tillbaks 2 maj

Nu blire en bloggpaus tills nästa vecka.. fullt upp för mig tills dess!
hare sålänge =)

tjiing!! <3334barnsmamma

Ja det är vad jag är för tillfället (kan ma kalla det för :P ). Efter barnens magsjuka å man själv vare dålig så fattas bara en sak, Jo att D också blir sjuk. Nu är han sängliggandes så fullt upp för mig. När en diabetiker har magsjuka äre inte lätt, ja jag vet inte hur många gånger jobbigare dom kan ha än för en fullt frisk en men utan mat så går ju det dära förbenade blodsockret åt alla möjliga håll.. så jag har det jag gör nu :P Tvätta alla leksaker sen barnens omgång, hjälpa Daniel och ta hand om alla och allt annat. Hoppas det blir kortvarande för honom som för oss alla andra, är nog skönast för honom att kunna röra sig normalt igen.

Nä det är bara att ta nya tag och göra det bästa av situationen. Dags för de äldre barnens bad, natta dom och sen ta lillan för hennes bad och tillsist kanske hinna med ett eget bad eller åtminstonde en dusch. Tidig dag imorrn!

Tror jag kommer sova gott inatt :)
om minstingen låter mig sova ostärt då vill säga

tjiing!! <333Älska Loppis!

Som min Moster Marlene säger :)

Har ju länge letat en vår/sommar jacka till Hemi, och är alldeles insnöad på Villervalla, en av deras jackmodeller med stjärnor (finns flera men jag gillar bara 1 av dom). Hursom, i alla auktioner hittills på tradera har jag antingen just missat, eller förlorat i så hittills har ja missat nu 4 jackor. Fick en ge upp känsla men kan ja inte få tag i det jag absolut vill ha så duger ju annat också. Fann då mig en jacka på barnloppisen i folkan för en väldigt liten slant å då är jag mer nöjd än allt :) Sen hitta ja en massa annat också, mest till Holly och ångrar nu såhär på efterhand att jag inte köpte bamse setet till Nova.. men hon har ju så mkt kläder från syrran sin så!

Bilder på fynden:

Jackan till Hemi, Pop 50:- (såpass billig pga vit målarfläck nertill)Tröja till Hemi, me & i 20 :-
Linne till Holly, Linus & Lotta 15 :-
Linne/tunika till Holly, H&M 15:-Klänning till Holly, Lindex 30:-
Tunika till Holly, FIX 5:-"5 myror är fler än 4 elefanter set" till Holly, 45:-love It!

Blev ett linne till mig själv från Klädiz för 50:-, Ord 250 :) (i vero moda påsen)Allt för denna gången :)

tjiing!! <333
Nova 11 veckorJa det är vad vår yngsta tösa har blivit! Tidigt igårmorse :)

Bär kläder av strl 68 men har börjat på 74 redan. Vet inte hur jag ska ens hinna använda allt! Blir att byta kläder flera gånger om dagen i denna takten. Det enda vi inväntar nu är första skrattet som brukar kunna dyka upp kring 3-4 månader. Hemi var tidig med sitt skratt (ljudliga, för dom skrattar ju med ansiktet annars tidigt) och Hollys kom vid 4 mån. Nova är snart 3 mån så närsom kanske då, alltid lika kul när dom börjar :) Men i vänta på det äre mest joller justnu på schemat för denna damen. Hon gillar att sitta i famnen, se på när saker å ting händer (om storsyskonen leker ovs) och att prata med pappa är en höjdare. Vikt vet jag inte för tillfället, men ska på koll imorgonbitti så då får vi svar på det då, jag sku tippa denna gången på 6 kg nått när det inte var så många gram ifrån det sist.

Och sover (för det mesta) hela natten, iaf vid amningen (konstigt nog) men ger jag henne flaska äre som att hon vaknat mitt i natten å velat haft mera. Ja påtal om amningen, har ju ammat fullt ut nu tills omkring påsken då jag började ge lite tillägg då vi var borta å sådära, gick inte att nattamma på samma vis då och sen efter det har jag haft svårt för att trappa upp amningen, vare mkt annat omkring så den vanliga tiden man bruka haft för att bara tare lugnt ha inte funnits, spec inte nu när de äldre varit dåliga. Så pumpar ur det jag kan för att underhålla å hoppas kunna fortsätta snart igen, men för tillfället har jag jätte mkt små sår så det kommer blod varje gång det ska ätas.. aj! Kör på luftning, plast & purelan.. men har inte läkt till sig nått ännu. Så hoppas jag inte tappar amningen nu när jag tyckt att ja komme igång för att amma nån månad till hade ju varit guld :)


