliven mamma och tränings"narkoman" ;)

http://prematurmamma.bloggplatsen.se/
ja som ni ser på adressen så är detta en prematurmamma, till en liten stark tjej född v 23!

tjiing!! <333



Våren är bortsnöad

Imorse väckt Hemi mig 07 och först av allt som han börja göra var att klä sig, letade efter sockarna från igår och verkade alldeles förtvivlad. Efter lite spring i rummet hade han hittat allt å började klä sig allteftersom och sen tog han min hand å drog mig till hallen där han slet i ytterkläderna.. Han ville ut! Var då första ggn han gjort liknande, men ja sa att vi måste ju få i oss lite frukost först och vilka protester jag fick! Huja vad arg han blev men hjälptes inte, mat i magen sku vi ha först så efter en stunds nerlugnande så kom han på att han faktiskt var sugen på nått! Haha ja vad ska man säga om dom små iband (:





Nova fortsatte sin sömn med papsen så efter holly vaknat å vi ätit gick vi ut och mkt snö har det kommit nu efter natten som var! 1½ dm ca har det tillkommit hos oss! Inte är det vår än på ett tag.. å ser ut som att påsken blir lite räddad i år, det återstår att se. Hade med mig kameran ut å många fina bilder blev det :) kik å njut!

























har såna duktiga små snöskottare allt :) Nästan hela planen drog dom å hjälptes åt och bytte av varann, hehe mina älsklingar <3 Efter 1 h var dom lagomt trötta att allt som återstod var in, äta å sen sova lunch :)

tjiing!! <333




Myskväll

Ja det var jag på igår. Efter att vi käkat middag hos svärmor och kl var läggdags för barnen var det hem för att lägg dom sen åkte jag och Nova vidare på villis för att kika in Myskvällen :) Träffa en hel del folk och Thea en av dom! Vad kom jag hem med då? Jo det blev ett apr strumpbyxor som var nedsatt rätt rejält, sku tippa på en 80% så en tjuga kostade dom :) Sen tidigare på dagen hade svärmor å D varit på blommona å hittat galonvantar som jag sökt, för halva reapriset så toppen bra!





Fick mig tips hos sportringen också om ett par jättesköna och stabila träningsskor som jag tänkt investera mig framöver, då mina hittills är förstörda :) Ett par skor som är utifrån mina fötter å har aldrig stått stabilare.. eftersom jag e sne å går lite innåt så var dom uppbyggda xtra just där som ja anrs lutar å det kändes då skillnad! 1495:- går rackarna på :)

Såhär serom ut



Supersköna! :)
Var hemma 22 å då vare bara å lägg sig direkt hehe

tjiing!! <333



En bra start

Full rulle är det alltid här på morgonen. Spec när man har sina 2 välutvilade frön här hemma som bara väntar på att få riva ut allt som finns! Så dom springer nu och röjjer det mesta som finns framme.. haha. Själv håller jag på med varsin gröttallrik åt dom, inkl mig själv. Nova ligger inne i vår säng o sover.. och inatt fick faktiskt jag också sova.

Planerad visit på villis idag men när vet jag inte.. dom har ju myskväll (butikerna har öppet till 22 och med rea erbjudanden bla) ikv också med olika erbjudanden i butikerna så är sugen på att vänta tills Hemi å Holly lagt sig för att sen åka in bara nova å jag ikv.. men vi ser väl hur det blir. Anrs så kanske man spar sig tills imorrn för att fara när econd hand har öppet =)

Sen en grej jag hittat som jag inte visste fanns till barn:
Mivitotal kids (från 1 år och uppåt)




Så nu får dom sig en dos varje morgon (:
Ne,fortsätta med mitt innan lillan vaknar!

tjiing!! <333



feeling fine

trots natten som varit så känner jag så (rubriken).

Försökte få mig lite sömn vid lunch idag när de äldre lagt sig och även minstingen våran låg i sängen men icket att jag fick slå igen ögonen jag med! Varje gång jag höll på att somna började Nova, och så höll det på i en trekvart.. sen orkade jag inte försöka längre så klev upp istället. Självklart så somnade Nova efter sen en stund men då var det inte mkt tid kvar tills de äldre skull upp igen så var inte lönt att lägga sig då. typiskt typiskt (:

Än fast jag kände mig långtifrån på topp så fick jag till en hejdundrandes middag! Pasta & köttfärsbiffar m majs och tacostaste. (kokt vitkål för mig ist för pastan där) och en tomat basilika sås med toppning av guacamole. Måste tillägga att det blev mums än fast ja slängde ihop allt på måhå mitt i all stress vid middagstiden *stolt*. Tänk om man alltid var såhär kreativ.. kanske ska ha fler "bad nights" så lossnar det?! haha

Men nog om det, nu tidigare ikv tog jag mig en stund å bläddra igenom vårt nya tillskott bland våra "aha" böcker (resumeér av år, vad som hänt) Nu är vi på vår 3:e (2011) som kom i lådan idag. Mkt nyheter man kändes vid som man följt under förra året och mkt man hade glömt också.. väldigt intressant läsning i nuet.



De äldre barnen ligger nu sen 19 och lillan pendlar mellan att vilja ammas, vara grinig och trött.. så fullt vaken fortf (positivt inför natten), hoppas hon e vaken ett slag till så man får sova några timmar innan första amningen för inatt :)

Sitter för tillfället och avnjuter kvällsmålet: Fräsch yoghurt m färska jordgubbsbitar!



Ne smaska upp resten å sen inta sängen!

tjiing!! <333



Vem är kungen i jungeln?

Seriöst.. vad är det med folk som gör denna videon till en stor grej (för det är precis vad det har blivigt!)
Fattar inte.. har ni aldrig hört låten förut eller vadå?!

