Nu äre på G!

Nu har jag väldigt ibitande värkar.. både regelbundna och oregelbundna.. blir fan handfallen, ska man tordas åka in snart eller? Åhh, det är då på G, ett som är säkert <3

Wish me good luck!



29 November

Vårat julpynt här hemma so far.. :)





Förmiddagen blev inte riktigt som planerad, sluta med att jag & Hemi åkte in på platsn.. skulle in på en koll hos MVC och sedan få mera järn dropp.

Flj: 148
SF: 43 cm
Urin: 0/0
Vikt: -1kg
Bt: 140/60

Fick en ny tid, "utifall att" det inte hänt något.. så på nästa vecka på tisdag har jag en tid hos BM. Hon sa nu idag att 1 vecka till får du på dig och har inget hänt då så äre frågan om igångsättning. Men hoppas för all del att jag slipper det. Känner ju endå på mig att något är på G, liksom aningar i både kroppen och i sinnet. Fast mest i kroppen. Har ju den dära förbannade molnvärken i ryggen och gele flytningar dagarna i ända, om det endå kunde va lite rödare så man va 100 på att det är slemproppen, men det är ja inte helt säker på. Och Svärmor ringde å checka av mig imorse eftersom hon kände på sig något i lederna hennes och tänkte på mig.. så hon blev inte lugn förrän hon hade ringt å kollat läget :)

Men stenlugnt, hela dagen. Bara nu på kvällen som ja har mina känningar (som typ alla andra kvällar senaste dygnen) men det är nog inte meningen än helt enkelt, spec då jag inte har min BB väska komplett, saknar lite kläder och sånt som jag håller på att tvätta nu, (det äre enda som saknas sen är jag fit for fight) så om bebisen inväntar på att jag ska ha alla grejer klar så kanske nått händer senare nu när tvätten torkat.. haha vem vet. Hade ju varit lite otippad om det skulle resultera och bli så :P

Men justnu tror jag inget, dricker hallonteet där fortfarande och kommer fortsätta (både bra för livmodern och amningen) så jag fortsätter trots att inget hänt än. Förmodligen ligger jag på BB dagen Hemi fyller år eller så hinner vi fira honom och får åka in samma kväll, eller om jag har absolut otur så vill bebisen gå över några dagar.. Den som lever får se :)

Ganska rolig tanke endå, har alltid varit mer för pojkar än flickor, går bättre ihop med pojkar. Men den synen har börjat på en förändring för min del, tidigare i veckan kände jag bara hur sugen jag var på att det ska va en tjej i magen, för liksom då har man ju redan 1 av varje :) Inge fel med en till kille men blev himla sugen nu helt plötsligt på en tjej så från att inte vetat eller trott nått särskilt, så hoppas ja på en tjej faktiskt :) (men ite dumt om det är en pojke heller) :) Kändes bara så kul att min inställning äntligen förändrats, att det faktiskt inte spelar någon roll <3

En sak till er som läser detta:
Kommentera eran GISSNING för skojs skull
(kom igen nu alla å skriv, ser ju antalet som är inne på
bloggen så vill ha nu från alla som varit in, 1 Gissning) :)
så får man se sen vem/vilka som hade mest rätt :)
(kommer att gå igenom alla gissningar och publicera dom som hade rätt/var närmast ;) )

Vilket datum kommer h*n att födas?
Vilken längd & vikt kommer h*n att ha?
Och vad blir det för kön?

" t ex: 4 Dec 3800gram 50 cm Pojk "

Vill ha något att sysselsätta mig med förutom att bara vänta som en tok :) Så GISSA GISSSA!

Bild på magen ikväll




Spänd och rund mage, nu ser man
att naveln är till att ska ploppa ut, (gränsfall)
lite sent men bättre sent än aldrig sej, haha


Och påtal om tomten där, Numera står våran
"scary santa" A la Hemi.. utanför hos oss,
där som han ska stå :)




Tjiing!! <3



Hemi blev rädd för tomten!



Har hittat nu allt julpynt och julgardiner, bara till att bestämma varst allt ska vara nu.. sen få hjälp med att hänga upp gardinerna, resten klarar jag själv.



Hittade tomten (på bilden ovan) som Daniel hade fått av mor sin och tänkte testa den ifall den fungerade, så jag la ut tomten som man skulle och stoppa in kontakten i uttaget å gick iväg i väntan på att den sku ha blåst upp sig klart. (men självklart gick det fortare än jag trodde och in i köket gick Hemi, helt ovetandes och blev inte glatt överraskad, utan vettskrämd! Gallskrek & grina gjorde han.. han blev rädd för tomten!)

Sen efter den "incidenten" går han nu försiktigt efter varje hörn/dörr som finns och tror säkert att det ska hoppa fram en tomte.. naw, sötnosen. Var ju aldrig meningen att han skulle bli rädd för tomten, så hoppas han inte blev märkt för livet :P

fick lov att visa honom att det ingen fara var, så jag tog ur kontakten och började packa ner tomten i sin kartong igen, men en stund efteråt var han trots det lite bekymmrad

Videoklipp (en stund efter att han fick syn på tomten..)








Haha han är ju för söt, stackarn <3
_____________________________

Och nu ikv var vi in på julskyltningen på vmina, mysigt och jättemkt folk ute. I vanliga fall är det mkt folk ute också på Villis men nu msåte det ha varit rekord endå. Träffa Thea och fortfarande ingen bebis, men Annelie (en från föräldragruppen) som var beräknad 4 dec hade visst fått redan, hon hade käkat jäst majs å då satte det igång rejält.. Så thea sku nog testa det dära å se. Lät kul.

En hamburgare från Lions sen hem igen till Malgovik (känns endå konstigt att man inte bor inne på självaste vmina längre, helst då man bott där i 1 år och sen helt plötsligt så måste man åka en bit utanför innan man är hemma)

Ska dricka mitt Hallonte nu och kika på Beck med älsklingen, äntligen har han slutat spela :P så

Tjiing!! <3



ambulans prioritet

27 November - Grattis till morbror Conny som fyllde år
och Grattis till faster Kerstin som också fyllde år =)
- - -

Åkte denna dagen in på villis med Svärmor å Pererik, skulle få ännu 1 gång dropp på sjukan så dom släppte av mig där medan dom gjorde några ärenden..

på sjukan fick ja dropp från an av ambulans personalen, jätteduktig karl som stack rätt direkt (dagen innan vare en äldre kärring som bara stack fel, Aj) Men han stack rätt direkt och denna gången fick det bli i handen och inte i armen, för det blodkärlet sku få vila sa han.. sen så bestämde ja mig för att ha kvar nålen om ja ska ta mer järndropp imorrn eller om det blir akut med förlossningen..



