Holly 9 Månader <3

Igår var vi med Holly på BVC för återkoll av hörseln på högra örat och vägning/mätning såklart. 3:e gången gillt nu som vi fått kollat hörseln, och denna gången så orka hon bry sig lite och hörde rätt som hon skulle! Så inget fel på hörseln, bara en lat donna som inte orkar bry sig om några små plingor vid öronen, haha. Hon vägde också nu 10400 gram och var ca 75 cm lång. Så en stor tjej på dryga 10½ kg är vad Holly är nu :) Och gå utan stöd gör hon  närsomthelst nu..

Och Lycksele gick prima, blev Dollar som planerat med inköp av billiga våtservetter, sköljmedel, rengöringsflaskor av alla dess slag och införskaffa en spishälls rengörings medel, testa nu idag och den var super! Har fått det så kliniskt rent hela köksinredningarna tidigare idag, och nu står en nygräddad kladdis som väntas på att ätas upp med vaniljsås <3

Men sen igår fick jag se något inte alls så kul, det är någon/några som varit in i 1 av mina bilar och lensat på grejer.. Nu var båda bakdörrarna öppna och allt gräs var nertrampat kring bilen, och det fattades saker. Men jag såg nog allt bilen och nu blir det en polisanmälan.

usch blir så trött i skallen bara jag tänker på det, suck.

Över till morgondagen, ja om vädret är bra blire nog cykel till svärmor å hjälpa henne att plocka in svartvinbär för att koka årets saft.. spara på bränsle vill man alltid å va nyttig, så hoppas på bra väder så barnen får åka cykelvagn, var nu ett tag sen sist.

Bilder på kidsen tidigare ikv, bus och deras upptåg!

<3
Holly blir 9 månader ikväll <3 Gogummsan!

nä nu ska jag bege mig från datan

tjiing!! <33Lycksele

1 dag och 23 timmar sen sist jag skrev såg jag nyss när ja loggade in här på Blogg :) Igår var vi jätteduktiga här hemma, vilken fart vi hade! Lyckades med allt + umgänge av barnen när vi gjorde det :) Att vi inte kan göra sånt här oftare förstår jag inte, men det handlar mkt om det dära GO´et för oss båda 2.

Tömde och rengjorde garderoberna. Fräscha till alla kläder så ingen unken lukt blev lagt in igen dit och gjorde om hyllsystemen så daniel fick 2 korgar iaf att ha kläder i, och hänga upp allt han kunde så nu har han 1 garderob och 1/3 av en annan (linnen/lakan garderoben) B la klädsortering av barnens, och mycket av Hollys åkte bort direkt.. så nu måste nästa storlek införskaffas. Hon har nu 74/80 och några kläder i strl 80 men behöver nog mer 80 och uppåt väldigt snart!

Så om det är nån som har Tjejkläder i strl 80 och uppåt
(80, 86/92 .. -->) Skriv här nedan, uppskattas väldigt mycket! (:

Hade fått nys genom en mammagrupp på Facebook att det var ett overall kap denna veckan så jag bad pappa åka dit och köpa en åt Hemi som vi ska ha på dagis framöver (299:- ) Tur man har honom som kunde åka iväg när man inte bor närheten av dessa affärer :) Hemis Gore tex kängor sa nog passa i år också, hoppas det för dom va så kanon i vintras.

What about today then?  Jo vi ska åka allesammans (barnen, Daniel å svärmor) först in på Villis på BVC med Holly, hörseltest etc (vägning/mätning) Och sen vidare till Lycksele för att göra lite ärenden, Ska då huvudsakligen på Dollar och köpa sköljmedel, våtservetter och bakteriesprayar som börjar ta slut här hemma :) Vädret ska bli great så hoppas på en kanon eftermiddag/kväll där :)

Sen måste jag visa bilder på våra lik här ute på gården, Ragge som kommer med fjällslemmlar dagligen och strör ut dom lite härvars.. under bilen sist låg det 3 st och sen en halva av en på gräsmattan, sist jag såg var nu imorse nedanför köksfönstret.. x) Så e man ute hör man ofta hur det skäller nån och katterna e efter.
Ja såhär ligger det ca 6 st nu på gården sen bara i lördags.. varje gång
man tar bort någon kommer en ny :P verkar då finnas gott om dem här.