Jag e bekant med denna trudiluren sen barnsben. Gick i pingstkyrkan med alla barnen i byn veckligen hemma (på tis och tors dagar) och där sjöngs denna låten för fulla muggar, alla satt vi ner å gjorde rörelserna där och sjöng :D haha fult endå nu efteråt men vi var ju bara barn och hade kul! Så JAG tkr det inte är nått speciellt alls med denna videon som många andra verkar resonera.. vet inte om ja ska skratta elr skratta *skakar på huvudet*..



Se och njut!

tjiing!! <333



kläder

Nu har dom kommit!




:)



Nova

7½ vecka gammal nu cirkasisådär. Och utvecklas med stor fart!
Smått massa joller nu som påbörjats, och mer å mer respons på ansiktsuttryck och grimarser för var dag som går :) Är nöjd för det mesta men kan ha sina sämre dagar/nätter, men framför allt är det nätter som kan krångla om det krånglas ska. Och en mammagris utan dess like är vad hon är! Men är väl mest så i början, vi e ju som ihopklistrade nästan hela tiden mkt tack vare amningen och det. Liggs det på mage så tittar hon upp högt nu och huvudet hålls högre för varje gång, hon e så stark :) Babysittergungan är en favorit, där kan hon sitta nöjd länge å bara kika och iakta på omgivningen :) Bär kläder av strl vissa 62:or resten 68. Har nu strl 3 Pampers (inte newborn utan den större 3:an) och väger omrking 6 kg och nån cm från 60 cm lång. Stora tjejen som snart blir 2 hela månader <3



Nova Heather Harriet Lundgren <3



Paulúns

Köpte mig denna igår, MmMmmMmmmmMjammie!



En god törstsläckare proppad av massa gott och bra!

tjiing!! <333




veckorna rullar på

Blev en hel dag på villis igår, lämnade de äldre barnen hos dagmamman och sen var det frukost på ICA med finaste Mikkis som var mitt sällskap :) Sjukan för Efterkoll för mig sen tillbringade jag tiden med svärmor som också var på platsn tills barnen sku hämtas igen. Allt för att spara in på en xtra tur nu när oljan gått upp igen, sen hade jag inget särskilt att göra hemma heller så var skönt med en dag bara på villis också.

Nu är jag lagomt mörbultad sen natten som varit, Nova ville inte somna förrens 04 imorse, sen kl 05.43 vaknade hon igen å sku äta så jag har mest legat å slumrat tills Hemi kom in till oss 06.10.. så sen när D kommer hem tänker ja ta en välförtjänt uppladdning i form av sömn!




















tjiing!! <333








Sova middag

Det är bra mysigt det



<3



Vår

Trots mycket snö och kyla kvar så har våren kommit litegrann hos oss också :)
Vi må va sen men så äre såhär års, å med denna klimatförändringen förskjuts det för var år också, men det är så fint här denna tiden tycker jag.

På med galonisar och gummistövlar!















trodde att vara ute och leka av sig sku göra susen lagomt tills lunch men icket
Hemi å Holly har bara bråkat och vill inte sova alls! Blir en tidigare kväll då ist :)

så det kan vara, hehe

tjiing!! <333





kvällsning

Den där maträtten ja snacka om tidigare, den var jättegod för att va lågkalori! Så det rekommenderar jag starkt om ni vill byta ut nån mål om dagen eller så, för det var värt pengarna :)

Lugn kväll anrs, haft "våffeldag" igen, när det fanns så mkt kvar sen igår. Farmor till barnen åt också med oss sen var kl så sent att barnen hamna i sin andra andning (alltså sängdax!) Rent å diskat och tvättat äre här hemma nu, så nu äre bara att ta itu med all rentvätt, amning å sen gnatt för min del också. Men innan dess ska vi se klart på teven å invänta att Nova vaknar :)

tjiing!! <333



BVC Nova

Då var Nova vägd. Hon vägde nu 5,8 kg och var ca 59 lång, precis som ja tippade på :) Så hon växer, ännu en gång bevis att min amning fungerar (håller tummarna) Vill då minst amma hon tills hon e 3 månader, ca 1 mån kvar tills det målet.

Anrs så tog dom odling på hennes "gäggiblegg" i ögonen, som hon haft sen födseln  i princip.. så får vi veta om det är dags för en kur eller ej, anrs så äre bara att tvätta på med sterilt vatten i fortsättningen, ja fram tills vi vet provsvaret.

Nu här hemma är barnen e lagda och själv ska man få i sig lite mat hade jag tänkt. Blev inte trollstugan idag som planerat, barnen var krassliga & febriga imorse så drf dom är hemma idag, lika bra så dom e ordentligt pigga när dom ska vara med andra barnen och leka.

Ska testa en ny grej idag vad gäller maten, dessa var nedsatt och med kuponger intill varan så bleve än billigare. Om den smakar gott vet jag inte men är värt att testas! Min Lunch :)



tjiing!! <333



v 12 finished

Nä, ta en dusch å sen gå till sängs :) tidig dag som inväntar imorrn, dom äldre ska till Trollstugan å jag ska med Lillan å väga på BVC =) kul å se hur mkt hon gått upp sen sist, nu kanske hon väger strax under 6 kg, spännande!

tjiing!! <333



Tradera

Gjorde min kväll! Vunnet från Tradera









En vår/sommarjacka & Klänning till Holly
Regn/galonjacka & tröja till Hemi

Helgen slutade bra =D

tjiing!! <333




OKQ8

När vi var hos Thomas å Mikkis så fick Hemi ett "garagehus" av dom
:) Ett A la OKQ8 garage mack, typ. Tack så mycket £> !!