Han kollade i min journal ifall det var något som dom på BB i Lycksele måste veta (som det här med urinen) eftersom ja berätta vilket strul det blev sist då vi först blev nekade skjuts in, och fick inte komma in då vattnet hade gått heller (trots att ja hade den dära infektionen i urinen då också) Vilket han tyckte var väldigt knepigt och för att få mig att känna mig tryggare så ringde han och hörde med dom i Lycksele hurdan man kunde gå tillväga när det nu kan bli närsomhelst, och då har det blivit sagt som såhär:

Om jag har lätta värkar å inte är säker på vad som är falskt eller riktigt så får ja ta mig in med sjuktaxi eller egen skjuts (eftersom det inte är nått akut så att ambulans behövs)

Men däremot om mitt vatten går så ska ambulans tillkallas sa han (eftersom då jag ska ha dropp vid vattenavgång så att inte bebisen blir smittad eller åker på nån infektion då jag har det dära streptokocker B i urinen, för det är livsfarligt om dom blir smittade) (det blev dock Hemi men gick tur nog bra) Så då har dom det dära droppet i ambulansen och isf får jag skjuts av dom in på BB direkt eftersom ja hursomhelst behöver det dära droppet, anrs blire som sist. Det kändes väldigt bra, för sist vare ju annat, sen eftersom det bara gick på 5 timmar inna Hemi var ute vill dom vara på den säkra sidan att ja antingen får föda i ambulansen eller på BB istället för Hemma..

Sen om det är annat akutfall som täta värkar å sånt får ju också ambulans tillkallas (än om inte vattnet gått) Men kan då säga att ja känner mig mkt tryggare nu när jag vet vad som gäller för min del. Så det gjorde min dag, Tack Rune!

Kom hem till oss sen och vi åt kroppkakor/palt allesammans, sen fick vi igenom grejer i skruben våran och fick iväg en hel del grejer som slängdes, och vi hitta hemis overall som Per erik köpte förra vintern, men såklart så var den för liten nu :( synd! Å den är ju för stor för en bebis med.. typiskt!

Sen gjrode ja en kladdkaka som daniel tjatat om sålänge, sen IRONMAN å efter de fick det bli sova

_______________________________________________________________________



1:a Advent idag/Skyltsöndag (28 November)

har inte hunnit mkt hittills men ska dricka mera hallonte sen nu på eftermiddan ska vi in på Skyltsöndan som är på Vilhelmina :) Ska bli mysigt och gå runt där och hoppas att det sätter igång något kanske, hoppas kan man! Får väl se om man träffa Thea också eller om hon kanske fått åka in redan då :) (hon var beräknad att ha igår) men inget har hänt, än.

Känner molnvärkar endå, men inget mera. Gör ju inte ont heller, bara irriterande att dom inte kan bita sig fast och göra ONT nån gång, för då vet man ju att nått kanske är på G :) Näe, kanske man ska leta fram resterande av julpyntet, är ju trots allt idag som det mesta ska upp, tycker jag.

Tjiing!! <3



1 år med körkort :)

En tidig morgon blev det allt, inte nog med att man var tidigt uppe då vi sku till Lycksele så har jag sovit skitkasst inatt. Gick och la mig 21 igår redan, sen vid 22 ringde Lisa å ja surra lite snabbt med henne men sen kunde ja inte somna om, fick ont i ryggen.. som molnande mensvärk igen (fast bara i ryggen) så ja låg uppe ett tag på soffan bredvid Daniel då han spelade, satte mig vid datorn en sväng sen kring 1 nån gång la ja mig och lyckades somna..

Upp där vid 7 eftersom först sku ja ringa BM och boka tid för droppet där, sen åka in på villis och hämta ut det på apoteket. Hemi hann vakna först så ja fixade frukostvällingen å la han hos Daniel :)



<3

Redan vid 9-9.30 var ja inne på vmina och 10 hade jag tid på sjukan. Fick vara där tills 12, då var jag klar med allt, men det sku behövas ytterligare fler gånger som ja måste ta järndropp sa dom, så fick en ny tid imorgon redan igen, är väl lika så bra att proppa i mig så mycket som möjligt.




Efter det gjorde jag lite småärenden, köpte lite mat och köpte det dära Hallonblads theet som alla gravida pratar om (har inga stora/höga förväntningar alls) men man måste ju få testa iaf :)



Är absolut INGEN te drickare, men om detta gör så att jag får åka in och föda så dricker jag mer än gärna, ska ta mig en mugg ikv innan ja lägger mig, sen det första imorrn ta en mugg igen.. sen får man se.. sku va roligt å se om det funkar men som sagt, det får bli en lärdom av det hela :)

Haha när jag köpte den i Naturapoteket/livshandeln här på villis fråga hon mig:
" Jaha så du orkar inte vänta nå längre vah? " ;)
haha vadå genomskådad, med magen i vädret och ett hallonblads te paket i handen.. hehe.. he.. :P
_________________________________________________________

26 November, datumet låter bekant ;) Jo, det är 1 år sedan jag tog mitt körkort :) Yeah! Då ja körde upp och hade gått över BF med 6 dagar, snacka om att jag skrämmde livet ur tjejen från vägverket som ja sku köra upp med x) haha, ja behövde bara köra ut från vmina, mot flygplatsen och vända sen till körkskolan igen, sen var kortet mitt :) så 1 år, helt sjukt.
- - - - - - - - -
Har fått hem framkallningar nu från extrafilm, har beställt framkallning av bilder fårn datorn.. väntar även på fujis paket som borde komma snart! Wihi <3



Och ikv har ja verkligen mått pyton, (gör det fortfarande) alltså inte illa men fan ont i ryggen och huvudvärk och mina satans svullnader. har ju 80% av alla symptom som stämmer in på Havandeskapsförgiftning om ja tänker efter.. men kan väl ändå inte ha sånt, näää..

Och trycket.. denna bebis verkar göra allt för att försöka pressa sig ut känns det som men det tar stopp, haha. Kan riktigt knaka till ibland, man hör knakerna också :P

Nä, nu ska ja förbereda en kopp med Hallon theet där, å sen lägga mig :)
Man kan ju alltid hoppas att det händer nått i helgen ^^ spännande!

Tjiing!! <3






Järn dropp

Lycksele idag med Svärmor och Frida, det enda som typsikt va var att alla mina autogiron hade dragits så jag hade knappt några pengar att handla för, synd då man licks var på Dollar och skulle ha tag i grejer, så blev mest bara att kika för min del, och några våtservetter då.

hade omkring -22 genom hela dagen, tur
man var mkt inomhus på affärer å sånt då

Var även förbi förlossningen, träffa 1 av dom fårn mammagruppen min som var beäknad vid Jul men som hade fött i tisdags redan, stort grattis till hennes dotter, så roligt :) Prata iaf med en av sköterskorna där (hon som förlöste Hemi när han föddes) angående hurvida ja kan gå över BF, och hon visste inte vad hon skulle ge mig för tips (eftersom det är min BM i vmina som måste ta det beslutet angående igångsättning, om jag nu inte går över 14 dagar) men det är det som jag helst vill slippa, hon förstod min oro och om inget händer innan BF så ska ja ha resonerat med Pernilla hurvida vi ska göra, speciellt när en till "komplikation" har tillkommit, kommer till vad det är om snart.

Efter det, sådär vid 18 tiden efter en fika på kondisen så begav sig ja å svärmor finally hemmåt igen, efter en långdag på "stan" var man alldeles slut på.  Väldigt halkigt på vägen hem, tur bilen höll sig kvar på vägen för ibland vare nästan nära..
_________________________________________________________________________________

Men så nu till det som har tillstött vad gäller mitt järnvärde..

Som ni har fått följt har mitt järnvärde pendlat upp & ner och nu på slutet har det bara rasat neråt, så blodprover gjordes och resultat fick vi men jag visste inte att det skulle sluta såhär illa..