Våran ögonskatt! Går inte att låta bli att bli förälskad i henne <3

tjiing!! <333Morgonstund

Har guld i mun :)Nyvakna ungar fulla med energi!
(sitter å hoppas på B1 och halvt skrattar ihjäl sig) Haha <3

tjiing!! <333Dags för ett inlägg

tror jag :) Barnen börjar å va krya, bara lite risiga i magen som en eftersläng men har inte hänt nå annat. Avvakta och endast mild och kokt mat tills dom är på topp igen. Anrs tog jag mig igår an en storstädning av badrummet, är ju lätt fixat när man har en trädgårdsslang inkopplad inne för det blir inte riktigt nån sprutt i dusch slangen våran å med 2 golvbrunnar äre lätt att spruta (bokstavligen!) golvet rent :) hehe sen har vi trädgårdsslangen för D tycker det kan va bra, ifall det sku ta eld nånstans eller nått.. ja han kör på "alltid beredd" han :P

Inte det snyggaste men effektivaste iaf :) Bra sprut på denna kranen allt!

Och som ni ser, ligger den ihopvirad inunder här dåTycker själv att det inte var så tokigt detta, bra lösning älskling kom med där!

tjiing!! <333
Hemi

Min förstfödde och son som är 2 år och 5 månader inom kort.

(Från nyfödd till 2 år och 4 månader)

En kreativ gosse som älskar att rita, pussel, pyssla och knåpa på med det mesta. Ja en händig kille vi har. Motoriken äre ingen fel på å han har varit tidig med det mesta praktiskt, då han istället legat efter på språk fronten men där börjar det rulla på mer och mer för var dag som går :) Största intresset är självfallet bilar och annat som bär motorer, och skulle hans vilja gå igenom sku han kunna se på filmen "cars" varje dag flera gånger om. Han är för det mesta glad och energisk kille full med bus när han antingen är där som han inte får vara eller att han e taskig med lillasyster. Många gånger i välmenande syfte men då Holly e känslig kan det lätt bli fel än fast han bara varit snäll :)

Ja det som stått stilla mkt hittills är då pratet, ett och samma som han kunnat sen året tillbaks men nu först som det börjar släppas på och han säger nya ord och kommer med nya uttryck. Inga 2 meningar än men verkar inte ligga långt borta :) Han kan jättemycket, förstår allt man säger och ber han hämta/se men han får helt enkelt inte ut det i ord sålänge. Annars då, jo han gillar att mysa så när han väl är stilla är han världens goaste. Jätteduktig med pussel och kreativ med lego. När han inte sitter still står han och leker med alla sina olika bilar, ofta med ett snöre som de alla ska hänga med i.

Inte den mest matgladaste, fast där handlar det nog mer om att ge sig tid till att äta för det gör han inte ofta ;) är så rädd att han ska missa nått annat så kan va lite tjinkigt att få honom att sitta till bords många gånger men har börjat blivit lite bättre med det nu tycker jag. Och växer gör han, som ogräs! Blivit mera på längden nu på slutet och en 16 kg väger han nu :) Bär 104 (stora i strl) men annars så är han god för 110/116.

Mammas stora pojke! <3

tjiing!! <333Holly

1 år och 5 månader inom kort blir denna stora tösen :)

Från 1 vecka till 1 år och 4 månader

En vilja och envishet som är starkare än Samuelsson, minst sagt! För denna madame får man gå på tå nästan så ursinnig hon kan bli på några sekunder. Då hon inte är på det humöret är hon istället världens gladaste och goaste! Så man ser inget direkt "mellanting" bland dessa utan antingen är hon vansinnig eller skitglad. Har mer och mer kommit in i rollen som familjens clown, en riktig artisteri tjej som vill vara i rampljuset hos oss alla med sina galna upptåg. Och en röst som får alla att vända sig ska ni veta, då menar jag självklart hennes både skrik och sångröst :P För sjunger gör hon gärna och ofta, likaså skrika när hon känner för det.

Justnu är hon i stadiet att få fler tänder. Hittills har hon fått 4 st tot (Först: 2 framtänder nere som hon fick vid 9 mån, sen 2 framtänder uppe som hon fick vid 12 månader) ..sen har det som legat på is, tills nu när hela 5 nya tänder är på G! Inte undra på vrf det kan bli mkt bajs om dagarna och lite feber ibland. Gått har hon sen 9½ månad. En annan grej hon börjat med sen några månader tillbaks är att klättra! Minns så väl att innan Lillan var född så gjorde hon inte detta, men då jag kom hem med en nyfödd Nova så hade hon tiden jag var borta börjat! Och då vare soffan de var tal om, nu är det överallt :P Senaste veckan har hon kommit på att det är jättekul att klättra upp på köksbordet, och nog har hon lyckat mer än en gång.. Gäller att va på sin vakt och vaka med ett extra ögon på na nu :P ;)