Daniel å Hemi som monterar ihop det





:) Han var så glad sen när det var klart, och sen dess har han bara
lekt med det dära garaget, hehe blev en favorit på en gång!

tjiing!! <333





Våffeldagen

Vad är inte våffeldagen utan våfflor?! Det blir dagens middag här hemma :)

Har nyss klickat hem lite hälsogrejer jag ska använda framöver, när amningen är avklarad eller va man ska kalla det. Ja när jag beslutar mig för att sluta amma eller när det inte funkar längre, f.o.m dess äre tänkt att ja ska påstarta en del grejer, mer om det kommer inom kort :)

Annars är läget lugnt för tillfället, alla 3 barnen sover lunch fortf men snart ska dom väckas. Själv ska ja passa på att hänga upp en tvätt innan ja väcker dom äldsta, sen ska vi väl försöka ha vare ute innan det är middagsdags!

Bilder från nu i helgen får avsluta inlägget





tjiing!! <333




resume

Var kanske dags för ett nytt inlägg nudå? Vare fullt upp i helgen..

Kort om helgen hittills då:
Fredan var vi bara hemma till en början, men sen efter middagen åkte vi till Dalasjö å våldgästa hos Thomas och Mikkis. Roligt som alltid, och så sällan det blri nuförtiden, det fåre bli ändring på! Lördan blev en storstädningsdag här hemma, både ute som inne. Har ju börjat tina fram grejer från snön som man tydligen missade att ta in i höst (leksaker) eller sånt som blive gömt i snön.

Och inne bleve taget överallt med dammtorkning, skurning å sugning (haha dammsugarn!) å fann mig en kissfläck inne hos oss!!! Jävla katter (eller jävla Blondie) som smitit in till oss. Visste ni att våra katter får inte vara i varken barnensrum eller vårt sovrum? Stenhårt det dära men vid nått tillfälle har han tage sig in.. suck!

Nä så idag när vädret e så fint blire till att försöka ta oss ut sen idag för att gå med sopor och att barnen får leka :) Justnu ser jag att ja måste ställa fram alla klockorna, helt förvirrande att datorn å teven har rätt tid å resten av lgh inte har det, haha..tyckte väl att ja fick sovmorgon imorse när kl va 7 då vi klev upp men icket, å var ju kl egentligen 06 :P

Ne göra det dära nån gång då

tjiing!! <333




Vänkrets

Surrat med bästaste Lisa idag, blev nästan 2 h vi speakade med varann (oops!) Men det är kul som alltid att återuppta kontakten med vänner man hör så sällan av, och listan e lång..





Kan inte komma ihåg sist jag t ex träffa Emma! Hmm äre när vi tog studenten vah? Hemma hos dig typ, eller när var det? Samma med Sofi, senast jag hörde av henne var väldigt längesen. Ja förra året om inte året innan det kanske. Hemskt egentligen men man ser mycket hur tiden går fort, och hur olika liv vi alla lever efter skoltiden. Många som flyttar åt olika håll och inriktar sig på olika saker.

Får värsta flashmobs ända bak till artedi tiden ibland, men främst tiden under gymnasiet som man faktiskt saknar. Det var den bästa tiden hittills i skolan :) Från allt festande till utflykter med vännerna hemma i skogen, grillningar, skoter, pizzan i norrfors. Ja listan e lång vad gäller allt. Det enda jag kan konstatera att dessa gyllene vänner som följer en hela livet hela tiden, dom är få.

Man måste acceptera detta så man inte förstör för sig själv med framtida umgängen som man träffar på, att man inte stöter bort det bara för att man är rädd att förlora en äldre vän. Är det en riktig vän finns den också kvar, än om ni ej hör av varann på flera år :) Men att komma till den acceptansen den är svår, även för mig många gånger men då tänker jag på detta som ja skriver om nu. Och det går bättre ju mer tid som går tror jag, det känns lättare och med okej att man glidit ifrån folk, men är ju inte så konstigt när man inte ens bor i näheten av många av dom, så att man kan underhålla relationen man har sinsemellan och umgås. Men har träffat många nya vänner sen barnen kom, t ex Carro som befinner sig nere i Övik :) även om vi ej ses har vi bra kontakt över nätet (för det mesta) och hörs av där mycket och vill bara säga det att du är toppenbra, en fin tjej och mamma! Men häromkring då? Är inte så många men skulle säga att Thea är en jag håller kär än om vi ej ses nå särskilt mycket, men känner verkligen för dig, samma med Mikkis :)

Så vill bara att ni ska veta, om nån av er läser att jag saknar er jättemycket! Saknar dig Emma! £>

(saknar självfallet släkt också, men det är en annan
historia det :) nu var det prat om vänner just!)


tjiing!! <333



Mördare

Ja, det är vad jag är. En blommördare

Trots min praktik hos en florist och i blombutiker i Övik under gymnasiet så är jag helkass vad gäller blommor. Har vattnat ihjäl några genom de senaste året så började ge upp men fick lite skymt av hopp då min julstjärna lever fortf mot alla oddsen som varit! Har t.o.m börjar växa vidare så bestämde mig för att den sku få lite mer sällskap, och köpte en Gul Begonia (tror jag den hette, hehe) som nu också står här i köket.



Börjar arta sig och förhoppningsvist kan jag ta hand om den också,
har läst på xtra nu så känns inte oroväckande längre =)





Som ni ser har den växt från det röda å uppåt, en bra lång bit sen i Julas :P

tjiing!! <333





Från H&M

Apropå paketet jag fick häromdagen (från H&M)
Här har ni resten av det som fanns med i paketet (:

Till Holly



"vinterset" Mössa, vantar och halskrage
Tights i 2 olika färger
silver "uggs" och 5 par strumpor

Till Hemi



Lila tröja
3 likadana tröjor i olika färger
& Cars skorna

Älska rea / rabatter / koder
clubdagar :) <3


tjiing!! <333



Fredasmorgon

Morgonstund har Guld i mun!






Lekte papparazzi imorse när barnen lekte för sig själva på rummet deras

<3



jag vann!!!