Dom ringde idag från SMVC i Örnsköldsvik, det var en läkare som ringde och hon hade nu gått igenom mina blod labbs resultat angående mitt låga blodvärde och dåliga järndepåer..

hon sa att jag omgående (innan förlossningen) måste ta järn dropp
(min enda chans nu innan förlossningen att få upp järnvärdet för ÄN hur mkt järn jag äter så tar inte mitt blod upp järnet som det ska eftersom mina järndepåer är jättedåliga/låga..)



Jaha tänkte jag, att det låg så dåligt till visste jag inte för ingen hade hört av sig förrän nu angående detta. har fått provsvaren men visste ju inte själv att det var såhär dåligt, det enda som min BM i vmina sa var att vi skulle ev (om det behövdes) efter förlossningen ta några sprutor med järn.. men det var efter förlossningen det..

nu var det tvärtom som gällde, eftersom du MÅSTE ha det inför förlossningen, för blir det någon större blodförlust har du ingen stor chans sa hon, och då hörde jag hur viktigt det var, själv blev man ju orolig också.

Sen kommer kostnadsfrågan, hur mkt skulle det gå på (eftersom det bara var en 1 gångs dos) så trodde jag att det var det billigaste alternativet. Icket, tvärtom sa hon, det är det bästa/snabbaste alternativet MEN också det dyraste som finns, och hon mena på att jag måste ha det, inget annat skulle ge effekt eftersom det är såpass bråttomt.

1 gångs dosen kostar 1999:-, alltså 2000 kronor
vettefan alltså :( vem bär på sådana pengar?



Och utan högkostnadskort, hur äre tänkt att man ska ha råd med detta egetnligen :(
(fick inte teckna ett högkostnadskort nu och ta detta på det eftersom jag
redan fått receptet innan ett högkostnadskort kommer att existera)

Justnu känner jag mig så tom, så fattig



Vecka 40

Idag har jag gått 39 fulla veckor och går in på vecka 40

(39+0)


Barnet



Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.


Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.


Mamma



Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. En graviditet varar allt från 37 veckor+0 dagar till 41 veckor + 6 dagar. Passa på att vila och äta mycket kolhydrater innan förlossningen så kommer du att orka bättre. Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.


Pappa/partner



Under själva förlossningen är din viktigaste roll att vara där! Du ger henne vatten, torkar pannan. Du kan hålla henne, massera henne. Lyssna på vad hon och hennes kropp säger. Prata med henne och barnmorskan. Hjälp henne med kuddar eller att ändra ställning. Var lyhörd och se och bekräfta hennes smärta. Hon vill kanske inte att du ska röra henne. Peppa och uppmuntra. Pusha och stötta. Du klarar det!

 

 

 

7 dagar kvar <3

 

Tjiing!! <3




Misslyckade lussebullsjävlar

Onsdag den 24:e November
alltså 1 månad prick till Julafton.


Trots julklapps förberedelse, inköp av julstjärnor och lussebullbak så känns det inte alls som julen snart är här. Har liksom inte kommit in i stämningen än, blir mer julstämning åt helgen då det är skyltsöndag :)

Skulle baka idag, så vare bestämt men när Hemi sku sova lunch beslöt ja mig själv för att göra det med.. var alldeles för trött och hängig för att genomföra ett bullbak. Efter att man piggnade till sig var det förberedelse av middagen, blev kroppkakor.. Hemi gillare :)




Sen nu på kvällssidan så tänkte ja: Ja nu ska ja baka mina lussebullar! Så jag gjorde iordning degen och allt, lät allting jäsa som det skulle och var jättenoga med allt (eftersom det var min första gång som jag själv gjorde saffransbullar, arns ha man bara hjälpt till att forma självaste lussebullarna genom alla år tidigare..)

Här är en bild av resultatet:




Ser riktigt gott ut, men lovar att det blev totalt misslyckat, hur vettefan :( Men det ville inte ens jäsa som det skulle första gången, medan andra jäsningen, då förnst ville det jäsa.. så dom flesta bullarna ser riktigt goda ut men delar man av en bit och kollar innuti är det inte ens färdigt.. suck. Tog mig fan 3 timmar och detta blev resultatet. Var det fel på jästen eftersom den inte ville jäsa ordentligt eller vadå? Fattar ingenting.. Nu sjönk min lust till att ge mig på att baka i huvudtaget mer intill Julen.. suck.

använde mig av detta receptet: http://www.recepten.se/recept/lussekatter.html

____________________________________________________________________


Stor besvikelse och på det så är Hemi jättegrinig, han är jättetrött med ger sig själv inte ron att somna.. så kvällen har varit sämsta möjliga, Hemi grinig och samtidigt sköta bullbaket, nä huvva. Blev då på bättre humör då Frida ringde, ska med hon och svärmor åt Lycksele imorrn (tjejdag) att bara vi tjejer ska hitta på nått :) Ska bli kul, sen om vattnet sku råka gå så är man ju licks i Lycksele där ja ska föda ;) haha. Men hoppas de inte händer nått just imorrn då Daniel ska va hemma med Hemi, för då missar ju han allt.. å de vill ja inte.

____________________________________________________________________




Hemi när han kikar på Bamse :)
Näe, ska förbereda mig inför morron dagen, se till å komma i säng i tid å sånt.

Tjiing!! <3



23 November

Godkväll, imorse efter vällingen
fann jag min lilla goding såhär



<3
_________

Sen kika ja ut och såg att det kommit ännu mera snö :D

"hej du mitt vinterland.."

Såhär ser det ut hemma utanför hos oss :)





Riktigt mysigt vinterland är vad vi har :)
-
Idag gjordes en planerad tripp in på vmina med Svärmor och Frida :) Vi åkte lagomt in i tid och gjorde bort några "brev" ärenden, så nu är det kalkulerat rätt vad gäller vår nya ansökan av bostadsbidrag.. fårse vad vi får för dom nusnart.

Behagligt kallt idag, inte för mkt och inte för lite heller tror vi hade runt -13, lagomt jämfört med igårkväll då vi hade -24 här, och kallare skare bli! Det är såna dagar man inte vill att bilen ska dra sig ifrån en och bli opålitlig, men hittills har bilen startat, UTAN motorvärmare. Fast klart, det har den ju sen förra vintern med.. :)

Efter lite fler pappersärenden var det dags att handla, hade bläddrat grundligt igenom alla reklamblad (eller alla, dom 2 affärer som vi får reklam från, ICA och Coop..) och skrivit min handlar lista, fick dessutom användning av vår rabatt från ICA, hade fått hem 50:- i erhållen bonus, så det var inte dumt :) (tänka sig sen vad mkt vi kommer att få, väl den dagen då jag löser in mitt "temperära" ICA kort, har använt det snart 6 månader nu och hur mkt har ja inte handlat å dragit för att få bonus? mkt pengar! Så snart jag får orken ska ja fixa det till Daniels befintliga ICA konto så vi får hem bonusar oftare :)

Fynda även aminingskupor på Coop (dom hade nedsatt denna vecka + att jag hade en kupong på 20:- rabatt) men nu efteråt när ja kikar på kvittot fick jag inte dom dära 20 kronorna i rabatt :( det var ju typiskt.. och kupongen behöll hon i kassan, attan också! 20:- är ju endå 20:-..

Men frånsett från den missen så har jag allt till mitt bullbak, vad det blir exakt får jag se, men hade iaf tänkt mig nån sats imorrn om det tillåts här hemma :) saffransbullar är tanken.. nu när saffranet var så billigt på ICA..

