prio

Jag skriver väl en liten rad iaf ang frånvaron :)

Dagar som innehåller mycket, lite mer än vanligt nu tror väl de flesta men inte, bara att jag har mindre ork till allt några dagar nu så har prioriterat bort bloggandet/datorn dessa dagar å bara tagere lugnt på annat håll ist som att badat eller lagt mid tidigare om kvällarna :) Men nu igår å idag var det fullt upp! Ska på80 årskalas i helgen å är en hel del att fixa tills dess, presenten, förberedelser å allt därtill, sen en febrig hemi som inte är sitt jag till 100 justnu och en lillasyrra som gärna hakar på å gnäller lite xtra hon med bara för att ;) Och en "special" mammaträff var jag med på, ska berätta mer om den sen under helgen men imorrn iaf äre kalas som sagt å på söndag får vi besök, så nån gång under helgen ska jag ta mig tid å berätta om veckan som varit :) har hänt mycket nya roliga saker iaf.

nybadat så är len som en bebis.. ska lägga fram allt för morgon dagen å fixa sista med presenten :)
tjiing!! <33inte än

Det blev ett glapp här, men bloggar så snart jag kan igen :)

tjiing!! <33uppdatering

lite fullt upp här justnu, skriver såfort jag får tid över senare idag :)

Hemi ha ju kommit hem så är mycket tid till honom nu som gäller, som ni förstår

tjiing!! <33kort om ikv

Började fundera varst Hemi höll hus (han sku ju komma hem ikv lagom tid för å lägg sig) men när kl närma sig halv 8 börja ja fundera vart dom är, en fick just då ett samtal från svärmor, dom vill ha Hemi en natt till :) Hehe dom sa "Hemi vill inte hem än" så bara att blöjorna å välingen räckte så självklart att han ska få vara kvar hos dem :) Får träffa honom imorrn och då har han sove borta hela 3 nätter, min stora kille! <3

Holly strular ikväll med  sömnen, hon la sig jättettrött kl 19 men e piggelin nu igen.. hoppas hon vill bli trött å somna om igen, har verkligen ingen bra dag idag, slö å mår allmänt kasst bara, och ingen sovmorgon på det heller, ne så usch, vill bara lägga mig själv justnu å sova..

Ne så ska avsluta några diskussioner på fb i några av mammagrupperna där, har varit en väldans diskussion ang abort osv idag, blir så upprörd! Nä måste tänka på annat å göra nån nytta innan sängen..

tjiing!! <33Grahamsbullar

Bilder från igårLugn kväll här hemma, pustar ut efter dagen som bestått till fulla delen av bakning, men också Vilhelmina en sväng. Var mycket billigheter på Tallen så passa på att handla en del frysvaror med sänkt pris och annat bra. Hittade också ett par vantar och långkalsonger till Hemi. Det blev ur PierreRoberts barnulls kollektion, hoppas dom blir bra nu i vinter för här behövs det långkallingar inunder ytterkläderna.

Var mycket folk på Villis idag om det bara var för Blommonas invigningsdag eller ej, he vettetusan för det var då mer folk än vanligtpå platsn, och vanligtvist äre mycket civilisation och rörelse här så vart alla kom ifrån, haha vet ej.

Vet då att jag bakat idag, så nu finns det bröd allt i kyl och frys här hemma för en tid framöver iaf, känns bra att ha gjort nytta. Holly var lugn hela tiden också så allt flör på bra, så gjorde 3 satser grahamsbullar på eftermiddan efter villis och 1 före villis, så tot i bullform blev det 73 stycken :) (var beräknat att bli 80) men missuppfatta första omgångens storlekar av bullar.. men blev toppen bra för det! GrahamsbullarnaOch när vi licks hade ugnen igång på rätt temp så gjorde jag en saralee pizza som var klar på en kvart! Snabb och god middag, Gillas!

Näe, fika å se på teve lite sen sova å se om jag imorrn tar min tillåtna sovmorgon eller om jag kliver upp endå (brukar ju ha tendens å vakna tidigt hursom) så ser väl hur det blir med den saken, vet iaf att imorrn kommer Hemi hem :D <3

Holly imorse <3tjiing!! <33

Hemis "föräldrafria helg"

Frånvaron igår säger ganska mycket om gårdagen våran. Fullt upp med ursortering av gamla papper som ska slängas/köras i dokumentförstöraren. Blev en stor hög mitt på vardagsrumsgolvet, så nu äre bara de allra viktigaste papprerna kvar i våra mappar/pärmar (: Och alla gamla räkningar är vi också kvitt. Sen var vi ute en bra stund på eftermiddan med barnen å lekte.