Ja här har ni mig, den 3 barnmamma jag är. Sist ja ansträngde mig med ansiktet var väl i höstas vid ett enstaka tillfälle vid ett kalas (alltså smink) Man har som tappat det dära helt nu sen en längre tid, så nå mer naturligt än såhär kommer ni inte :P



Ja, ännu en kväll och man sitter å känner sig så tjock i skallen, samt lite febrig å rödrosig också. Är väl typiskt nu om man ska bli jättesjuk, ja vi ser om all dagens vitamin frossa ger sitt försvar :)

Idag gjorde vi iaf nått man ej gjort på jättejättelänge (halvåret, året sedan), köpte med oss pizza hem från pizzerian. Anrs bruka vi bara äta ute när vi e borta/neröver eller om nån bjudit en men hittills ha vi ej käkat ute annars utan har hållit mig till hemlagat. Ungarna njöt av deras vesovios så det var bara glada miner vid sängdags, inget bråk eller grinigt alls som ja tackar å tar emot så hemkt mycket när dom tillfällena kommer.

(bild tagen ikväll, 22/3~12. Nova 6 veckor 5 dar gammal <3)



Fördriver tiden med att läsa mina favoritbloggar, lite mammachatt på fb och tradera. Vann en jacka till Holly tidigare ikv så ska bli spännande å se när den kommer hem i lådan vad hon tycker om den och så att ni fårse :) har en del annat till barnen budat så hoppas jag vinner nån, om inte alla dom (hoppas kan man alltid) för jag e kass vad gäller buda, hade bara tur nu med jackan :P Men när jag får klartecken så kommer ev bilder upp på vad som komma skall så får ni se. Håll utkik!

inta sängen för amning nu å sova bort sjukligheten min kropp drabbats av..

tjiing!! <333



skicka efter?


Till Hemi







Till Holly







Till Nova



Beslutsångest! should I our should I not, det är frågan

tjiing!! <333



fastBreak

Min frukost



En färsk mango i bitar, havreringar, en halv mugg yoghurt å toppat med kanel.
Proviva till dryck. Mmmmm, detta gjorde gott i magen. Men det var 2½ h sen
nu sitter jag med min mellis, en avokado och några bananbitars "rester" från
barnens mellis, så det har jag att gotta mig med (:

Känner mig så motiverad (mer än nånsin) att komma i form efter dessa graviditeter.
Ändra om kosten helt och inte bara följa en diet utan att ta allt detta till min
vardag, för barnen ja för hela familjen. Men något startdatum är ej
fastställt, men nu jävlar äre dags (Ja, mer än nånsin) att bli kvitt överskott.
Måste börja mjukstarta och återuppta min hälsa som jag en gång hade för 3½ år sen

tjiing!! <333



Sagostunder på ljud



Har fått lånat D´s och hans syster sagosamling (från när dom var små) till barnen som vi ska lyssna/läsa på och om. Hade själv sånthär när jag var liten, minns det såväl.. en episod från "barbie", "pongo och de 101 dalmatinerna" och "skönheten & odjuret", samt nån tomteverkstad eller vad det nu var. Lite nostalgiskt över denna lådan endå, dess innehåll vad det för en bak i tiden. Ska bli så supermys när vi kommer igång med detta :) Nått att se framemot! <3

Var ju inte lite sagor heller

tjiing!! <333




VÅR KOK BOK



En bok som funnits i alla tider, i nya bilagor för varje år som kommer i princip.
Denna borde finnas i allas kök :) Det tycker jag Absolut!
Varit till mycket hjälp och inspiration många gånger när man står
som ett frågetecken framför diskbänken eller spisen i köket.

Rekommenderar denna boken till alla!




Fyndiiiiiillllifynd!

Min äldsta väckaklocka väckt mig imorse (Hemi) Han kom in 05.35 å sen dess ha ja vare uppe. 06 var det Dags för projekt klä oss, äta, packa in i bilen, köra till dagmamman.. 08.00 var allt det klart & ja å Nova begav oss på "shopping" (handla mat) :P Har fyllt kylen med mycket härligheter, och en del som var nedsatt pga kort datum, mycket givet! Tackar konsum som e så duktiga på detta



Samt ett stor blöjköp, 504 för allt!



Åååå Lite breakfast på ICA i form av kycklingcurry & sen fortsatte man hemåt. Där lagomt för amningsdags, samt lite surr över luren. Ett samtal till min käre kompis Andreas so jag ej hört av på 1 år, och inte sett/träffats på snart 2 år. Men det var inget som märktes av utan vi känner varann såpass att det sku kunna ta 5 år å det endå kändes som att det var igår vi senast sågs, ja ni fattar.

Lite stök och sen in i bilen och mot vmina igen,  denna ggn i sällskap av svärmor. Låg på påvägen ner för att hinna dit skräpet skull, men tiden rann iväg när man blev sinkad inne på villis av det enda rödljus vi har, några övergångare och sist men inte minst farbror blå. Blev inte stoppad eller så men kom ikapp en polisbuss längs lyckselevägen och tog det genast lugnare, likaså polisen som höll 55Km/h där det var 80... hann knappt i tid tack vare det. Påvägen ner igen stod dom med lasern å lurade bakom en knepig kurva, ja där lär dom få stopp på många bilar garanterat. Ja klarade mig fint iaf, visste ju om deras närvaro i krokarna som tur var.

Loppis därnäst och lämnade kläder till välgörenheten, samt fynda jag nått som vi letat länge åt barnen, fattas dock 1 bara så dom slipper fajtas om den :) En fåtölj! (75:-, bild nedan)

Sen vare bara barnen som saknades som hämtades hos dagmamman :) Hade lite mer shopping som väntade hemma, mitt pkt från H&M med lite grejer år barnen, bla dessa skor som Hemi ska ha i sommar




Body från Blommona på villis, 30:-




Fåtöljen



Alla ärenden.. check!