Fast dom 2 nöjdaste fynden idag på ICA var..


Köttfärs! jag vet det låter vansinnigt men med priserna här uppe var ja fan glad att ja fann köttfärs nu för 35:-/kg.. så ja kom över en storpack med 1600 gram som kostade 58:- (BILLIGT här uppe!) Här har jag nyss om pakiterat de inför frysen..



Och Julstjärnor :D 2 för 25:-, ska nog köpa fler om det blir fler
turer ner på platsn, dom var riktigt fina också :)



______________________________________________________________________

I detta nuet då jag skriver så är min mage så stenhård at jag vet inte vad. Har hittills inte kännt den såhär hård emd denna bebisen, men känner absolut ingen smärta eller något annat, hoppas bara att det är på G nu vilken dag som helst. Hoppas också att jag ska få en Pang boom förlossning nästan, vill inte härda ut en massa förvärkar, men eftersom jag inget haft hittills i något längre förlopp lär det gå undan utav helsikke nu, med tanke på förra gången.

Lite som ja kännt idag är endå ryggen, den dära molnande mensvärken i ryggen (ingen annanstans) så det borde vara lite på G nu tycker jag, för kallsvetten har runnit tillåirfrån, hoppas! Men ska inte hoppas för mkt, låter det ha sin gång några dagar till, sen om inget händer ska ja pröva nått som kan kicka igång det lite ;) har lite reservplaner som jag isf ska testa.
_________________________________________________________________________



När vi kom hem var Daniel alldeles slut på, så han somnade när han lekte med hemi, eller tjaa.. han hann inte mera än att lägga sig så somnade han :P :) hemi han lekte på han i lugna ron :)

Sett DH ikväll med, sen slöat vid datorn.. eller kollat runt å det, som vanligt.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Idag har även jag och D varit tsm i 22 månader <3



Denna bilden får avsluta dagens inlägg :)
(bild tagen för snart 1 år sen på
förlossningen då Hemi var nyfödd)

Tjiing!! <3

9, snart 8 dagar kvar..







22 November, vilken dag!

Nuså skriver jag. Hade skrivit klart ett inlägg igårkväll angående gårdagen men det försvann bara sådär innan jag ens hann spara, å då sket jag i det å gick och la mig för kvällen.

Igår då

Vilken dag, började å jävlas redan när jag skulle köra på vmina. Sedan pappas besök så har vi ju bmw´n hans och jag har inte kört den på snart över 1 år, det var då innan jag fick denna mage iaf. Så att ta sig in i bilen blev en utmaning, jävla ratt som skulle va i vägen och jävla stol som sku va så långt bak att ja inte nåt pedalerna. Sen kom kruxet att få till en skön sittställning, höll då på några minuter innan jag ens fick till sätet någorlunda, vilket böök! Usch så sur jag var, ingen bra start.

(I Audin var det däremot bara att hoppa in å tuta å köra direkt,
för där var sätet PERFEKT för mig :P )


Men iaf så fortsatte det att eländas för mig, nosen stod parkerad mot vår vägg så backen skulle i för att bilen skulle flyttas.. men hur fan vare man fick i backen på bemern då?! Kan lova att jag höll på 10 minuter och svor och drog i växelspaken, tillsist ringde ja pappa.. visade sig vara hur enkelt som helst.. men vafan ja hade totalt glöm bort hur man gjorde i denna bilen, gjorde precis som på 740in, men inget resultat. Och ville för allt i världen inte be daniel å visa mig, fan så skämmigt det hade känts :P



Aja jag tog mig från gårdsplanen våran iaf i godan tid, lagomt till Föräldraträffen kl 14.00

Prat om amning, tiden efter BB.. hurdan vi ville ha besök och sånt direkt då bebisen är nykommen. Jag ser det som såhär: Besök är jättekul och alla vill ju gulligulla redan från början med dom, men dom är ju så känsliga vad gäller bakterier, förkylningar å sånt. Immunförsvaret är ju inte på topp.

Men besök direkt efteråt kan bli jättejobbigt, av dom anledningarna innan man själv har landat i allt nytt, innan amingen kommit igång och riktigt fungerar (kan ta uppemot 1-2 månader..) Så låter jag hemsk om nån frågar om dom får hälsa på direkt efteråt, tänk också då efter att det är inte för att vara dum. Säger jag ifrån/säger jag nej så är det en tanke bakom det med, att man vill ta det lugnt, och inte ha sån uppståndelse runtom en. Kommer behöva utrymme. Däremot om det bara är någon få som vill säga hej, som kanske tar med sig fika/middag så det är klart så att man själv inte behöver tänka på att göra sånt så säger jag inte emot, men beror alldeles på vem det är och när, naturligtvist. Inga större grupper första veckorna känner jag redan nu, men kan ju ändras.. Säger bara hur det troligtvist kommer att se ut. Och absolut inga som är sjuka, tack.

Men besök på BB hade varit kul att få, om man nu blir kvarvarandes lika längesom sist. För då blev det rätt ensamt kan jag lova, då önska man att ens bästa vän dök upp en heldag och bara prata å umgicks. (De som besökte mig & Hemi på BB var: hemis faster Frida och hennes kompis, Daniel och Hemis farmor) Så blir jag kvar en längre tid, hör gärna av er OM ni har vägarna förbi, för på Lycksele får man ta emot besök (utöver pappa/egna barn) Hade varit kul..
______________________________________________________________

Efter träffen så fick jag göra en koll hos MVC, prata lite om förlossning och hurdan vi ska göra åt mitt järn/blodvärde. Ska nu innan förlossningen proppa i mig så mkt järn som möjligt, sen får vi se om ev. sprutor behöver göras efteråt. (järninfusion eller vad det heter..)

Vikt: +3kg
SF: 40 cm
Bt: 128/65
urin: 0/0
Flj: 165

Jag trodde att jag skulle smälla av när jag låg på vritsen på sjukan (när dom skulle ta SF måttet) hon hade en barnmorske kandidat som ska bli Barnmorska som fick testa först och ta måttet, 44 centimeter utbrast hon! Vah? tänkte jag.. är jag SÅ stor? Hjälp, vill föda nu ungefär. Men då kom min ord. BM och kollade om hon verkligen hade mätt rätt, och då fick hon det till 40 cm som tur va, (pust)

Jag rådfrågade om det såg bra ut, och det var stabilt över det normala, men dom vill fortfarande inte att jag ska gå 1 dag över BF, och som det ser ut nu så verkar det bli så, för inga förvärkar eller nått. helt dött. Eller så blire som sist, pang boom så från första värken i huvudtaget (latsensfasen) så är den ute efter 5 timmar.. ja vi får väl se.

__________________________________

Efteråt åkte jag på ICA och handla det nödvändigaste/akutaste och mötte upp Frida (min svägerska) och sen skjutsa ja henne till svärmor, och sen bar det hem för min del till grabbarna igen. Blev ett kvällsbad för dom sen slockna Hemi, han håller på att bli sjuk (som jag verkligen inte hoppas att han blir) så hoppas det går över.. vill inte ha några sjuklingar här hemma nu sen för daniel börjar känna sig hängig han med. Kolla på pensionärs jävlar sen blev det godnatt.