Ne, förbereda käk och lite packning för senare idag

tjiing!! <33
Grinigt

Ja för ovanlighetens skull är det väldigt fint och städat här på morgonen (Ja, förutom dessa leksaker!) men köksbänkarna e fria och rena ytor på diskbänken. Fick kliva upp 6.50 denna morgonen, inte populärt hos mig då jag knappt sovit något, blir ju bara numera 1 g/vecka sovmorron ist för varannan dag som var innan Daniels ledighet var slut. Så idag får han sovmorron, hoppas jag får imorrn det imorrn.

En grinig och hopplös Holly är ju inte heller ovanligt här numera, Hon hann va uppe i 1 h, satt och lekte sen börjades det som varje dag/morgon, det där griniga när inget hjälper! Så det blev sängen, då somnar hon en stund, och när hon vaknar är hon som en ny tjej igen (glad) men tråkigt nog sitter det bara i för en stund sen äre grinigt igen. Om helgerna går det bättre, då man e 2 hemma men om veckorna är det olidligt. Hon har hållt på nu i snart 2 månader med detta grinet, dag ut och dag in och ser inte än något slut på det. Nu på måndagen nr vi ska på BVC ska jag höra vad sjuttsingen det är som gör att hon bara e grinig. OM det ens finns nån orsak? Får höra å se då.

Idag skulle jag inte tro att nått särskilt blir gjort, räkningarna las in igår så nu har man en tajt budget tills den sista NÄSTA månad, ja hur klarar vi det? Man e van dessa hårdsparingar, allt för att få bort skulder man fått. Anrs sen blir att vara inne idag då vädret ute är hemskt. Kanske få ordning på garderoberna å få in lite renkläder? tja, det blir ju å passa på när Daniel vaknar för nu äre bara barnen som gäller, får inte göra annat för dom inte, då blire mer grinigt än nödvändigt här :P

Ne måste avrunda nu, Holly ha vaknat å grinigare än någonsin, blää

tjiing!! <33

Vardagsrummet nuTidigare i veckan togs 3 sits soffan ut då den var numera trasig. In åkt
istället Daniels morfars gamla fåtölj som han lånat tills vidare, sen ska
vi till förrådet jag hyr av pe och hämta daniels fåtölj i skinn som ska dit.

Blev mer space såhär faktiskt :) Så nytt känns det allt, nu inväntas ett
teverums bord som vi tydligen skulle låna/ eller t.o.m få av Frida? vet inte
vilket men hon had enågot bord iaf :) Tack <3

E så stolt över tavlorna att jag tog tag i och gjorde dom, skulle jag ha
målargrejer kvar å tiden skulle jag drivit vidare vårt företag vi hade
i gymnasiet (Pictrix) eller som fritissyssla för kul :) vore drömmen"å det regnar å regnar.."

"å det regnar å rengar.." Tänkte just skriva var mycket det regnat hittills sen jag skrev senast, men nu regnar det igen fan! Ja tack vare trista vädret har ja då fått det mesta av tvätten gjord nu, med en hel del hjälp från svärmor som hämtat och tvättat hos sig lite större grejer :) tack så mycket!

Spola golvet idag på toan när det stinkit från avloppet så nu äre ren och fräsch lukt igen, och rent såklart! har luktat hubba bubba (alltså inte gott som tuggummit inte, utan tvärtom!) några dagar nu tack vare att det blive torrt i golvbrunnen usch så det kan stinka.. äre inte blöjor man känner doften av så äre avlopp.. suck

men anrs då? Redan freda


= helg. Kanske umgås med grannarna brevid här imorrnkväll, får se va som blir :) Blir iaf BVC på villis och sen Lycksele på måndan, så de blir å tare lugnt i helgen mest för sen till veckan blire fullt up igen med olika ärenden och även ev Mammträff igen m min mammagrupp med Holly! Ska bli kul å ses efter sommarn å allt igen se hur alla hennes kompisar växt :)

barnen badade och lagf för kvällen, CHECK! Nudå? teve om inte daniel hade ockuperat med Duke Nukem.. Nä, måste ja får gå och städa efter Ragge nu ist.. han e ju hopplös! Kommer hem med olika kadaver varje dag, nu senast en färsk Lemmel IGEN.. som ligger nu i delar här ute, inte så myys men x) kattrackar!

tjiing!! <33Money money money som ABBA sjöng..

