ULTRALJUDSBILDER <3

Har fortfarande inte fått igång skannern pappas så jag tog
med hanskamera för jag är så sugen på att lägga in ultraljudsbilderna!
 Dock hade det blivigt bäst om jag fått skannat in den så nu har
ja suttit å klippt bort det värsta av blixten å sånt.. detta får duga :)


Denna (Ovan) är taget i Lycksele (27/5) på vårt 1:a ultraljud med den
nye krabaten <3 Vi fick göra detta ultraljudet för att se hur
 långt gången jag var :) Var då 12+3 veckor

Kolla vilken mini! :] (påminner om då jag första
gången fick se Hemi (för att se hur långt gången
 jag var då) och då var jag i v 6 och Hemi var
betydligt mindre än denna bebisen) <33 


Och denna är taget också i Lycksele, fast den 1/7 :) Vårt
 2:a ultraljud <3 Det var på den rutinmässiga ultraljudskollen
 då dom bl amäter och kollar de olika kroppsdelarna, så att
 allt är som det ska :) Här var jag i vecka 18 <3


Vad tror ni: Pojke eller Flicka?! Gissa! :)
(har själv ingen aning, vi har inte kollat något för det
blir mkt roligare med en överraskning sen vid födseln)

ska kolla tillbaks till detta inlägget sedan å se vilka
gissningar som var rätt när krabaten kommer ut!

Tjiing! <3




fått svar från Ultraljudet!


Slut på en lång skoldag (8-15.30)
Har varit förbi bibblan inne i stan och lånat några böcker om träning & hälsa då man
är gravid, ska nämligen ha en loggbok och ett projekt genom IDH nu när jag inte kan
medverka på lektionerna. Ska starta igång med träning och ha mål osv.. ska bli riktigt kul
 å komma igång, litegrann iaf :)

Har kommit igång med ett av mina projekt på HV nu, ska göra bl a en
skötväska (eftersom jag inte har någon riktig) sen ska jag göra andra
grejer som jag kan ha användning av senare, perf!


Graviditets Vecka 27
(26+2)

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30
centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda
en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt
mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från
dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.


Vikt 1 kg.


Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

-

Sen har jag fått svaret från ultraljudsundersökningen som jag gjorde för en dryg vecka sedan! Det blev som så att jag är tillkallad på ett antal besök framöver, först och främst ska jag göra en glukosbelastning (kolla ifall jag har fått GravDiabetes) eftersom barnet verkar vara stort i magen. Sen efter det ska jag på ett ytterligare Ultraljud om 3 veckor ungefär för att kolla tillväxten och fostervattensmängd. Vad jag vet blir det iaf en till bebis på 4 kg, men frågan är om den blir mkt större än så?! Så f.o.m nu blir det att gå alla mina kontroller på Specialist mödravården, vilket känns otroligt tryggt. Dom har tätare koller och bättre koll än på vårdcentralen, tycker jag.

Hoppas bara inte att jag åkt på gravdiabetes, då ökar riskerna sedan för att jag åker på diabetes i huvudtaget, sen riskerar barnet att få det sen i livet också. Dessutom är Daniel diabetiker så det kan ha en avgörande roll när det gäller barnet, sa en barnmorska.. fast själv vet jag inte vad som stämmer :P



Tjiing!


...Tänker på dig min vän :/ <3 Tråkigt!




Tillbaks

Nu är jag tillbaks i Övik, kändes som en onödig rutt upp till Vilhelmina i lördags, fast hellre att jag skjutsar upp Daniel och Hemi än att sätta dom på en bussfärd i 6 timmar, då det med bil tar 2. Riktigt skitväder har det varit så det tog längre tid ner hit än väntat.. men nu är jag nere och nu blire full huggning med allt på skolan!