Bilder från dagen:





Ska förbereda mig för denna dagen, blir ett visit på vilhelmina och utfära ärenden med svärmor och Frida idag, skriver om dagen ikväll nån gång

Tjiing!! <3




Ny soffgrupp :D

Ja det har hänr lite saker sen sist jag skrev idag :)

letat recept och förberett en inköpslista, är så sugen på att baka och dona. Samtidigt måste jag få mig nått mål om dagen att göra då det inte händer något med magen, så nu ska jag passa på att baka om allt här hemma tillåter, som tid och lugn o ro :) Hoppas isf på att få göra någon sats med saffransbullar till jul. Kommer bli knepigt att få till tiden sen innan jul..
____________________________________

Sen var svärmor och Pe hit, dom bar in sofforna från släpet (en 2:a och en 3:a som vi fick av en granne här på byn) Fixa till benen och satte ihop de som var löst, sen fräscha til dem efter att dom stått ute på släper i 2 veckor.. Och det blev helbra :) Den andra soffan (blåa) som vi haft har katterna klöst sönder stortsett sen är alla kuddar lösa så detta soffbyte blev en succé, tur man har så snälla folk här som rakt ger bort grejer (2 ben var trasiga men det var ingen big deal)

:) Såhär ser det ut nu hos oss



(vi fick även 1 matchande fåtölj till dessa 2, fårse om vi tar in den med eller)

Och Hemi skulle vara med hela tiden och hjälpa till :) Så duktig på att
ska vara med och göra saker. han fick hjälpa Pe med sågningen å titta
på när han borrade osv, spännande för honom kan jag gott lova :)
_______________________________________________________

Och denna mage, att det inte kan hända nått, något tecken tack?!
Ett irriterande moment är iaf att jag springer ofta på toan och tror att
det börjar rinna vatten (men när jag kollar är det inget) och det har
inget att göra med om jag är pinknödig eller ej, så nu sitter bindan
på, då kan ja lättare ha koll om det är något eller inte. Men just
då mna får känslan av att det rinner ner för trosorna, åhh blir galen!

Får helt enkelt tänka i banorna tvärtom (från vad jag gör nu)
att bebisen kommer inte förrän 2:a december.. HITTILLS
har jag tänkt: "bebisen kommer troligen före 2:a dec" men sålänge
ja tänker så händer det inget. Ska även kolla upp receptet till
"häxbrygden" där, vill inte testa de dära med ricolin olja eller vad
det heter, usch. naturen får ha sin gång men ska försöka påskynda allt
jag kan endå, för bebisen är klar för att möta världen nu, det måste den! :)



11 dagar kvar

Tips på att starta värkar på NATURLIGT sätt förutom "färdknäppen"? :)

Tjiing!! <3



Videoklipp

Godmorgon, eller hm, god eftermiddag :) Skrev lite tidiagre om
gårdagen och tänkte nu skriva om nu tiden :) alltså nu idag.

Fick sova tills 10, trots att jag la mig tidigt igår så kände jag att det behövdes, sen kom grabbarna och väckte mig. Min och hemis frukost bestod av mannagrynsgröt, mumma! Sen bestämde Hemi sig för att sova lunch i ca 2 h, han vaknade alldeles nyss. Nu håller han på med dammsugaren, rörerna ska av och på, sen ska munstycket av och på.. ja som han grejar :)





Några NYA videoklipp från tidigare idag:

Hemi fick en gå-lek-grej från Pe igår :)



Sen busa jag med Hemi och gömde mig, såsom han brukar gömma sig för mig ;) haha



Godingen där :)

Näe, hungern kommer känner jag och det knuffas start i magen.. man tycker endå att det ska kunna komma nån slempropp snart eller vatten, efter alla knuffar både från igår och hittills idag. Men än sålänge lugnt. Klart 11 dagar kvar <3

Näe, tjiing sålänge!



Hemis morfar på besök

Igår Lördag, till att börja med var det 1 år sen Hemi var beräknad att komma (när jag väntade Hemi så var hans BF datum den 20 November, men gick då över 12 dagar tiden) Minns dagen för 1 år sen, vi åkte ner till Umeå med svärmor, jag och Daniel. Sen tog vi bussen från Umeå till Nordmaling där min mamma hämtade upp oss, och vi var i Norrfors en vecka knappt (eftersom vi hade tänkt föda i Umeå) men det hände ju inget under hela tiden vi var där och sen den 25:e bestämde vi oss för att åka upp till vmina igen eftersom jag hade min uppkörning (körkortet) den 26:e, vilket jag klarade av galant! Så snart r det året sen jag tog körkortet med ;)

Men iaf så fick vi besök igår, min pappa kom upp en sväng och hälsade på :) Kunde ju inte hålla sig från Hemi då det snart var 3 veckor sen dom sågs. Vi hade det inte så himmelens kallt igår, -10 ungefär så vi gick ut en tur med pulkan på byn sen blev det godmiddag (potatisgratäng å schnitzlar) det gillades!

Bilder från dagen:





Sen på eftermiddan då mörkret kom var pappa tvungen att bege sig hemmåt igen, klart med 3 h bilfärd neröver så måste man åka i tid, speciellt med alla dessa renar ute på vägarna här uppe.


Daniels mamma och Pe kom förbi sen en sväng, vo ordnade bla sofftyget på soffan i köket, klädda in den i ett nytt som matcha med gardinerna :) Reultatet:



Blev jättebra! Sen hängdes även gardinen upp i Hemis rum :)



Sen blev kvällen tidig, iaf för min del. La mig strax där vid 22

videoklipp från dagen :)






 




Freda, Lörda

Lördag, sitter nu vid datorn lite snabbt bara och uppdaterar/kikar läget för sen idag så kommer min pappa att komma hit upp på besök :) dels för att shifta bil (Audin ska besiktas) så vi får låna hans bmw tills vidare, fast den ska också besiktas inom kort så det blir ett snabbt byte :)

Gud vad katterna går loss här om nätterna, hypersega om dagarna och ligger bara (tills vi får besök då) då ska dom va i centrum å hålla på, sen om nätterna river dom ut allt här hemma och förstör saker, blir tokig.. har inatt redan fått gått upp 4 ggr och "fräst" ifrån när dom rivit ut grejer och klöst på soffan osv.

Så sömlösa nätter är resultatet. Somnar gör man alltid men svårt är det om man blivit väckt en gång för mkt. Påtla om det så sover pojkarna fortfarande, ska väcka daniel om ett tag sen vid 9-10 så vaknar Hemi.
------------------
Lite snabbt om gårdagen då, åkte in på vmina med svärmor, skulle göra ärenden båda 2 och det är så bra då vi bor så nra och längs samma väg att man kan samåka med varann. Skulle på besök hos min BM här i vmina men då var hon ledig så inget besök gjort där än, lite oroande men.. för hoppas till veckan en dag, helst måndag då det är föräldraträff igen, den sista innan det blir uppehåll efter att alla fött sina bebisar.

Blev iaf handlat lite och fynda mkt mat till Hemi, dom ksule sälja ut på ICA ett nestle sortiment (Naturnes) så vi köpte rätt många sånna (trots att hemi äter det vi äter numera) kan det vara bra att ha, datumen räckte ju till sommaren 2011 så :) Perfa!

Sen efter middagen hemma så kom svärmor förbi igen, med Pe också. Det enda som var otur va att Hemi hade hunnit somna, Pe hade ju så gärna velat hinna träffa honom men senare i helgen eller om inte idag blire nog :)  Hade kanonfint väder hela dagen, men kallt! Hade -17 på dagen och på kvällen -21, och det ska bli kallare..