Tänk om pengar inte fanns, gud så bra man skulle må! Utan ångest eller oro att pengar ska räcka hit å dit, pensionssparande, fonder och aktier hit å dit. Blää mår så dåligt över att man ska va beroende av pengar. Att utan dom kan man inte leva, är rätt tydligt idag. Man har en viss norm hit å dit vad man ska klara sig på och vad man ska ha och inte ha.

Har man det nödvändigaste (som man behöver/nyttjar) dagligen som: mat, kläder, el, vitvaror, vattenkran, blöjor, papper etc. borde man ju klara sig på det tycker man, men då är ordet Pengar också en sak som behövs för att underhålla dessa dagliga grejer/råvaror och för att betalas med.

Jag själv spyr bara åt pengar, deras innebörd, vilken makt mycket pengar kan ge. Men gud viket trist rikedom! Jag skulle må bättre av att aldrig mera behöva oroa mig för pengar, att dom kommer när dom ska och att det är rätt mängd varje gång. Det skulle jag må bra av att slippa tänka på. Men skulle inte må bra av massvis med pengar (vara rik som dom säger) ekonomist oberoende och t ex sämre hälsa eller ensamhet elr annat.

Jag tänker ofta på vad en bm sa till mig förut när jag var gravid, hon såg hellre att unga som jag var då får barn än dom som har byggt upp sitt liv med jobb, hus, vänskapskrets å ja allt det som livet innebär före barnet/barnen. Hon mena på att vi som inte har byggt upp allt innan barntiden kommer har mycket lättare för att ta emot barnet, anpassa oss efter barnet och inte tvärtom :) bygga upp efter barnets behov och skaffa jobb därefter som passar osv. Och att yngre har lättare med barn i huvudtaget, man e pigg, ung å färsch å orkar mera. Man kommer ihåg mera från sin egna barndom att relatera till. Kan hålla med till en viss del, är ju förståss både för och nackdelar än hur man ser det som (ung, eller lite äldre eller gammal)

Men det jag håller med om till fullo av det hon sa är att barnet/barnen blir ej lyckliga av att ha föräldrar som har mycket pengar/fint hus/ny bil/lever rikt osv. Det är inte det som gör lyckan, hurvida rik man är eller ej. har barnet det dom behöver så är lyckad gjord :) Mat, kärlek, omtanke, blöjor, boende, sällskap, ja allt som ett barn kräver :) Då är dom nöjd! Och ett nöjt barn är det viktigaste, som mår bra. Så det behöver inte vara ett stort hus med varsitt rum, nya leksaker och nya kläder hela tiden :) Bagagnat funkar så fint i början, spec då dom knappt nöter på saker! Sen när det nötes köper man hellre nytt så man vet att det håller i både leksaksväg och klädväg, men vi har klarat oss otroligt bra, tack vare begagnat, grejer sen man själv var liten, nya grejer från folk, och kläder/leksaker från släkt/anhöriga :) Däremot bilstolar är något jag vill ha nytt, av säkerhets perpektiv!

Så vi klarar oss bra, med mycket stöd och hjälp från släkt som man fått :) Och hoppas en dag att man själv kan ge lika mycket tillbaks för allt besvär, men den tiden kommer nog i framtiden. Sen har man löst mycket på egen hand, genom smarta köp eller byten med dom man känner. Är man driftig och har viljan går ju allt!

Menar inte att ni som har byggt upp ert liv innan barnen har det sämre, absolut inte! Men verkar vara en hel del som tror att såna som jag och andra unga har det mycket sämre, men vill ha sagt att det sitter inte i vad man har för inkomst allt jämt :) Att man inte mår bäst av att vara rik. Längtar dock till en fast inkomst, slippa penga oron nån gång, kan inte bärga mig att kunna spara undan pengar sen!Ny spis!

Morgonen starta med kanal 5 Vakna med The voice, överlycklig att hösten
kommit så dom börjajt på teven igen :) Det gör hela morgonen! Solen skiner
idag vilket betyder TVÄTTDAG! Är så glad att vädret har kommit så jag
får fortsätta med tvätten (kan givetvist tvätta å hänga inne också men med
2 barn som e å sliter i allt så nejtack!) Gruvar mig nog så mkt inför vintern..