Såhär dags å efter allt e jag nu alldeles slut på! Känner mig tjock i skallen svettas som en gris i värmen som vi har.. en svettig natt framför mig, hoppas på sömn för det behöver jag, måst ju orka med nästa dag, fullspäckad med garanterat massa bus och stök med mina små! Btw, Dagens middag var gudomligt god.. sku kunna ätit hur mkt som helst! För er som inte testat Abbas färdiga såser till laxen, ni har missat nått!



tjiing!! <333




Desperate day

Igår var det måndag och alltså trollstugan som gällde för de äldre barnens del. Besöket hos bm blev flyttat några timmar när det blivit dubbelbokat så det blev villis lite senare än planerat men ingen fara med det. I samband med att barnen sku hämtas var besöket en tid innan, men när jag väl kom dit vare smockat (bokstavligen)  i väntrummet, hmm äre drop in nu tänkte jag (?) men det hade blive fler dubbelbokningar så mitt besök blev uteblivet helt, fick en ny tid nästa vecka istället så är inte förrän då det blir snack om spiralen där.

Anrs är allt tvätt och städ å stök gjord nu. Endast lite sängkläder otvättat å sen är korgarna tomma! (det var längesen sist!) Så för tillfället är alla klädesplagg rena å det känns mer än berfriande! :)

å nu äre kväll, alla 3 barnen sover och det är DH på teven. Imorrn blir fullt upp med ärenden på villis, barnen ska till dagmamman också så passar på när man e inne, spec nu när dieseln gått upp igen. Fan, nu innan höjningen låg vi på 15.40 kr/L, vad har det höjts till nu tro? Snart ät vi över 16 kr..  ja, undra när folk inte längre har råd att köra längre, är väl en tidsfråga, spec med inlandspriserna. Å tal om bil å resor, sku så gärna vilja va i Umeåpå torsda kl 07.. (barnenshus premiär/nyöppning) 100 första kunderna får 50% rabatt på valfri vara, något man sku gärna vilja ta del av!

Nä, inta amning framför teven sen sängen.

tjiing!! <333



Hej Mens

Var ett tag sen sist men du är så välkommen tillbaks.

Kan räkna mina mens omgångar de senaste 3 åren på en hand. Ganska komiskt endå, finns ju dom som e ogravida som har sällan mens men sådan är inte jag. Har regelbunden mens såfort jag är ogravid då, men är ju en 3 år sen första grav etablerades å sen dess har ja hunnit med 3 (därav de få mensarna) Men nu är allt som det ska igen. Dröjde knappt 6 v efter fl tills du ville komma, trots att ja helammar medans många andra blir utan mens i månader men tkr det är skönt att ha kollen så allt är som det ska vara.

Nästa steg nu när det kommit igång igen är val av preventivmedel. Både minipiller och p piller har bevisat sitt för min del och är uteslutet, så det enda som återstår enligt min bm var spiral när andra preventivmedel inte verkade lämpas för mig. Men ser endå oroande på det som ska skydda, finns många spiral graviditeter och därefter spiral barn. Och med min xtrema fertilitet åren igenom nu vill jag inte chansa, utan vill ha ett säkert kort som går att lita på. Ska bli vidare diskussion om detta imorrn på återkollen hos Bm, hoppas då ha en lösning och att jag valt mitt kommande skydd som förhoppningsvist skall funka. Vill självklart ha fler barn men inte nu, inte än på ett tag.

Men för att va 100% (vilket inget prev medel garanterar) på att ej bli gravid äre endast att utesluta en sak och ni vet vad.. men hoppas att det inte behöver bli så, men känner jag minsta tvivel inför spiralen där har jag inget annat val :)

tjiing!! <333



så ni vet

vore kul att blogga om det för en gångs skull kunde gå bra. Alltid skrul med uppladdning av bla bilder och ibland vill man ju faktiskt ha med bilderna, liksom poängen i vissa inlägg.. Ahh strul! Sku va betydligt enklare och roligare att blogga om allt ville funka smidigt och bra. Drf ni inte ser så mkt inlägg från mig för tillfället..

För övrigt äre 6 veckor (IGÅRKVÄLL) sen man nyss hade (vid denna tiden) slagit plingen till Ambulansen som kom för att frakta en mot Lycksele, fullt med värkar men blev ju inte så långt som vi kom inte. 6 Veckor sen pluttan kom! Den kallaste helgen Efter en hel dags värkarbete
<3

tjiing!! <333



Klädrensning, check!

Hujeda mig vilken dag med fart!

Mycket som blivit gjort, efter många om och men när man har sina sjuklingar här hemma. Holly är mkt känsligare än när hon e frisk, minsta lilla pet från brorsan och hon skrik rätt ut! Så inte lätt att hålla lilla fröken nöjd inte samtidigt som man ska hålla på med annat.



Sålänge hon får vara för sig själv utan att brorsan ska va upp i samma
leksaker stup i kvarten, ja då e Holly nöjd och gormar inte :) hehe


Det blev en storrensning bland kläderna fårn barnen och mina egna, resultatet
var hela 13 banankartonger fyllda med kläder av alla dess olika slag!



Och av dessa försvinner ca 10 st fyllda kartonger

4½ kartonger (på bilden i påsform) som är till säljes, mestadels från mina kläder



3 till välgörenhet



Och resten består bla trasiga kläder, ytterkläder å annat dylikt.
Ska leta upp om nån loppis börjar inom kort eller lägga ut på nätet.
Blev liiiite tommare i innerförrådet nu iaf, men är fortf för mkt grejer där.. bli
ju smockat när man ej har nå linneskåp eller tillräckligt många garderober så
alla filtar/täcken/lite handdukar/påsslakan måste ju få plats nånstans..

Ne ja ha hållt på hela kvällen sen de äldre barna la sig, med några amnings-
pauser då men :) Nu ska ja inta sängen för en efterlängtad sömn, för imorrn
väntar nya äventyr! Ska på villis med katterna och få dom klippt med toverna
hos vetrinären, ett måste när dom e ute så mkt och nu går det ej att själv få
bukt på tovorna.. så de måste väck. Ne så gnatt :)

tjiing!! <333



Not a joke!