(Glömde min kabel till kameran så det blir inga bilder denna vecka, om jag inte får tag i en likadan kabel) .. ska ta några fler magbilder nu när jag är inne i vecka 27 :) Magen är aldrig lik från vecka till vecka

Sen av vad jag förstått är det några som inte är så glada att dom inget fått vetat tidigare (att vi ska ha en till) ..själv valde jag att vara tyst ganska länge, i huvudtaget till min familj/vänner eftersom förra gången berättade jag på tok för tidigt, t.o.m innan vecka 12 då risken för missfall är som störst, Och naturligtvist när jag berättade då så visste praktiskt taget alla sen i Nordmaling om det, och det var inte så kul, med tanke på alla akut besök jag fick göra förra ggn jag var gravid pga. blödningar/värkar innan vecka 12.. och själv känner jag att det inte vore så kul ifall det blivit missfall och sen att alla vet, och att det inte kommer någon bebis.. ne huvva..

Så denna gången berättade jag nog inte förrän jag var i vecka 23, 24 kanske, för iaf min familj, några kompisar men sen inga fler. Pappa min däremot har vetat om det bara i 1½ vecka nu, och det känns konstigt för förra gången var han först med att få veta :P

Sen så till Daniels familj, systrar.. är ledsen att NI fick veta så sent som ni nu fick. Vet att jag om nån hade kunnat berättat tidigare men kändes så fel när jag inte berättat för någon annan heller, sen att det borde ha varit Daniel som berättat den glada nyheten, men nu är ni även min familj och jag vill ha en bra kontakt med er, trots hur allti är i nuläget.. ja, ni vet.

Är ledsen för dom som känner att dom gått misste om händelser/annat som har velat följa min graviditet från första början, har som svårt att dela med mej men ska bli bättre på det. Och Frida, som jag vet vill så gärna ha en kontakt, att man träffas så hon får vara med Hemi, ja allt :) Trivs superbra med dig, du är guldvärd. Tycker jättemycket om dig Frida! Du är en skitfin faster åt Hemi :) Desamma gäller resterande av syskonskaran, Victoria och Alexandra :) Om man bara kunde träffas oftare, så kul det skulle vara!

Jag menar bara väl med allt, än vem det gäller. Hoppas jag kan bli förlåten för ni som blivit sårade på något sätt. Vill inte göra nått för att ni inte ska få vara delaktiga om viljan och intresset finns.


Nu ska jag fortsätta förbereda veckans händelser med plugget å de!
Tjiing! <3



Bilder :)

   

Bilder från i Måndags (23/8) Då vi hälsade på i Sjvad hos
Frida och Andreas Mamma Anna :) Hihi..!
Tog dessa pics av Frida, http://fraiijdiie.blogg.se/

Tjiing!



Ha tålamod! Bloggen är under reparation

Ursäkta röran på bloggen, har skickat material till min moster nu som ska hjälpa mej med en ny designen/temat på bloggen :) Däremot ska jag ah kvar alla "appar", det som finns till höger här.. men hon ska gå in å.. vad ska man kalla det justera litegranna.. vilket jag tror kommer bli jättebra! Väntar med spänning!

Vet ej när allt komer bli klart men så småningom så :) Fram tills dess får det se ut som det ser ut nu, och hoppas att det duger tills vidare

Tjiing



trögt som i gammal kola

suck suck så trögt allting går när det gäller skolan.. Lärare som har tjänst ledigt, lärare som vill ha mer lön/förmåner som kompensation från rektorn om dom ska hjälpa mej utöver deras egna elever, lärare som inte kommer kunna undervisa..



En bild på Gry och Hemi då dom lekte sist med varann :)


Förstår inte, mamma hör inte av sej längre åt jag. Det är bara hennes man som ringer mig. Jag ringde för ett par veckor sen till hon men hon hördes inte ens intresserad av att prata så sen dess har ja inte ringt hon heller, likadant så har hon inte ringt mej. Ville se om hon sku höra av sej sen sist vi prata men.. tråkigt. Fattar inte vad ja ha gjort för fel, ja som ställt upp en massa