Igår var Frida och Svärmor förbi, gjorde en kladdis m daim som åts av m
grädde, sen var det sängläggning av barnen då kl närmade sig 20.
Sen daile kom hem från jobbet var han ute i bilen å grejade och nu
är kablarna är dragna i bilen för xtra lysena som kommer till snart,
nu sålänge har vi några gamla som daniel haft så vi har något
lyse tills de som ska va där kommer på :)

och måste ju jubla om en annan sak som hände igår också, vi fick en
sprillans ny spis! Vaktmästarn (eller hjälpreda som han ville kallas
för :P) kom igår å klampa in i lägenheten å bad om att få dra ut spisen
(ja fatta ingenting förrän det kom in en ny spis, haha) Det blev
en Cylinda med spishäll och helt nya former i spisen, så skönt!
Den andre var ju fallfrdig å ha gjort sitt, Härnäst: bränn gropen

Nya spisenEftersom vi bor trångt tack vare då vi måste ha in egn garderober som tar
upp mesta av platsen har vi skötbord på badkaret som vi fann på loppis.
Men nu har det gett vika alltför många gånger, att den tippar över eller
faller ner i badkaret, så vi måste ha en ny variant av skötbord som går
att ha över badkaret, för det är den enda platsen för sköbord vi har.. så
har kollat, och denna är den enda ja hitta som e för badkar, då äre bara
frågan om kostnads frågan, den är ifrån babyproffsen:


den vi har nu som inte funkar längre har ingen förvaring inunder,
utan de tär bara en bäddplats å inget mer. Så denna hade varit bra.
Och den ser stabil ut, bara mäta härnäst så den passar och ta reda
på priset för skötbord vill vi ha på plats när vi har blöjhinken på toan.

Nån som har erfarenhet av denna
eller andra som man placerar över
badkaret? Pris? pos/neg?


Ne, Hänga ut första tvätten nu å sen fortsätta..

tjiing!! <33Draghelg

Detta har hänt sen sist jag skrev här: ( :P därav vrf jag haft fullt upp å ej bloggat)

Onsdag 17:e

Var in på sjukan en sväng, sen blev det Mammaträff på Stenmans alla vi Unga mammor i Vilhelmina. VI e 4 st som fick nästan samtidigt (i Hollys ålder) och 2 till varav 1 fick tidigare och 1 som fick nu i somras :) Det är fler på ingående, så i början av 2012 kommer det finnas fler Unga Mammor på Vilhelmina, skoj!

Torsdan 18:e

Efter städ å stök hemma vart det handling på vmina, sen av
ren impuls åkte vi till Skarven och hälsa på hos svägerskan
(Daniels syster Frida) deras pappa had även hunnit hem från jobbet så
han kom över en sväng och träffa barnen igen och sist men inte minst
gick vi igenom daniels och en deav Fridas  leksaker som dom had
då han å hon va liten som togs hem som barnen ska leka med :)
vart mycket uteleksaker som traktorer och spadar!

Freda 19:e

städ hemma, handling och sen Övik på kvällningen

Lördag 20:e

Vädret var ej på vår sida denna dagen, men det blev som planerat Sundsvall
iaf men ingen Draracing då det blev instält pga regn, så vi tillbringa dagen
på Brista ist och sen på kvällen tog vi in på en Camping i Sundsvall
(Fläsian Camping) och sovde i en stuga där för natten allihopen :) Mys!

Söndag 21:a

Däremot idag var det sol som det utlovats och då var det en ypperlig dag
för Dragracing, men först en billig frukost på IKEA tot 20 kr för
jag, hemi å Daniel :) Sen mot Dragracingen för att kolla in Finalerna!
Och sen på kvällen hem till Vilhelmina, efter att ha släppt av
pappa i Övik förståss :) Tack för helgen pappa! <3

Det var vår vecka/helg =)

återkommer med lite av mer som hände senare

Tjiing!! <33
Svabba rent

Äntligen är köket kliniskt rent igen (senast var ju igårkväll men) håller man inte efter hela tiden lite smått så blire tillslut större än man trott å då tare bara längre tid att ta sig till ruta nr 1 igen :) Vi fick en städbok av svärmor i julas, den är  jättebra! Tips på städning beroende på rum, förvaring, hur man städar bäst, vad man ska städa ofta/varje dag/mer sällan å nån gång/ år , städ vid akuta besök mm, typ. Suverän bok!"Svabba rent" Den rekommenderas, inte för att man e städlat men den ger inspiration och tips på många grejer som man inte tänker på, såhär ser den ut. Från Ikea:


Vad har man anrs åstakommit idag? Utöver städ barnen hela dagen, och liite mindre pir från Holly men inget märkbart lite, men märks att hon börjar bli lite nöjd(are) men det ser vi förns imorrn om det höll i sig eller ej :) haha Och nu sitter daniel å knaprar i sig alla våra mariekex! Måste gå å stoppa honom den gnagaren :P " Men dom e ju gooa" De skiter ja i, du ska inte ät upp dom för de ;P

Haha godnatt, tidig dag imorrns om väntar, ska på villis då.

tjiing!! <33
Sovmorrons dag, Nej

Ej min sovmorron idag. Vi har ju kört på varannan dag sovmorgon hela sommaren sen Daniel gick på ledighet, så vi båda får chans att sova längre varannan dag. Har funkat bra, andra dagar inte :P Spec då jag varje gång det är D tur så måste jag väcka honom för att han inte hör barnen! Så vi måste ha en babyvakt, inte bara för den anledningen utan då man ska ha dom ute i vagnen och sova lunch t ex. Och snart är det jag som får kliva upp varje dag igen, då Daniel inte är ledig längre. Gruvar mej bara för att gå miste om lunch vilan sen de dagar då när ja kliver upp allt jämt.. huh va trött ja kmr bli utan den

Men idag var det jag som klev upp med barnen, dom vakna 8 så nu försöker jag få dom i säng för lunch.. och båda samtidigt. Måste stökas i köket och vardagsrummet, var inte alls kry igår så då blev inget gjort. Är inge kry idag heller men saker måste endå göras. Kan inte ligga å vila hela tiden å hoppas att det ska försvinna. Daniel är på villis med sin Mamma och dom kommer tbx sen på eftermiddan nån gång så tänkte få nått gjort tills dess, bara barnen vill somna.. men hör hur Hemi skrattar från rummet deras :P så han å Holly triggar varann till å va uppe ist.


till vädret idag, http://www.aftonbladet.se/vader/sverigesbastavader/article13474067.ab Vet inte vilken del av Norrland som det syftas på, bara Norrland, och ja Norrland e ju stort.. hoppas det inte kommer så mkt regn här iallafall. Vill ju kunna hänga ut tvätten! Så nej, förbjuder mera regn nu på ett tag ;P iväg regn moln! Men ser hur det drämmer ner nu.. suck! Ja väder för städ å stök.. så ska pass på, nu bleve tyst i rummet deras

tjiing!! <33
Grå dag

Riktig pissregns dag, såg på nyheterna imorse angående översvämmningarna söderöver i GTB trakterna.. å de sa att vädret var påväg uppöver. Mycket riktigt kom det hit nu på eftermiddan, så grått å bara inne väder idag. Vi har bara varit inne å slappat. Har inte orkat nått särskilt utöver det.. varit med barnen och varit trött mest och mått piss dåligt kroppsligt! Om det var för vädret.. vet ej men inget kändes bra, så har inte fått i mig mkt mat idag.

Holly var grinig idag, igen, och nu har vi nog misstankar på vrf fröken Lundgren är så onöjd.. Tänder! Hon har inte fått sina, än.. men dom är på G! Så svårt å ta kort men man ser 2 st som håller på spricka upp helt nu. Har bara väntat på dessa tänder då hon e mkt senare än hemi (han va ca 5 mån då han fick sina första) medan holly lär å hinna bli 9 mån då hennes första kommer :) Ja alla barn e olika, ja måste sluta jämföra deras åldrar men så blir det ju omedvetet att man gör för skoj (=

Var inte så mkt att skriva om idag, utan nu ska ja nog ta ett bad innan sängen. (ZzzZZzZZzz..)

tjiing!! <33


Besök i Rembacka

Ni kanske minns tidigare inlägget om en gnällig Holly? Trots sömn har hon förblivigt en gnällfia idag. Var väldigt längesen jag fick vara med om en sån gnällig tjej alltså, så jag e ovan då dom e så nöjd anrs båda 2. Men idag var inget bra åt henne, förutom då vi kom tillsist till farmor hennes, då blev hon glad i 20 min iaf :) sen slog tröttheten in å då vare kört!