55000:-..vänta nu, har ja handlat för så mycket?!
Ja tydligen, så mkt trodde ja aldrig :)
En efterlängtad Bonus!



tjiing!! <333



5 kilos klubben!

Och nu var onsdan gjord. Det är lugnt här hemma mitt i snart natten och alla sover förutom jag. Har hållt på det sista med tvätten så nu är de sysslorna för morgondagen borta, väldigt skönt :) Anrs ha dagen innehållit det vanliga, plock och städ här hemma och bus å lek.

(Såhär ser vårt kök ut (för det mesta) men mitt under matlagning äre inte såhär
fint och tomt, men en 15 min efter maten ätits klart äre såhär igen :)
Plockar man på en gång å tar hand om det så går det!)







Blev också BVC besök för Novas del, hon vägde nu ca 5,4 kg och är 58cm lång. En ökning på ca 500 gram sen sist (2 veckor sen) så hon får då i sig maten än fast ja kan tvivla på min amning många gånger när hon ibland är så onöjd. Men se då på siffrorna att det rullar på bra så är då ingen tvekan att hon får i sig det hon behöver. Så allt var bra, förutom att hon blive så förkyld! Tjock i bröstet och hostar, så nu blire koksaltslösning i näsa å sen bröstmjölk på det, hoppas det lindrar å gör att hon blir friskare. Hemi å Holly är också sjuka, det har dom varit nu konstant senaste 3-4 veckorna, dom var friska före det men de höll ej i sig länge. Så med andra ord, det går mer eller mindre runt här hemma, en väldigt ond cirkel :P

Sen måste jag bara berätta, fyndade värsta goda och billiga middan idag! Middag för 5 pers, notan = 5+10+20+5 (40:-) Färsk pasta på spenat som var på nedsatt (kort datum) (5:-), bacon 2 pkt på ICA (5:-/st), carbonara mix (20:-), mjölkskvätten till carbonaran (5:-) Det blev vår middag, tänk om man kom undan så billigt varje gång, ja ofta gör jag det iaf med mina fynd :)

(lite suddig bild men här är vår lilla nalle, som fick byta upp sin overall
storlek för 1½ vecka sen, så nu är det stor 62:a hon har :))



Ne, väcka en slumrandes Nova för att inta amning innan ja intar nattsömnen.

tjiing!! <333



Finbesök

Hej på er trogna läsare! Ser att det är i snitt lika många till antalet varje gång jag loggar som är inne varje dag. Ibland fler å ibland mindre men har börjat se en å sama siffror nu å det tyder förhoppnignsvist på trogna läsare, jättekul med såna tycker jag (:

inte för att jag kan förstå hur mitt liv verkar vara intressant, men tydligen äre det för den siffran och det är kul att se, å även höra ibland när man väl får kommentarer.

Sen sist ja skrev har det hänt en del, Pappa kom hit i helgen och gästade oss från lördan till söndan. Är ju så långt att köra för att bara vara över dagen (ca 24 mil enkelväg) så då intar han vår fåtölj å sover över de gånger han kommer, alltid lika kul och uppskattande! Mn hinner ju ses en längre tid och barnen får rå om sin morfar :) Nova fick sitt första gosedjur, en blå nalle med snuttefilt som Holly ville ha mest, haha  ^ ^ Anrs blev d en lugn helg när barnen fortf inte var helt friska, Holly hade på lördakvällen där lite feber så hon var inte alltför pigg alls. Vmina på söndan, en sen lunch på Frasses och sen begav sig pappa hemåt stora staden igen och vi hem till Malgovik igen.

pics från weekenden





Inte så mkt som hänt sen dess, barnen sku ha vare på trollstugan igår när dom verkade kryare på söndan men dom vaknade å var mer rosslig än tidigare så dom blev hemma. Fortf sjuka, och stackars lilla Holly som inte orkar med sig själv för 5 öre :( Grinig för minsta lilla petning från brorsan eller att man säger åt henne "inte röra/vara", ja det är inte lätt att va liten, och dessutom sjuk! Nej hujeda.

Och Nova blev ju 5 veckor i lördas, tänk vad tiden går. Snart är hon 2 månader och hon växer så det knakar! ja till utseendet iaf, vet inte vikten eller längden nu när vi ej varit dit än sen sist, men imorrn får jag vet för då ska vi på första läkarkollen (träffa läkaren) sen vi låg på BB, anrs har vi bara vägt och gjort det andra vanliga.. så ska bli spännande å se om min amning räcker till eller vad domen blir. Jag hoppas då det iaf men hon drar ihop sig flertal ggr/dag som om nån kolik skulle finnas, så hoppas det ej är nått som hon ej tål med min mjölk eller vad det kan tänkas vara.



Alla 3 sover för tillfället, när dom vaknar ska vi dra till Skansholm och vara med barnens farmor en sväng :) Sen har jag som plan ikv att rensa igenom det sista bland bebis/barnkläderna och annat i tygform här hemma för då ska det som är skräp köras på bränngropen imorrn så vi blir av med litegranna. Och självklart hoppas att barnen är krya nog imorrn för att vara hos dagmamman, var ju som ett himla bra tag sen för Holly nu sen hon var dit.. är ju inge bra om det går för lång tid heller.

Nä, hänga upp tvätten och sen förbereda inför barnen när dom vaknar :)

tjiing!! <333



kärlek börjar alltid med bråk, eller?

Full fart med bus här hemma, man får vara glad om dom håller sams för nu har det varit lite tjuvnyp sinsemellan dom hela morgonen. Så ena stunden äre lugnt och på skoj å andra är det bråk, ganska fascinerande att se hur det utvecklar sig från det ena till det andra.