Sen blir det så att jag inte alltid hinner träffa alla som vill träffas, då jag är ner, men då är det många som inte hör av sig heller i tid. Nog för att jag kan stämma träff med några t ex, men då har vi pratat också om att träffas eftersom vi inte gjorde det sist eller så. Jag kan inte gå efter alla andras pipor, jag har Hemi att planera med också. Jag skriver eller hör av mig då jag är ner utöver, sen får dom som vill träffa mej höra av sej till mig.. Om inget annat är sagt sen tidigare, att man ska träffas eller så. Även jag hör utav mig, beroende på situation och var man är. Men jag kan inte så fort jag är ner åka runt till allt och alla.. har inte den ekonomin och inte den tiden. Utan pass på å hör av er när ni vet att jag är nere, för jag vet inte som sagt vad alla gör och när dom e lediga och kan träffas.. :)


Lisa kommer snart, för hon ska klippa Daniel :)

Sen imorrn om inte annat blire Vilhelmina igen beroende på om jag fått pengar.. har väntat hela veckan nu. För vi måste hem och packa klart alla grejer i Lägenheten

Tjiing!






Fonder och Stipendier

Tips på Resestol :)
199:- hos Babyproffsen, trä den bara över vanliga stolen så äre klart!

Vi har en sådan åt Hemi, vi som gör mycket resor.. då är den perfekt.

 

Igår efter allt var klart på skolan var jag med Sofi och Lisa först åt vi lunch, Kina Buffé :D sen åkte ja å Sofi till helge och var med honom.. sen kallade plikten, Daniel ringde hela tiden och tjata att ja sku komma hem.. för han hade tråkigt. Så jag åkte hem t pappa där han och Hemi var, åt mat och städade. Sen blev de att titta på "Livet på BB" sen sova.

Justnu däremot sitter jag och letar stipendier och fonder som jag eventuellt kan ansöka om.. eftersom det kommer bli otroligt tajt om pengar när jag studerar.. för allt jag får in kommer att gå till mat åt Daniel och Hemi (eftersom vi har en sådan upplagd ekonomi att han står för boendet och jag för maten) Och nu när jag kommer at leva på möjligen bara studiebidraget och ev inackordering så blir det inte som att gå mammaledig.

Men det negativa med att söka fonder/stipendier är att det kan ta jättelång tid.. att söker jag nu kanske jag får svar/hjälp i December.. men det är NU jag behöver det!

Så när det inte finns nån annanstans att få pengar, vad gör man? Chansen är väl 1 på 10 000 om inte fler att man blir utvald, beroende på vart man söker och vad.. suck.

Det är sådana här gånger, när jag verkligen behöver pengar jag blir så arg på dom som inte kan offra ett snus/cigarett beroende för barnens skull.. (för det kostar så mkt i månaden att röka 1pkt/dag  /  1 dosa/dag) Näe, jag har ingen alls förståelse för dom. I need my money!!

Fortsätta leta vidare nu.. Tjiing!




Grymt mysigt

Jaha, imorse var det Ultraljud :) Mitt 3:e för denna graviditet. Det var jobbigt att ligga ner på ryggen sålänge som det tog men helt klart värt det. Gud vad stor bebisen var nu (inte överdrivet men stor för att kunna ses i ultraljudsbilden) :P Troligen äre mkt fostervatten fast det skulle en läkare avgöra lite senare idag eller imorrn så jag fårsvar efter det. Det var då inte 2 i magen, och det kunde jag heller aldrig tro men då var den misstanken från barnmorskan borta ivarjefall. Hon visade ganksa roliga grejer som jag aldrig fått blivigt visad förut.. :) som bebisen näshålor, håret på huvudet och annat skoj :) Tihi!

Utan att bebisen låg mellan det normala och uppåt kurvan, vilket tydde på att den vägde kanske ca 70 gram mer än den borde nu så vi kunde då konstatera att det förmodligen blir en bebis till på 4 kg något.. men har man en gång fött en "bjässe" så skare tydligen gå bättre andra gången eller ja, gångerna efter det :)

Nu sitter jag på skolan och det är skitväder ute! Ska springa runt å leta lärare och prata om ett eventuellt schema, hoppas jag får respons av dom att det går bra.. rektorn hördes vilja ta det så lugnt som möjligt med schemat fast jag vill hellre proppa en massa så jag hinner klart allt snabbare.. hoppas jag får min vilja fram.