Matglad så in i bombens är hon, och har alltid varit. Men nästan så hon blir mer och mer intresserad och gillar mat för hon proppar tills det verkligen vrålar stopp i magen. Väger en 13 kg nånting nu och bär strl 98/104 på kläder. Längd vet jag inte men inom några månader borde kallelsen för 1½ års kollen komma så ska bli spännande hur hennes kurva ser ut då :)

Mammas "lilla" (stora) tös! <3

tjiing!! <333Nya familjemedlemmar

Fyller ju år nu i slutet av April, och som vanligt kan inte D hålla sig från att ge sin present till mig :P (förra året, 1 månad innan jag fyllde fick jag kinect med tillhöranade spel till xboxen) Nu med lite mindre än 2 veckor kvar fick jag denna:

Moulinex fresh express
river och skivar det mesta, i olika form :)Tack så mycket Älskling! Ska bli kul att riva framöver

Samtidigt blev en hushållsassistent medlem i familjen, dock ingen present till mig (:tjiing!! <333rastlösa sjuklingar

Morsning Korsning! Som Emma brukade säga ;)

Idag äre full rulle på barnen. Dom river lägenheten rum efter rum! Vet inte vad det är med dom men såhär odygdiga har dom inte varit :P Väldigt frustrerande medans man ammar och dom smiter iväg å sätter igång nånannastans *suck* Så bara å plock å plock.. men jag vet vad det sitter i, rastlösheten båda bär när stortsett alla leksaker är undanställda sålänge dom är dåliga. Så när dom börjar va friska ska alla leksaker tvättas innan dom får igen dom :) Givetvist har dom saker kvar att leka med, men inte som dom e vana kanske så kan inte tänka mig annat att det är denna rastlösheten som smyger sig på.

Schemat idag då? Är väl att ev ta sig ut beroende på barnen. Om dom e pigga nog och spyfria ska det väl gå an men måste avvakta och se för när man som minst anar det så spyr nån av dom.. för jag blir rastlös av att bara vara inne, spec när det stökas ner så jäkulskt :P så sku va skönt med en nypa luft både för barnen å min skull.

Ne.. duka fram för mellis och sen försöka få dessa vildingar att sitta vid bordet :P

tjiing!! <333Vårnytt till barnen

Japp här har ni kläderna jag pratade om tidigare

Till NovaTill HemiTill Holly

Som ni ser fick Holly flest kläder, men jag "tajmar" inte med att alla 3 ska få lika mkt varje gång det köps elr så, utan dom får vid olika tillfällen när dom behöver och som det är nu växer Holly så snabbt att ja inte hängt med bland bla hennes bodies :PHärligheter.. japp

Är som en ny människ efter ett skönt bad med vin. Alltså inte ett glas i handen då inte utan med en skvätt vin i badet. (har en flaska sen 2007 som ja inte drucke upp och med alla grav har den ju bara stått å dammat nästan, så använde den nu äntligen) Vill lova att huden fick som ett nytt lyster och blev lite piggare efteråt, så nog gav sig vinet effekten som jag läst om. Så med andra ord, vill nu ha er ett lite lyxigare bad: Häll i en skvätt vin!

Men detta var igårkväll det, idag är en ny dag och har full sjå med barnen idag. Magsjuka som Hemi och Holly kommit hem med från Trollstugan (troligtvist, vet ju ej från varst exakt) men det var där dom var i måndas å sen dess har dom inte varit bra alls. Började igår och har fortsatt hela natten tills nu idag. Såfort dom får i sig nått kommer det upp :P så har tvättat jag vet inte hur många tvättar idag bara, och fler blire säkert. Härligheter, japp (eller inte!)

Ne hänga upp nästa tvätt medans det är lugnt här hemma, Hemi vilar fortf men Holly är det fullt spring med. Otroligt att dom kan va såpass pigga endå.

tjiing!! <333Påsken 2012 i Bilder


<3påsken förbi

Ja då var påsken förbi.. (v. 15, påskveckan) så man har landat hemma i lugnet igen =)

Vad hände på påsken då? Jo vi tillbringade med Daniels familj i en stuga till fjälls och åkte skoter så det var himla najs och kul för barnen att komma bort lite och vara där det inte finns så mkt annat än bara natur och lugn. (ska lägga upp ett inlägg med bilder från påsken sen) Men hursom hade vi det jättebra där och nu är vi hemma sen förra måndan å det har varit fullt upp stortsett varje dag sen dess. Dels att tvätta allt från påsken, packa upp och ja.. få ordning på alla grejer igen, sen har man hunne med en del möten/ärenden också som tagit av ens tid. Men mest tidstagande är ju såklart barnen :)

Imorgon dagmamman igen för kidsen och medan dom är där står det städ och mys med Nova på schemat för mig. Har ju fått ihop än mer grejer nu som ska väck så ska bli så skönt när det försvinner skräp =) Sen ha ja massor med nytt som ja ska visa er, kläder till barnen bla.