Känner mig alldeles mörbultad idag, haft en jobbig natt med Nova som totalt vägrade sova och vid bröstet skrek hon bara. fick hon att somna tillsist vid 7 imorse, men det var då det.. då var ju dom andra 2 uppe redan så jag fick då ingen sömn alls och det känns.. men är bara att ladda upp batterierna för idag får vi besök. Pappa/barnens morfar kommer och ska stanna över helgen, kul som alltid :) Har är nog på ingående, eller ivarjefall påväg upp hit till oss nu så ska vl börja förbereda lite lunch och brygga kaffe för det vill han alltid ha när han har nykommit.

Fint väder så ska väl förska ta oss ut en sväng idag, kanske så att dom kan sova lunch ute i vagnen å leka efter det, ja de blir nog super bra tror jag.När man väl tagit sig ut äre ju så skönt, men känns alltid långt från att klätt allihopen till att man tagit sig ut å det :P

Ne återgå till det som göras ska

tjiing!! <333




Lekmer

lugn morgon bestående av lek och bus här hemma. Barnen har under tiden jag tog mig an tvätten rivit ut hela rummet, tömt alla lådor bokstavligen upp å ner så nu får mamsen rolig städning sen sig :P





"Genom lek med duplo tränas och förbättras ditt barns koncentrationsförmåga"
Ja det läste jag i en tidning häromdagen och det har etsat fast sig i skallen.
Vicken tur då! Hemi som tillbringat många timmar åt sitt duplo när det gäller
lek och syrran verkar gå i samma fotspår, positivt. Visste jag ej :)



monterade in en grind igår till badrummet, så nu är den på plats. Det var då
på tiden nu när Hemi gillar att smyga upp om mornarna (ja riktigt tidiga mornar!)
å vara där inne å leka å man vet ju aldrig vad han kan hitt på.. så lika bra
med andra ord att det finns ett stopp in dit.
Visst blev det bra?!

Ne plocka upp röran som blivit och väcka Nova :)

tjiing!! <333




Nova Heather Harriet Lundgren

Nu har lilltösa fått sitt namn! 5 veckor av namnfajtande sinsemellan jag och D och detta blev resultatet:



Nova Heather Harriet Lundgren

Fick min vilja igenom tillsist <3 Hihi
De 2 namnen det stod mellan var Heather och Nova.

Lite snopet vah?! :) Många som trodde vi sku ha ett namn på H
men det var som sagt inget måste, utan ett namn som går ihop
med Hemi å Holly både tills uttal sen till betydelsen, vår röda tråd

Hemi Holly
& Nova <3

tjiing!! <333




Lycksele och familjefotografering

3 dagar har nu gått, ja sen senaste inlägget blev av här. 3 händelserika dagar, har inget annat nuförtiden utan det händer saker hela tiden så man går aldrig sysslolös. Söndagen blev som det är, vilodag. En lugn dag här hemma med massa bus å stök. I måndas var det dags för Trollstugan igen, men bara för Hemi som var pigg nog. Holly blev hemma med pappa medan ja körde ner Hemi, handla sen hem igen för en lugn, kravlös dag med enbart ammande och vila. Tisdan blev en dag på Villis fullt med ärenden, sen på kvällen ett efterlängtat avsnitt av desperata hemmafruarna, så man längtat!

Men idag är det idag, onsdag. Vi har varit i Lycksele hela dagen och handlat, fotograferat oss i samband med D´s sjukbesök. En tur på dollar alltid och inörksaffa basvaror som hållt på ta slut här hemma, så nu är bla lagret av handsprit fyllt igen :) och annat som det går åt utav dagligen.



Sen hitta ja självklart lite skojs åt barnen som de ska få pyssla på med :)



Fingerfärg!

Ja man ska då va försiktig på Dollar, räknar alltid stenhårt hur mkt allt blir
för varje grej man lägger ner i vagnen, sen väl vid kassan har man handlat
alltid för mer än man hade tänkt. må va billigt många grejer men man blir blind!
..och slänger i lite allt möjligt allt eftersom, tro mig jag vet, gör samma fel varje gång
Haha

Sist men inte minst innan vi begav oss hemåt så gick vi förbi hos FotoClick och
tog BB fotot som sen hamnar i tidningen, detta tar man gratis om man fött
/varit på lycksele BB, sen om man vill kan man köpa med utskriter av ens bilder
2 större och 10 mindre och sånt har vi köpt varje gång vi varit dit.
Snacka om lite halvknas otografering med snorig Holly, Hemis hår som var
oborstat sen mössan han haft på sig å det, haha men blev
så nöjd med resultatet då alla barnen var griniga till en början :P

Familjen



Sen en kul grej vi såg inne i city var att i "ankdammen" där som det nu är is
så har dom tagit dit en rutschkana & ställningar från en lekpark och gjort
en "vinterlekpark" på självaste isen.. sku aldrig nog tordas vistas där själv
när jag är så rädd att ja skull gå igenom men såg hilma mysigt ut med
alla dagis barnen man såg som lekte där på isen å det :) Nån ny grej allt.

Väldans lugnt justnu, **** sover och det gör dom andra äldre barnen också.
Ska stll iordning allt innan jag intar sängen, har ju tagit mig en kvällsskurning
av stortsett alla golven här hemma så mattorna ska tbx på plats igen :)

tjiing!! <333






1 månad

1 månad.. ja det är vad lilltösa blir idag :)

Hade det ej vare för skottdagen hade hon blive en månad igår och
4 veckor på pricken samma dag, inte ofta man får det att bli så inte.

Väldigt vaken och kavat en liten tjej vi har, redan från första stund har hon tagit plats i vår familj och våra hjärtan. En rätt så lagomt glad tjej som fort vänder kinden och blir elak, torligen denna koliken som hon verkar ha när det är olika perioder om dagen som hon är onöjd konstant. Men utöver det är hon så fin och lugn och stark så in i rackan! Håller huvudet uppe själv sen bara några dar från födseln å blir alltmer stabilare bak i nacken så när hon ligger på min mage håller hon upp huvudet :)

Gummans förändring till utseendet
(nyfödd - 1 månad)



Från att varit lite gul har hon nu fått en fin hy och mindre "knubbigare" utseende
som de flesta nyfödda har :) Inte varit på viktuppskattning senaste dagarna men
jag sku uppskatta att vikten ligger på 5 kg nu när hon vägde 4,9 sist ca och
att hon är omkring en 58-60 cm lång.