Sen blire väl kanske å vara med Sofi senare idag :)

Näe, Tjiing nu!



Ultraljud

Var på skolan idag, kändes konstigt att kliva upp tidigt, och att det inte var för Hemis skull utan nu äre Daniel som är pappaledig :) På skolan iaf prata jag först med syv, sen rektorn lite snabbt och imöra kl 8 har vi ett möte alla 3, kuratorn, syon och rektorn. Får se då om det blir någon rätsida med mitt schema, och jag hoppas att min graviditet inte ska vara något problem..

Ringde även på SpecialistMödraVården och fick en tid för rutin kollen i v28 vilket blir om knappt 2 veckor, sen fick jag även en ultraljudstid imorrn kl 7.15 för att kolla bebisen, Spännadne å få se den för 3:e gången!! En barnmorska ska kolla ifall det är mkt fostervatten, att bebisen är stor eller vad det är som gör att jag är så stor med magen nu redan. Så imöra blire upp tidigt först på sjukan sen sitta i möte på skolan tills 10 ungefär.. puuuh!

Ekonomiskt sett när jag börjar plugga nu kommer jag ha väldigt lite pengar, som dels ska gå till bostad i vmina/mat så jag vet inte hur det ska gå runt riktigt. Som det ser ut nu så ligger jag -3000 i månaden nu när jag ska börja plugga, ijämförelse med om jag sku vara mammaledig.. så jag hoppas pengafronten löser sej för anrs kan jag inte plugga klart, helt enkelt. Och det vore synd att det ska sitta i pengar.



BUSEN!

Efter skolan var klar åkte vi på Norrlands, för sist vare stängt.. fanns inge annat å göra sen så vi gick på stan en sväng, träffa Sofi <3 och Andreas å hans mamma :D Jätteroligt!

Näe, nu är krubbet klart hör jag.. Tjiing!




Mag bilder







Några bristningar har tillkommit.. och fler kommer garanterat!

vecka 24 (23+4)



  vecka 26 (25+1)

Lite skillnad är det.. och det roliga är att min mage är lika stor nu
som den var förra graviditeten vecka 32 :P :O Min navel står
snart ut... som på denna bilden när jag var gravid med Hemi vecka 32



Saknar magen där, då jag inte hade några strimmor på magen
Då var han fin




:)

Jag fick reda på att jag var gravid: 26 April
Så här fick jag reda på det: Gjorde ett test hemma
Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet: Blev chockad att jag "redan" igen var gravid, kunde inte tro det. Berättade sen för daniel i sängen då vi sku lägga oss och sova.. han flina mest och trodd inte på mig.. sen skratta vi ihop och han tyckte det var kul.. men han had svårt att tro att han sku bli pappa igen :)
Jag tror det kommer att bli: Svårt att säga.. Bara för att vi har en kille så tror vi en tjej men om inte annat blire en kille igen :) 
 
Det här undviker jag att äta och dricka: Alkohol, Kaffe, Te, Skräpmat
Lukter som jag inte klarade av i början: Vissa träd, rengörningsmedel
Följande små egenheter jag har fått: Att jag verkar mkt lugnare än jag är fast det är jag inte och att jag inte är lika framåt längre kanske (alltså att ja tar inte samma yta med personligheten längre)
Första gången det rörde sig i magen: ca vecka 15
Det började sparka ordentligt: i vecka 18
Så här kändes första sparkarna: som små knuffar
Musik jag spelar för bebisen i magen: Allt möjligt
Magen började synas: typ, ett tag redan innan jag visste att jag var gravid :P
Så här kände jag första gången jag fick göra ultraljud: Det var spännande, så spänd och glad var jagFörsta gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det så här: Roligt :D
De första mammakläderna var: Hmm, minns inte.. har typ alla mina kläder i mamakläder nu
Mina favortimammakläder: Min rosa tröja och mjukisar till :)





inne på Vecka 26 nu





(25+3)

Barnet


Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel.
Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.
Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar o
ch annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.