Så nu idag får vi se varst vi hamnar nånstans på temperaturen :)

Lägger in lite bilder fårn gårdagen:



Hemis lilla krypinhål ;)

Och en bild av Hemi då han somnade i bilen påväg hem..



Tjiing!! <3




Vecka 39

Idag går jag in på vecka 39


Har alltså gått 38 fulla veckor (38+0)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Barnet

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

 

Vikt 3 450 gram.

 

 

Mamma


Symfus-fundus är nu 33-38 centimeter. Kanske du känner dig som en jätte. I början av graviditeten är livmoderhalsen riktad bakåt för att hindra att öppningen vidgas. Nu ändras riktningen och livmoderhalsen kortas ner några centimeter. Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

 

Vila!


Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.

 

 

 

2 veckor/14 dagar kvar!

Tjiing!! <3




Onsdag

Dagen börjades tidigt, med lite sömn i bagaget också. Jag och Daniel låg uppe till 3 inatt nån gång å bara pratade.. vi kunde båda inte somna, sen tillslut efter 3 slocknade vi.

Ringde direkt åt SMVC i övik, har ju en tid jag måste avboka och höra hur det blir med tillväxt ultraljudet, angående igångsättning osv. Men hamnade i en satans fitt telefon kö och med mobil äre ju kostsamt, helst då man aldrig kommer vidare i kön, så jag gav upp efter ett tag, tänkte att ja ringer senare direkt efter lunchen varit kanske ja hamnar på bättre plats.. vem vet.

har gått igenom min lista till vad min väska ska innehålla till BB, har bebisens packad men dock inte min. Ja, jag vet att ja e SEG men nu ska ja göra klar min med, för jag vill verkligen åka in nu. Sen skrivt klart förlossningsplan, hade ju ingen sist så tänkte att denna gången ska ja bannemed ha en, angående smärtlindring och sånt. "inga mediciniska alls" skrev jag och hoppas att det blir så med.

Prövade ringa igen efter lunch, fick ändå vänta i kö i 20 minuter, tillslut var det min tur. Min BM ska ringa mig inom de kommande dagarna så får vi se hur det ser ut med allt.

Rest mats dag idag, lika gott för det! Hemi och jag åt upp gratängen sedan igår å daniel tog annat. Var väl tänkt att man skulle ut idag, men för kallt sen har ja varit för lat. Lekt med Hemi hela dagen käns det som, jo det har man. Och gosat, helst då han numera vill sitta hos en och bara ta det piano, har aldrig hänt direkt så mkt så det var mys :)



Hemi i Daniels spelfåtölj, med lillkisse som kommer och vill var go



Kraaaaam

Sen passade jag på medan grabbarn badade att renbädda Hemis säng, bytta även spjälsängsyddet till ett annat eftersom det som jag sydde ska tvättas.

Såhär sere ut nu :)



Kudden som Daniel köpte åt Hemi på Veteranmarknaden i S-vall ;)



Lite videoklipp från dagen med :)




Daniel och Hemi :)



Efter badet så somnade hemi direkt, använder mig också av en liten hemlig ingrediens
på badet för att han ska sova riktigt bra, och det är Natusan Bedtime bath



Ska ta mig lite kvälls fika nuja :) Ha de
Tjiing!! <3



Hemis goa skratt <3

åhh, idag äntligen fick jag sova ut. Ingen Hemi att kliva upp till eftersom det gjorde Daniel. Vaknade inatt av att daniel inte kunde sova å då kunde jag inte sova helt plötsligt, så somnade om kanske imorse 6 nått, fick sova till 10. så skönt!

Gjort idag anrs då, fick besök av Daniels po och fixade lite papper, försökte även ringa till syon idag igen, men inget svar. Likadant till min bm i övik men hon var på utbildning.. så nytt försök imorrn igen ska jag göra.

Till middag gjorde jag potatisgratäng (garnerat av mozarella ost) ost schnitzlar och bearnaise sås. Jättegott! Nu har vi färdiga rest rätter för en hel vecka som vi msåte äta upp, gött ;D

Nu några videosnuttar från idag


Hemi skrattar så gott, kittlig liten kille!









Ikv har jag bara busat med Hemi, tagit en massa kort och nu tittar jag på DH,
tisdagens höjdpunkt.

Magen är spänd, men inget än sålänge. Vill ju att det ska hända nått snart. Om inte testar jag en häxbrygd som sägs hjälpa, händer det inget innan veckans slut så ska ja testa :)







16 dagar kvar


och som man ser så verkar magen ha sjunkit litegrann :)

Tjiing!! <3



värk..

Hektisk dag. Ställde alarmet på 9 så att man har några timmar på sig till att göra det som skulle göras, men såklart somnade jag om till 10.. då vaknade Hemi med. Så lämpligt. Gjorde iordning frukost, hemi fick en smörgås med salami ost (på tub) Det tyckte han var gott! :) Sen när allt var packat och klart i bilen åkte vi förbi hemma hos daniels mamma, matade katterna sen belv det snöskottning. Tog sin lilla tid men nu äre gjort. Blev hektiskt för 40 min senare skulle jag va på vmina. Föräldraträff 3 av 4 började kl 14, hann i go tid som tur var.

Mötet gick så himmelens fort idag, fortfarande prat om förlossning men sen mkt om tiden efteråt. Tiden på BB, hur man vill ha det, kejsarsnitt, sugklocka, ja sånt.

Sen pantades det en massa tom burkar/falskor, räckte till 2 middagar med potatisgratäng ;) mums! Sen hemi igen och då gjorde ja köttfärs å makaroner. Sen tvätt och diskning.

Men något jag inte kan släppa från dagen är min ryggsmärta, den sitter i fortfarande och det gör så ont. Ingen sträckning eller så utan mera som värk, som då man har mens. Trodde jag skulle få åka in idag men icket. Bebisen vill inte ut än, men snart hoppas jag. inom 2 veckor vill jag att det ska vara över. lagomt till Hemis 1 årsdag, för hur stor e chansen att man går över tiden då man inte får det? :P Så ja vill ha ut han/hon nu jag.

Hemi sov fast vaknade lite snabbt när Agneta var förbi här tidigare, så nu sitter han å håller på i sin säng, hoppas han somnar snart.. Ska ta nån fika ja å fundera vad man ska hinna göra imorron tro.



Hemi ute i snön tidigare idag :)

Tjiing!! <3



Farsdag

FARSDAG idag :) Grattis till alla pappor där ute!
Men spec Grattis till min pappa <3
Och Grattis till Daniel som firar sin 1:a farsdag :)

Blev lugnt hela dagen, diskat, tvättat, lagat god mat coh ätit god tårta.
Grabbbarna har badat med, alltid lika kul :)
Sen har ja gjort klart vaggan (så gott som)



Såhär sere ut iaf :) Ren/nybäddat ^



Hemi ikväll då han somnade för natten.. <33  ^

______________________________________________________

Imorgon går vi in på en ny vecka, alltså Måndag. Och det innebär att det är mammaträff (3/4) Ska bli kul, hoppas bara man hinner dit då, ska först hinna en sväng å ge några katter mat å så, där vi är kattvakt men ja tror att det ska gå bra så man hinner iväg på villis på den där träffen :)

Sen måste jag ringa skolan igen, och bm i övik. Höra om lite prover, och hur det ser ut. Har en koll i övik på freda, men är skeptisk till om ja sa resa nånstans mer nu, vill inte riskera nått (även fast ja riskera väldigt mkt sist då ja körde upp och tog körkortet 6 dagar efter BF :P) men det var lite spännande med ;) Körkortet behövdes ju, och ångrar inte att jag gjorde som jag gjorde då.