Hemma på förmiddanNågra tvättar fick jag gjord, tills daniel vakna vid 12 (då det är hans sovmorron) då vare bara att göra klar barnen å åka till Arne å hans familj. Inget jag hade planerat direkt, men vi gjorde oss klar och åkte dit när han sku ha tag i honom angående bilsnack osv och jag umgicks med Jenny (Arnes sambo) och deras barn :) Blev ett lyckat besök, som varade länge. Är så kul hos dom, med deras spralliga och snälla barn! Åt middag där med dom och det blev en Paj gjord på det som fanns i frysen deras: Lite skinka å en massa grönsaker + stor fyllning av ost! Blev jättegott :)

Och vem är Arne då? Jo Daniels låtsas farbror blir det, då det är Pe brorsa :)

Barnen hade skoj med studsmatta och åka "kana" i gungstolarna..

Sällan dom e lediga för besök och sällan vi alltid kan då dom kan, men denna gången klaffade det, synd det blir så sällan :) Elsa (deras yngsta) e bara 1 år äldre än Hemi å dom går bra ihop.

Men nog om det, en sak som gör mig frustrerad är att det saknas kläder från semestern! Under semesterns gång samlade vi smutskläder i en påse för att inte blanda skitit med rent, och i Östersund när vi skulle packa över överflödiga saker som vi ej mer behövde när Svärmor å Pe sku åka vidare hem med Hemi så packade vi över smutspåsen för det tog bara onödig plats hos oss. Nu efteråt, 1 vecka sen hemkomst har ingen nån aning vart påsen är! Dom hittar den inte nånstans å inte vi heller, så troligen har det väl blive slängt? (eftersom varken dom eller vi hittar påsen) och i där var det typ bara finkläder, daniels fin tshirtar å hemis finaste hängseljeans! Hoppas påsen kommer fram, för det är mer saker som saknas å kan inte fatta att saker bara försvinner. Dom har gått igenom husvagnen å fann inget. Vi finner inget hemma här heller. Blir tokig! Tänk om dom råkat slängt kläderna i samband av andra påsar med skräp?? :O Det är det enda jag tänker justnu, tänk om.. för pe börja prata i dom tankarna med.. Usch så arg, ledsen jag blir om det sku vara så :'( Men sålänge påsen ej återfinns så vet vi ju inte vad som hänt.

Ne försöka få tankarna på annat håll.. fika, sen sova.. njuta av min sovmorgon imorrn!

tjiing!! <33tvättbekymmer

Har en grinig tös här hemma, övertrött sådan så inget duger åt henne :) så nu fick det bli vagnen, där hon iaf är tyst. Förhoppningsvist somnar hon där en stund å vaknar upp på bättre humör. Blåser som orkan vindar här ute känn det som, så det blir perfekt tvättväder, äntligen! har HELA toaletten full med smutstvätt + nu när vi bytte rum med barnen kände vi hur unket alla kläder i våra garderober lukta.. så måste tvätta om dom också eler torktumla med nån fräsch lukt?

Vi har 3 garderober tot i hela vår lägenhet ( = på tok för lite.. ) å ingen annan tycks ha fler heller om man inte köper egna garderober, men så ska det inte behöva vara.. å hur ska det rymmas med fler? Dom har verkligen inte tänkt på upplägget alls i dessa lägenheter, för då blire isf bara garderober i alla rum, då dom byggt rummen precis som om det fanns inbyggna garderober i väggen.. menar flyttar vi nån gång till annat där det finns garderober, vad ska vi då göra av de vi ev köpt in till denna lägenheten? Ja sälja men känns då onödigt att måsta köpa sånt till lägenheten. På larco hade vi 15 garderober tot, så ni förstår skillnaden på förvaring..urkass förvaring här. Och med 3 hyllplan i varje garderob blire ju att alla kläder läggs på varann å därav at det fortare börjar bli instängd lukt. Man skulle haft fler hyllplan å några lådor å haft kläder i ist.

Så här blir det konstant tvätt med andra ord. Måste få en lösning på det dilemmat, blir för dyrt med att torktumla/tvätta för att det ska bli fräscht igen. Nog för att man får göra det nog oavsett nån gång, inte hela tiden som det blri för oss :S Nån med nått tips? :)

Det svåraste med hushållsgörat jag vet är tvätten! Älskar att tvätta, men har så svårt att få tid till det, tvättar helst i maraton, massa efter varann då vi har nog plats att hänga upp på, men jag kanske bara ska tvätta lite i taget?