Vikt 900 gram.

Mamma


Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!


I lördags var vi på bagageluckeloppisen som va på Vikingavallen.. fynda en resesäng som vi kan ha med oss om vi ska nånstanns där vi nu inte har någon säng till Hemi :) Däremot finns det redan hos mamma, pappa och daniels mamma sängar redan. 100:- som ny!

Och Igår var vi i Svall på Dragracing, roligt värre! Första gången för Daniel med så det var xtra kul för honom :) Trots strul med att vi hade glömt Hemis hörlurar hann vi köpa ett par nya å Clas Ohlsons och denna gången blev det rätt färg, GRÖNA! Och efter en heldag ute vare dags att bege sig mot övik igen.. blev en lugn och tidig kväll. Känner mig otroligt utvilad idag, Daniels sover fortfarande och Hemi har nyss somnat. Blir Norrlands Custom senare för att lämna igen några delar och sen kanske stan.

Imorrn däremot blire skola för min del (:

....Försöker få igång skannern för att skanna in ultraljudsbilderna men det går dåligt! Lägger in några sådana senare om jag får igång fanskapet

Näe, Tjiing!




Tankeställare till er alla

En tankeställare!
Till alla barn som överlevde 50-, 60-, 70- och 80 talet:
- Först så överlevde vi att födas av Mammor som
rökte och drack under graviditeten.
- Dom tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.
- Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.
- Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster
och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om
vilken risk vi tog när vi liftade.
- Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol. bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.
- Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska.
- Vi delade läsk med flera kompisar och drack
direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.
- Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det! För att:
VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!
- Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan
och kom hem när gatlyktorna var tända.
- Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!
- I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna.
- Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par
gånger lärde vi oss att lösa problemet.
- Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN MEN Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!
- Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.
- Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och
inte fortsatte maskarna att leva i magen!!
- Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.
- Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade
på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.
- Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som
inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen OTROLIGT ELLER HUR!!??
- Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!
- Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.
- Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar
och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och
ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!
Om du är en av dem så:
GRATTIS!!
Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för 'DITT EGET BÄSTA'??

TILL ER som tror att GUD vakar över er:
Släng detta i papperskorgen!!
TILL ER ANDRA:
Skicka detta vidare!!




Almost there now ;)



Du vet att du är höggravid när...
- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande!
- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.




Övik

Är i Övik nu.. Kom ner igårkväll
Vi for på BarnensHus och där köpte pappa en säng till Hemi :) En blåå och jättefin! Så numera har han en ordentlig plats att sova på när vi är nere och hälsar på!

Har hittat igen min laddare till kameran nu så snart blir det bilder :) Har några nyliga på magen, och tråkig som jag är har jag inte tagit några andra heller sen tidigare.. nån enstaka fast har inte tagit regelbundet som jag gjorde förra gången.. men då hade jag inte Hemi heller.. och inte en flytt på halsen :) *hehe* Har inte densamma tiden, om man säger så. Men är glad iaf för dom bilder jag idits tagit.

Idag ska vi på bagageluckeloppis borta på Vikinga vallen, sen blire nog stan och NorrlandsCustom. Daniel har några bildelar som inte passade valianten som vi ska lämna tebax.. sen vet ja inte, kanske se om man hinner umgås lite med antingen släkt eller vänner.. men dagen får inte bli så sen, ska på Dragracing i S-vall imöra :D

Hemi fick sin frukostvälling för en stund sedan och har just somnat, ska själv passa på å vila och fika nu



En gammal bild på Hemi, då han var kanske runt 1-2 månader :]

tjiiing!



Fler än en??

Graviditetsvecka 25

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.


Idag är jag i vecka 24+6, alltså inne på vecka 25. Har inga direkta bilder att visa nu för min kamera är helt död utan sin laddare.. så det dröjer ytterligare ett tag innan ni får se någon magbild!