Men någon resa nu neröver vill jag nog inte genomföra, sen kostar det. Så får avvakta å se..

Tjiing!! <3



Lägenheten

Igår var vi på vilhelmina och gjorde ärenden, käka sen körde runt lite.
Blev som så att vi sku få besök på kvällen så det blev snabbt hem och
fixa å dona innan dom väntade kom

David, Isaksson och hans tjej Mikaela kom :)

Blev lite öl och glögg för killarnas del, ja å Mickis fick titta på å dricka vatten ^ ^
Blev spelande av xbox, Halo och Need for speed Pro Street, 2 mot varann åt gången.
Den som vann fick möta den 3e osv. Haha var hysteriskt kul att titta på när killarna spelade
tyckte såäven Hemi, innan han sov :)



Daniel, David, Thomas och Mikaela :)
______________________________________________________

Idag har man städat, dammsugit, tvättat, lekt med Hemi
varit förbi där vi är kattvakt hos och sett teve :)

tidigare idag satt ja å älsklingen (när hemi sov) och såg på
Top Gear roligt och bra program endå :) intressant å kik på
se vad bilar går för. Dom har dom ultimata testen å i dagens
avsnitt vare mer än intressant :) fick oss många skratt.

Sen såg vi nu ikv big mommas house, men nu är vi hemma igen
Hemi sover och Daniel spelar å ja sitter här vid datorn.

Har bilder på lägenheten, i stortsett helhet hur det ser ut osv.

Här är hallen och jag (fotografen) står justnu
i vår farstu (rummet mellan ytterdörren
och hallen) där frys och även 1 förråd finns.

Toaletten
Hemis Rum
Vardagsrummet
Köket



Här har vi vårt badrum/skithus/tvättstuga :)
eller helt enkelt toalett
Badkar är ett måste, och Jag vet..
stökigt men så sere ut nu iaf

dörren mitt emot detta rummet i hallen är 1 förråd



Och ja, här ser ni ju Hemis rum :)




Och mittemot Hemis rum har vi köket (det enda
rummet för tillfället med gardiner, har inte fått
ordning på alla gardinstänger än :/ saknas några..)
Men ja, såhär ser då vårt kök ut :)




Bild innifrån köket, man ser hallen och
hemis rum i dörröppningen.



Längst fram i hallen ligger vardagsrummet
Står justnu i dörröpningen mellan hall och vardagsrum

Det vi kan se är Daniels datahörna, en del till
vaggan som bara står där för tillfället,
skåp och en bit av soffan.




Fortsättning av vardagsrummet, till vänster in i rummet.
Ja, teve/spel hörnan här då. Även katternas hörna :)

Balkong dörr ut till vår "veranda"/balkong och gräsmattan



Bild tagen från balkongdörren
Dörren vi ser rakt fram leder in till vårt
sovrum och dörröppningen till höger vid
Hemi leder tillbaks till hallen igen.



Hallen från vardagsrummet :)



Näe, what happens in vegas nu :)

Tjiing!! <3



Freda

Oj vad jag var uppe tidigt imorse, 7 redan. Brukar inte vakna förrän Hemi vaknar eftersom senaste veckan har det blivit sena kvällar av nån anledning.. men iaf så vaknade Hemi kanske 9 idag, vanligen är det kring 9-10 nångång han vaknar nu om mornarna, och endå lägger han sig 20 på kvällen. så det är skönt. Sovmorron :)

Men iaf, vakna imorse av daniel som satt å spela, han vakna
tydligen imorse rätt tidigt och kunde inte somna om.

Vad blir det idag då tro, man sku ha varit en sväng på platsn och gjort några
ärenden, handlat lite färskvaror å sånt, ser om det blir en sväng in då tro.

Anrs freda, å nu äre helg. Vi ska va kattvakter åt daniels mamma medan
dom är borta över helgen, ska dit imorrn en sväng å kika till dom.

Hemi river ut precis allt här, å leker med lillkatta.
usch vad hungrig ja börjar bli..


Tjiing!! <3



Nu är vaggan och babysittern här!

Kära svärmor hämtade hem sängvaggan som hemi hade när han var nyfödd, och vår babysitter "gunga/vagga" som Hemi fick då han var nyfödd :)

Graco - Lovin´Hug



Sängsvaggan :)



Det som saknas nu är självaste bebisen, sen är det komplett :)

Gjorde en Sara Lee pizza ikväll igen, med en massa vitlök
Muuuums! Och denna gången gjorde ja pizzan problemfri!
Sist så brändes kanterna o blev stenhårda men nu bleve himla bra

Daniel är osocial å sitter å lirar Halo Reach över nätet via sin xbox
kul å kika på faktiskt, blir småsugen själv, för själv är ja stor fantast av halo
Spelade jättemycket förut men har svårt att finna tiden nu :P

Tjiing!! <3



Vecka 38

Igår gick vi igenom kartongerna i ena förrådet, de få som var kvar som bara stått som i davala, men nu tog vi oss an dem och det känns så skönt! har fått en hel del slängt också.

Vi måste få upp allting nu på väggarna för katterna river ut allt här om nätterna, imorse låg daniel anslagstavla i bitar.. å det är resultatet efter katterna inatt. Man sku fått tagit dom på bar gärning men det fick man inte, utan vaknade till röran imorse istället.

Vad mer idag då, jo det är torsdag, vilket innebär att jag går in i en ny graviditetsvecka. Jag går in i vecka 38 idag :) (37+0) alltså 21 dagar, eller om man föredrar att räkna veckor så är det bara 3 kvar. 3 veckor.




Lika så långt tills Hemi blir 1 :)
________________________

Har funderat på det där med kalas å så, vill inte resa nånting vid tiden då hemi fyller eftersom BF datumet är då, likadant om bebisen redan kommit så ska vi inte fara någon längre resa första tiden, för bebisens skull och sen för att vi ska komma oss in i den nya vardagen som väntar, då vi har 2 st

Vill ju gärna att dom som vill fira hemi ska få göra det, och justnu tänker jag på min släkt när jag skriver detta. Sen äre ju dom på daniels sida som bor en bit bort med, fast inte alla som tur är. Men till min släkt nu, dom närmaste bor i Umeå, Övik, Nordmaling. Ja, därikring som den större delen av släkten bor.

Är ju kring 20 mil minst drygt och ja, vem åker så långt för ett kalas? Jag vet då inte, ja menar.. bara för att jag pendlat en massa hittills dessa dryga milen varje helg betyder det ju inte att vem som helst annan gör det, än om det är min släkt, vänner eller ja, vem som helst. Man börjar ju tänka också, när det gått över året och det är bara vissa som kommit upp hit. Det har varit vi som har fått rest ner om man ska träffas då åker mina tankar på hur man ska göra med Hemis 1 årskalas egentligen. Sen är det dom som pratat, haft tankar om att komma upp med t ex buss eller ja, hälsa på men det har inte funnits ekonomi/tid för det och det förstår jag, vi har inte alltid haft tid heller att ta emot besök. Men återigen, vet inte hur ja ska tänka och planera nu när hemi fyller år om ja ska utgå från året som varit. Hoppas ni förstår hur jag tänker.