Detta är RENTVÄTT som legat några dagar nu..Och här är alla kläder från garderober som luktar instängt/unket..och all smutstvätt inne på toan.. 2 fulla korgar + en drös utanför brevid och en påse fylld till toppen x)
och får inte glömma att jag har en halv reseväska med smutstvätt från semestern också..Nån som har samma problem som jag
? hamnat i oflyt å har hur mkt som helst?? :P

har bara lust att slänga alla kläder i min garerob!

Så jag byter sällan vardagskläder.. har gärna samma linne/byxor några dagar xtra då man bara e hemma för att undvika xtra tvätt! ja ni förstår säkert, så tkr ni på kort att ja ibland har likadana/samma kläder vet ni vrf :P

tjiing!! <33
Blogg sökes! Hjälp!

Var så gott med grillat i magen, har varit mätt i flera timmar. Fick göra ett "tillfälligt" bord åt hemi brevid oss då vi inget bord i hans storlek har, men däremot stolar har vi ju fått :) Bord som ska investeras till nästa sommar isf. Nödlösningen fick bli en kartong invirad med ett lakan :D hahaJa ni ser ju det rosa till höger.. det blev lösningen :)Har suttit å kikat in bloggar jag följer vanligen, men blir tokig då en av mina favoriter försvann från fliken jag hade! Hade henne innan vi åkte på semester och när ja kom hem var den å några andra flikar borta! :O :( Så om du läser nu, kommentera Snälla så jag får läsa din blogg igen, för det är alldeles svart för mig nu, letar på nätet men hittar inte igen bloggen! Du är en 4 barnsmamma (2 tonåringar och 2 små med en 5:e påväg tätt efter dom) du är gravid i vecka mellan 19-22 om ja minns rätt nu, bor vid Sundsvalls området.. hade kommenterat din blogg å hoppas du följer min såsom jag gjorde med din, men vill ju fortf! Men hittar inte din blogg i mitt internet historik :( så snälla ser du detta, kommentera kära du <3

Och känner nån igen beskrivningen, så snälla kommentera ni också vad det är för blogg då jag hopplöst ej finner den! Tack på förhand <3Ska ta mig lite fika, sen lägga mig i vårt härlga sovrum (som dock inte är klart än, med vissa garderobslåder som e framme å annat strunt) men gud så mys med UV lampan våran :) (har alltid haft den, de e daniels sen flera år tbx) men sällan den e igång :)Vårt nya, mindre sovrum <3

tjiing!! <33
Grillning

Kvällen bjuds på grillning med svärmor och Pe. Ska grilla grillskivor av karre och en stor flintastek! Är ju otroligt billigt nu med grillköttet (bara för att dom tror att sässongen är över?)  vet ej men vi passar på då det är billigt och vädret är bra för grillning :)

Daniel ska ut nu och få igång glöden och jag börja med köttet snart. Hemi är ute i sandlådan och Holly sitter här i köket med mig å spelar på brorsans minipiani/synth. Haha låter då bra de ljud hon får till där ;)Här är grillen våran :) På bilden ser ni "hårtorksliknande" (låter då som en hårtork!) makapären som daniel har när han får till glöden (hänger till höger på grillen), ist för tändvätska :) Går på några minuter så är glöden perfekt!

Kom på en sak: Slänger också in en bild på vårt nya tält. (fr google, har inte tagit nån vettig bild på det än) Under semestern hade vi mitt 2 manna tält, men då vi e 4 st bleve trångt! Så första å sista natten vi använde det var på campingen i Leksand :P (aldrig mer sa vi!) å då dagen efter nr vi träffa Pe och Daniels mamma hade Pe köpt ett tält till oss i födelsedagspresent ( i förskott) fast vi fick lägga hälften av priset :) Var ett 6 mannatält fr Jysk m pump och madrass (som våran säng typ..) helt uderbart :) Tack vare rean bleve till mindre än halva priset allt. Himla bra med ett stort tält, då har vi vuxna vårt rum och barnen sitt rum :) Perfekt! Var helt underbart att tälta i också, och nu kan vi sätta upp det, men första natten i mörkret då det skull upp vare knepigt..