Ne, sova nu ska ju upp vid 5 imorrn!

tjiing!! <333Glad Påsk <3

Nu blire bloggpaus tills veckan som kommer, ska iväg nu under påskhelgen till fjälls och dit jag ska finns ingen täckning/nät i huvudtaget så dator & mobilfritt med andra ord :)

tjiiing så länge!! <333

& GLAD PÅSK!busy mom

Hej på er! Fullt upp sen sist jag skrev här, och fortf i samma riktning. Hände en massa kul igår och idag står det en hel del på schemat också, man kan aldrig förutspå hur dagarna ska bli och det är kul att se hur det skiftar genom dagsförloppet olika saker. Ne, nu ska ja göra nått viktigare än att sitta här vid datorn, ska bege mig ut med barnen i fina vädret och ta itu med lite nytta samtidigt som barnen för nöje av det :) Skriver EVENTUELLT ikv om gårdagen men lovar inte att jag hinner eller har ork, för man vet aldrig hur ens dag blir med 3 helt olika individer :) men tjiing!!! <333 sålänge!Matvägran

Usch denna "hederliga" matvägran.. Hemi som kommit på att det går att dricka sig mätt, varit så denna helgen iaf. Spelar ingne roll hur jag lyxat till maten, allt det han gillar, det som duger men han vill bara dricka! Ska ringa till veckan på BVC för att höra om vi kan få komma å kolla hand blodsocker, för såhär var han ett tag tidigare också, bara dricka.. har haft misstankar på ev diabetes tidigare men då började han bättra sig och åt bra men nu är han där igen och inte vill äta helst, utan bara dricka så nu måste jag få svar om det är nått med det eller om de bara är en trots fas som det annars är (om det med diabetes är uteslutet) men det är det inte än, så drf ska en tid bokas för belastning och det, hoppas dom tar det på allvar och att jag får tid.

Men här e mitt krubb för tillfället iaf, MUMS!tjiing!! <333Pumpa

Ja när lilla fröken tar sovmorgon blire att pumpa ut bröstet för att spara tills hon vaknar.. spränger så otroligt efter att brösten varit ifred i kanske 1½ h å det känns ju onödigt att mjölk skal gå till spillo när det blir som några högtrycks sprutar, haha! Bättre att spara och frysa ner då ist för att inläggen ska bli fyllda med mjölk :)

Hade ju turen att vid lån av bröstpump (eldriven) hos bvc när Hemi var nyfödd så fick man som ett set efteråt, så man hade en praktisk egen handpump, så om det sku bli ett ytterligare tillfälle att ja måste låna elpumpen så har jag mitt set till det redan, för man vill ju inte ha nått som nån annan använt (det som mjölken ska rinna igenom och som det sen hamnar i) så är tacksam flera gånger nu att jag har denna handpumpen :)

Medela´s=)

tjiing!! <333Nova 8 veckor

Ja det blev hon igår :)Tiden bara rusar iväg och tycker för varje år som gått så går det fortare också, gäller verkligen att stanna upp och passa på och njuta vissa ögonblick och inte bara fastna i det vardagliga. Låt det va stökigt en dag, strunta i tvätten, strunta i alla måsten och njut bara med det ni har, om det är lika underbart som jag att ha barn eller av era närmaste.. man ska uppskatta den tiden man får med dom för man vet aldrig när den e slut.

Mera joller å respons från lillan och en massa leenden men dock inte nå skratt än, men minns med Holly å Hemi att dom dröjde tills 3-4 mån minst innan nått skratt kom.. å det var så snopet varje gång så jag längtar tills denna också börjar skratta :') Oh fortfarande bär hon denna underbara bebislukten.. älskar att sitta å mysa med henne å gosa med hennes goa panna å kinder! Mmmm!

Här har vi ett par skot (virkare) som hon fick av sin underbara faster Frida <3Men som synd är var hennes fötter för stora.. hann använda dom 1 gång
sen vare kört. Men så supergulliga är dom! £>

Sen har hon fått detta "setet" från dom på D´s jobb, väldigt snällt!

Hon var så fin i klänningen (bodyn är en aningen för stor fortf) men såfrt hon kan
ha den också ska ja ta bild å lägga in så ni får se =)

tjiing!! <333<3

Underbara ungar <3
Mera vitt

ja man förundras inte vädret för varje år som gått.. denna vxthuseffekt talar för sig självt och man ser ju hur vädret är såhär års, inte alls som det "SKA" vara. Hade ännu mera snö här ute nu, kommit mera inatt.

Är ju bra inför påsken när det är många som ska till fjälls, men sa det fortsätta därefter med snö så vet jag inte vad som hänt x)" det bara öser ner nu " som ni ser..

tjiing!! <333RSS 2.0