Nån släkting nerifrån med nått bra förslag?

Tankarna går, ska man fixa kalas neröver då? Och isf när kommer det att bli av? Känns som att det kommer att antingen få vänta till Januari eller senare, för vet inte ens om det blir att åka ner nå mer nu innan hemi fyller, har inte pengar för det sen vill jag bara vara hemma nu innan det är dax. Sen blire att måste man hålla i pengarna. Spec med hemis födelsedag, sen jul på det. Så ser det ut.




Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

 

Vikt 3 200 gram.

 

Mamma



Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

 

Den allra sista tiden  brukar gravida kvinnor  ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

 

Navelsträngen runt halsen



Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

 

Näe, busa med Hemi nu och forsätta här hemma

Tjiing!! <3




"bloggpaus" avslutad

vilken bloggtorka jag haft? Nä, vet inte men har haft svårt för att logga in på bloggen och varfär vet jag inte. Men nu är jag här igen och det känns skönt. har spanat in många bloggar i veckan istället, har varit in på alla mammor som skrev upp sina bloggar på min bdb, trevligt :) Fina bloggar tjejer!

Snart måste väl min header göras om, då min bebis kommer. Igår var det tal om tjejnamn.. ville ha lite inspiration och det har jag fått kan ja minst sagt säga =) så tack alla för era förslag osv!

Ser nu att här börjar det snöa igen, snöstormandet ska ju komma norröver idag så vi fårse hur länge det håller i sig, men mera snö kommer det att bli.

Pojkarna sover fortfarande, Hemi somnade om efter frukostvällingen. Dom är så söta så.

Men veckan som varit då? I helgen gjorde vi inget särskilt, fortsatte här hemma för att få ordning på saker. Sen nu i måndas var vi in på platsn och ja var på mammaträff å surrade, medan pojkarna var ute å gick ärenden med barnvagnen, och sen igår så var vi ut en sväng med pulkan sen kom daniels mamma och vi gick igenom lite skrot som sku slängas.

Idag är det fortsättning av "inredning" allt som ska upp på väggen ska troligtvist upp idag, för nu har vi hittat igen alla tavlor å så :) sen blir det att hjälpa daniel med bilen och sen ska vi väl hinna ut en sväng med Hemi också, om det inte bli alltför snöigt väder.

Och ev så kommer bebis vaggan idag :D Alltså "babysittern" (stolsvaggan) som gungar med hjälp av batterier, och har vi tur så kommer vaggan (sängen) också :) Det blir till å se sen!

Sen, Stort Grattis till 1 av mina mostrar som fyller idag! :) GRATTIS Marlene!
Nä, frukost nu :D
Tjiing!! <3



(36+0) v 37

Angående förra inlägget, *hehe* ville bara se om det var nån reaktion x) Vilket det blev också.

Emma - Ska fortsätta skirva såklart :) Anrs försvinner ja ju som sagt, och det vill ja inte!
Victoria - Inte många läsare, fast vill däremot behålla dom som redan läser.. och sen har inte alla tid, det vet man ju bara med en själv :) KRAM
___________________________________________________________________________

Anrs är det torsdag idag, vilket innebär att jag får in på en ny vecka i min graviditet
Har gått 36 fulla veckor och går idag in på v 37 (36+0)



Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

 

Vikt 3 kg.

 

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor bli försjunkna samt kan ha svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

 

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.



Antal dagar kvar till förlossningen: 28

Prick 4 veckor kvar nu!

Då blir Hemi 1 år :)

 

 

Ska röja här nu och äta frukost.

Tjiing!! <3




energin försvinner

tycker jag har varit duktig på att uppdatera . Trots internet brist.
Men märker av på besöksantalet att det är nått annat. Kankse inget intresse längre.
Ville göra det roligare med att lägga in videoklipp, känns som mer ärligare/verkligare då men

Vore roligt om det höll i sig men snart frågar man sig väl om man kommer att fortsätta, men det årerstår att se. Eller så privatiserar ja bloggen så bara få kan komma åt den, men de könns ju tråkigt det med.

vad förväntar sig folk egentligen från just min blogg? Hm



Hemi 11 månader och 1 månad kvar <3

Idag blir min Hemi 11 månader <3

Han lär sig nya saker hela tiden och
är en väldigt nyfiken liten prick :)

I den takten som han experimenterar nu så
kommer han lära sig mycket inom kommande året.

Han är så duktig så <3 Mamma är så stolt över dig!

Tänka sej, 1 månad kvar tills lill* bror/syster är beräknad att komma <3
och 1 månad kvar tills Hemi blir 1 helt år!
___________________________________________

Anrs idag var ja på koll hos MVC idag
Skulle göra några prover eftersom dom ringde idag från SMVC i Övik
och ville att jag skulle göra en järnstatus för att kolla järnet mitt.

Det såg bra ut idag faktiskt

Bt: 120/80
Hb: 111
Flj: 132
SF: 38 cm
urin: 0/0
Vikt: + 3 kg

Så nu har jag gått upp de dära 3 kilona som "tvär" försvann sist
Sen hade järnet ökat från 102 till 111 vilket jag var väldigt förvånad över
eftersom ja fuskat med järntabletterna.. Och allt annat var bra :)
SF måttet verkar ha stannat upp lite nu, är nog bara tillfälligt sa
BM eftersom det brukar växa lite till innan det stannar helt.

Jag är nöjd :) Det var även hemi när han fick åka en såndära
bil som man stoppar en tia i sen så går den igång :) Han fick åka
det när vi var in på ICA i eftermiddags.. videoklipp från det :)




Sen ett annat klipp från idag var då vi kom
hem och han gick direkt till dammsugaren
å trixade, tur man har barnsäkrade eluttag :)




Enjoy! :)

Tjiing!! <3



Videoklipp från förgående vecka :)

Här är ett klipp från besöket hos Halie, Carro och Mattias (24/10) :)



Och ett klipp från nordmaling då vi var hos mamma min och hälsade på
Hemi leker med hundvattenskålen (vilken vi trodde var tom men..) :P



Enjoy!

Tjiing!! <3



fasta

Ne nu blir det fastande, ska göra prov senare idag på MVC.. skriver sen om vad och hur det gick :)

Tjiing!! <3



back on track

Som det ser ut nu ska internet vara löst, men fårse hur länge det varar.

Hemma nu och röjt litegrann till. Snart ska väl alla dessa kartonger vara borta tycker man.. förra veckan på onsdan så pkte ja å hemi till nling och var där tills på fredan, sen blev det övik igen. Och i lördas vmina. Så sen dess har ja varit här. Har snart gjort klart BB väskan för bebben, sen äre ju min del kvar, vilket inte är helt klart än..

Ska på MVC idag och ta lite prover för mitt järn (som inte verkar vilja gå upp nått alls) sen ska ja också se vad SF måttet säger, om det blir en tidigare lagd förlossning kanske, det får vi se nusnart tycker ja.. :)

Ne, ska göra gröt nu och dona lite medan pojkarna sover (fortfarande)
Skönt med egentid

Tjiing!! <3

(ska lägga upp några filmklipp senare också om ja hinner..) ;)



RSS 2.0