Nu ser ja glöden på grillen börja bli klar.. dags å gå till maten då :)


tjiing!! <33Sommaren i bilder

Vad har vi gjort då?

Ja mestadels hemma då man räknar i dagar, men även varit ute mycket på olika aktiviteter/sevärdheter/bilträffar och samt semester. Cykelturer här hemma kring med nya cykelvagnen som Pe och Pappa min köpte till barnen. Badat här i byn, och grannbyarna. Släktträff när farmor fylld 80, Wheels i Umeå, Övik några korta turer, då man var där umgåtts med Carro Lisa Jonas bla <3, Pappa på besök många gånger i sommar, en del längre gånger, Junsele Djurpark, Grillningar ute här på gården, kvällar med grannen, Lycksele Motorvecka, Semester med tältning i Dalarna och Värmland (påväg mot Daniels mormor på besök) Mora, Rättvik Motorvecka, Leksand där vi campa med tält hela familjen sen med svärmor å pe med sällskap av deras husvagn, Dragracing i Orsa, övernattning i Östersund där vi träffa thomas å Mikaela, nu hemma snart 1 vecka sen vi var nere i Rottneros hos daniels mormor. Och sommaren är inte slut, än. Blir att hitta på mer saker, beroende på hur det ser ut pengamässigt. Vi går ju mot sämre tider också nu med alla börsras så man måste spara in på allt. (och ja som ni ser, följde katterna med på semestern, gick hur bra som helst!)

Vad har hänt mer?

En diesel bil vi lånar av min pappa, som jag vill köpa av honom såfort jag får råd eftersom den går såpass billigt och bra, Bytt rum med barnen, så dom får större, vi ska ju endå bara sova i vårt rum så det bev mkt bättre lösning än att vi skulle ha det större rummet. Holly ha blive 8 månader och Hemi 20 månader. Ingen dagis plats än, trots kö i snart 1 år, prata senast nån dag sen med dom och det är fortf fullt här i Malgovik.. Katterna är numera ute katter och inte innekatter, utan dom går ut och vilken skillad det blivit, ingen större förstörelse med nått här hemma längre.

Jag har fått en ny kusin i min stora kusinskara :) En pojke, och därav e moster Marlene också numera 2 barnsmamma! Och 2 kompisar som fått barn. Carro som fick sin son och nu är 2 barnsmamma och Malin å Kim som nyss blive föräldrar åt dottra deras :)

Härnäst ska vi köpa en ny bilbarnstol åt Holly och investera en babyvakt som vi aldrig köpt hittills.. behövs här hemma men som bilbarnstolen det är flera tusen bara den, så vi tar en sak i taget. Och måste börja tänka på vinterkläder/skor åt barnen, julklappar och födelsedagspresenter, bara 4 mån kvar tills både och.

Nä, att va mamma är det bästa som finns! Jag har helt underbara ungar som är nyfikna på livet och lite därtill, mitt jobb att vägleda dom i livet och lära som saker å ting. Älskar dom otroligt mycket! Att vara 2 barnsmamma e toppen! Å vilken tjat de verka va att det verka va jobbigt att ha dom tätt som vi nu har? Skulle inte velat haft annorlundare, passar oss som handen i handsken =)tjiing!! <33

MEN HEJ!!

Haha finns inga bra ursäkter vrf jag inte skrivit här :) Bara att jag har ett liv utanför datorn!

Men är väl dags att jag mjukstartar om då igen? ja, jag tror det!

Har hänt mycket på kort tid i livet mitt/vårat. Bl a Hunnit med 1 vecka söderut på vår första familjesemester. Tältning med barnen, Rättvik, Mora osv och träffat Daniels mormor som börjat bli gammal. Och snart är sommarn slut, fast inget jag känner av direkt då det varit kyligt en bra tid (förutom enstaka dagar då..) Så hösten e tidig och påväg, men så blire ju när allt förskjuts i kalendern, sommarn kommer tidigare än anrs också så en tidig vinter känns bara bra!

Hemi blir 2 och Holly 1.. :) Alltså nu till Jul

Blir väl ett inlägg bara med bilder på allt möjligt från nu i sommar härnäst, blir svårt att sammanfatta anrs senaste tiden utanför bloggen :)

tjiiing!! <33RSS 2.0