Tanken att jag fortfarande kan amma är underbar. Jobbigt många gånger
hittills vad gäller amningen att det inte verkat funkat men kanske man
har turen nu att kuna amma några månader till? Jag hoppas det och
att det fortfarande känns bra för mig för det kräver sin tid å med 2 st
till här hemma äre väldigt svårt att få til amningen många gånger :P

Sen till Namnet.. inget fullt bestämt än, så hon heter Lillan ett tag till :)

tjiing!! <333



Föräldrautbildning och Dragracing

Några dagar utan dator och internet det är skönt såna tillfällen också. Har nyss lagt dom äldre barna ute i vagnen så nu sover dom gott båda 2 och Lillan ligger och sover med papsen i sovrummet, alltså stenlugnt här hemma så passar på att hänga lite här.


I fredas var jag på föräldrautbildning (som de kallas) och det var då första träffen efter att alla i min senaste mammagrupp fött. Relativt tidig träff blev det denna gången, anrs har dom alltid väntat tills efter att barnen är minst 6 veckor men ja som var sist ut å födde t ex, lillan var ju knappt 1 mån vid detta tillfället så dom har gjort om lite i det sk Salut programmet tror jag på BVC :)

Pratades om våra fl, och info om kommande träffar i just detta Salut programmet så nästa träff är väl en 1½-2 månader bort ca. Sen rullar träffarna på med jämna mellanrum, och givetvist om vi bestämmer oss för att träffas privat är det ju några helt andra träffar, men dessa är igenom BVC.

Igår var vi in på villis hela familjen, det var "Rock & Raceday", dragracing med skotrar utanför folkan. Väldigt kul och för barnen likaså att å se på tävlingarna och höra skotrarna å så :) Hade tyvärr inte kameran med mig så fick inte några bilder att spara med men oj så kul det var och mycket folk som alltid, å nu spec iochmed sportlov äre många resenärer på genomfart på platsn när de ska upp till fjälls så var då xtra mkt folk ute alltid, jättekul. De större barnen i vagnen och lillan i bärselen hos mig, gick superbra :) Kvällen blev tidig och lugn, skulle till Dalasjö å umgås med Thomas å Mikkis en stund men blev i sista stund inställt tråkigt nog pga lite omständigheter men vi får styra upp nån annan helg, bättre förhoppningsvist :)





Ja och idag då, lillan ha sovit mestadels så jag ha umgåtts med Hemi å Holly å under tiden följt vasaloppet. Alltid lika spännande faktiskt, lagomt till mållinjen hade barnen ätit lunch sen la jag ut dom i vagnen ute i det varma vädret.

Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte men ser ut att bara bli fortsatt lugn dag här hemma, och dona på som vanligt. Ne nu vaknar lillan, hon knorrar å har sig här ja så amningstime nu!

tjiing!! <333



~ Första Mars ~

Ny månad, nya möjligheter. Äre så tro? Nja jag tror att vilken dag som helst kan ge nya möjligheter men man vill nog gärna se att ny vecka, ny månad, nytt år ska ge nytt. Är ivarjefall Mars dagen till ära och 2012 spurtar på i hög fart utan stopp! Hänger inte med, menar julgardinerna kom inte ner förrän lillan var född så julen känns inge längesen men 2 månader sen äre redan.







Vad händer här hemma idag då? Stökat på förmiddan och lekt med barnen, ja det vanliga. Nu sover barnen för tillfället men snart äre dags för en gröttallrik åt dom var sen en massa bus igen. Själv sitter jag och avnjuter lugnet och en tallrik Danonino (love that yoghurt!) och kikar in kläder åt Hemi från H&M som ja ev ska klicka hem, inte idag men snart kanske



Till Danoninon igen, Köper dem sällan när dom kostar en del men är så duktig på att fynda matvaror, speciellt måndags mornar när dom rensar ur kort datum från helgen som gått.. då sänks en massa och jag köper en massa mejerivaror å sparar mig en slant. Senast vart fyndet just Danonino yoghurtar och Proviva drycker, som också egentligen kostar en del, men när det är kortdatum passar jag på att storköpa när det går åt här hemma, menar det är inget fel på varorna ens när dom håller sig oöppnade länge i kylen :)



Som ni ser i mitten är det en bild med en förp utan kork, och den var det långt
datum på och endå sku den säljas ut, tack vare korken. Inget fel alls på den :)

Är bara en del detta, fulla kylen av olika sorter :)



Annat som händer här hemma? Jo det bakas snus för fulla muggar. D började igår
med en ny sats som håller på ca 2 dygn tot i ugnen så idag blire en middag som inte
kräver plats i ugnen, alltså nått stekt eller kokt (: Billigare alt detta att göra snusen
själv ist för att köpa dyra stockar! På detta viset sparar vi väl några 1000/månad, och
än fler på ett helt år :) beräknad kostnad / dosa vet jag inte exakt men hela satsen
som han gör kostar 315:- och räcker då i 2½ månad, och då snusar han MINST
1 dosa/dag.. det är billig snus!

Lillan ligger och sover inne i vårt sovrum idag, anrs bruka hon ligga i babysittern
men där får hon aldrig vara ifred från syskonen så säkrast att hon får ligga
i vår säng där hon har sitt lila space sålänge jag ammar hon om nätterna :)



Inte en sån nöjd fröken tidigare när mamma ville ta kort på hennes
outfit idag men ni ser ju vår lilla cooling, Älskar detta setet! <3



Ne återgå till den goda tallriken som står här brevid, hämta posten och
invänta att barnen ska vakna så det blir lite rörelse här igen.

tjiing!! <333








RSS 2.0