Men ivarjefall så var jag hos MVC i tisdags på kontroll.. allting var bra förutom en sak som var lite oroväckande, eller så oroar vi oss i onödan. Barnmorskan mätte min mage (SF mått) och mitt var nu redan 28 och jag låg långt över det normala.. vilket kan bero på..
1. för mkt fostervatten
2. att det är fler barn i magen
3. att jag har en mega bebis i magen
4. eller att det är såpass "tajt" mellan mina graviditeter att min kropp inte återhämtat sig helt och då kan livmodern bli större fortare..

Fast nu vet vi inte, och jag kan då inte tro att det är fler i magen.. eller? Näe, jag vet inte för tillfället vad som är sant bland dom påståena men vi får se snart vad det kan vara. Ska på specialistmödravården nu när jag kommer ner till övik och se om vi finner något svar.

Det börjar bli väldigt tungt med magen, för den är stor! (ijämförelse denna tiden förra gången) Jag kan inte böja mig fram mkt innan jag får andnöd.. så det ska bli skönt att daniel går på pappaledighet nästavecka så jag slippet det tunga görat med allt hemma och hemi, att lyfta och aktivera honom dagarna lång. Än hur mkt jag älskar honom räcker inte orken till, och de är det negativa att vara gravid justnu.

Och är så förbannad! Vi har slitit för att få ut massa grejer och kartonger ur lägenheten för det skulle vara en visning här i tisdags men det blev aldrig något.. var dit på morgonen (på VIBO) och hörde mig för och dom sa att det skulle komma nån under dagen.. men inte dök det upp någon från VIBO å ingen annan heller.. allt detta slit för ingenting! Antagligen blire att vi får ha kvar nuvarande lägenheten ytterligare en månad.. suck.

Näe, vila nu som gäller. Tjiing!



flytt flytt

Har suttit några kvällar nu med designen här på bloggen. Är rätt nöjd hittills, fast det som jag saknar är en bra header och någon bra tema färg genom hela bloggen, annrs är jag jättenöjd med allt annat :)

Och nöjdast är jag med att jag gjort ALLTING själv! Ska däremot höra om hjälp med headern för jag har inget bra program att sitta och redigera i.. ska nog höra med mostern min om hon kan hjälpa mig, det är hon som hjälpt till med min förra blogg! :) ( http://camillanils.blogg.se/ ) Mosterns blogg: http://victorianilsson.bloggsida.se/

Utöver detta äre fullt kaos i lägenheten.. banankartongen överallt tyep. Packning inför flytt till en större lägenhet och lite stressigt, vår nuvarande lägenhet ska vara tom till September.. 1½ vecka kvar!! Vi har kört några lass än så länge men de e jobbigt att flytta när man har Hemi.. svårt att få saker o ting gjorda så aktiv och med som han vill vara och är. Man skulle haft en barnvakt för någon dag eller 2, att bara få fokusera på FLYTTEN.. men de blir genast svårare när man har nog så fullt upp med honom.

Och skola om en dryg vecka.. kommer kännas tungt att bo ifrån familjen :(

Näe, sova nu



tjiing

Börjar om på nytt nu med en ny blogg
Min ursprungliga blogg är http://camillanils.blogg.se/

Kommer fortfarande ha kvar den ett tag till fast kommer dock inte
att skriva något där, utan f.o.m NU skriver jag här.

För dom som inte känner till mig sen tidigare heter jag Camilla och bor i Vilhelmina med min familj, bestående av min sambo och pojkvän Daniel, sen våran son Hemi som föddes 2 Dec 2009. Sedan har vi 2 husdjur också, båda katter.


I denna blogg kommer jag skriva om mig och min familj, men sen mycket annat också.
Olika kategorier kommer så småningom, då jag fått ordning på designen på denna bloggen.

Är ni nyfikna, checka in min gamla blogg för att få er en bild av mig.. anrs så småningom :)



Välkommen till min nya blogg!




RSS 2.0