Och Hemi blev upphämtad av Pe igår vid middagstid, han skull få äta middag hos dom och sova över där tills idag :) Sen ska han få följa å sova över där som jag skrev tidigare, så hela helgen får han va med sina favoriter, hoppas det går bra och att han tycker det är kul, för oss lär han då inte sakna, hehe :)

Kändes genast tomt här efter att han blev hämtad, som nu imorse att det inte var nån som sprang upp helt själv å börja leka eller komma in till oss. Så detta lugnet ska jag nyttja, håller justnu å väntar på att degen ska ha jäst klart och sen ska jag baka ut :) Det är grahamsbullar jag gör, sen när dom e klar ska jag väcka daniel som sover (hans sovmorgon) sen ska vi på villis å göra ärenden och när vi kommer hem är planen att forstätta baka mer grahamsbullar och tillsist kanelbullar igen. Får då aktivera Holly mer nu när brorsan e borta, hon eju så van att ha honom som lekkompis utöver mig och pappa, haha men nu får vi ta Hemis roll dessa 2 dagar :)

Nu ringer klockan! måste gå

tjiing!! <33Blöjfri Hemi

Gokväll på er
Sitter min kvällsliga dos vid datorn och fixar med lite grejer. Men mest diskusion i grupper på facebook som man dras som vanligast till. Är så kul när man vet att man har rätt och diskutera med andra :) hehe. Idag vart det inte mycket gjort, barnen sov lunch (medan passa jag på att sova själv) vilket var det dummaste jag gjorde! Var så seg efteråt än om jag sov en stund bara men kände mig inte ett dugg utvilad för det, låg mest på spänning ifall nån av ungarna sku vakna till i vagnen då vi ej har nån babyvakt.. så det suger.

Efter det gjorde vi oss klar för ett besök i skansholm hos svärmor. Mitt i allt stök där kom vi å störde, bjöd på middag (fiskpinnar fick det bli) å lite annat som hon hade att erbjuda hemma. Hjälpte till att he upp en hyllställning också, monterade ihop den och gu så fin den var. Skull lätt ha en sån här hemma om det inte vore för barnen :) Påtal om dom så var dom båda blöjfria under visiten där (mer eller mindre) och hemi var så duktig å sa till varje gång han ville pissa (har nästan aldrig hänt förut!) å är inte så regelbunden med potträning här hemma heller men han sa ivarjefall till då han sku kissa så vi sprang på toan å han kissa flera gånger :) Så stolt att han själv tog det intiativet. Fick fan lust nu att ta pottträningen på allvar nu när han e så duktig! Holly däremot kröp runt å lekte, å sen la hon av bajs så det blev fulla henne! Blev duschen och lite olja efter det, sen var hon så ren å fräsch igen ;)

Sen lagomt när Junior disney slutade så åkte vi hemmåt igen, och la barnen för kvällen. Fick även höra att eventuellt kanske Hemi ska få följa till fjälls från fre - lör och sova över i stugan där, blir mer tal om de timorrn eftermiddag om dom kommer å hämtar upp honom eller ej (: Mys om han fick följa med sina favoriter och övernatta! (:

Ne inta sängen nu och vanka upp till en ny sysslosam dag :)

tjiing!! <33
Ny människ idag

Godmorgon!

Riktigt pissigt idag kan jag meddela, iallafall här hos oss. Har sovit otroligt bra inatt, det tar på en att efter flera nätter fått sovit dåligt, så för omväxlingens skull blev detta en bra natt. Kanske hade å göra med att jag bytt täcke? Delvist. Tidigare när jag och daniel hade 120´s sängen delade vi på ett 180´s täcke men nu när vi har dubbelsäng har vi haft egna täcken, och om vintrarna brukar jag ta dubbeltäcket bara för att ha en massa att ha ellan knäna, sover som bäst då och inatt blev det premiär för dubeltäcket återigen (:

Hann va samlade hela familjen för frukost innan D skull iväg, sen dess har barnen lekt med varann och varit nöjda (håller på även nu) Blir ju svårare att aktivera 1 än 2 stycken faktiskt, dom hittar på så mycket på egenhand utan att man behöver ta fram leksaker eller annat, det gör dom själva. När den ene hittar nånting så hakar den andre på :)

Glömde skriva igår att jag inte hann baka något heller, njöt av badet där över timmen så baket får bli ikväll efter att barnen lagt sig. Blir då en inne dag idag me barnen, skull vare skönt med en promis men har inge regnskydd åt vagnen, men det har ju inte hindrat mig förut heller ;)Strunta i stökröran på soffan ;D

Ne, göra nån nytta kanske! Köket är klniskt så det behöver jag ej bekymmra mej om, inte heller att göralunch idag då vi har rester från igår, åhh vicken toppen förmiddag.

tjiing!! <33


Sovrummet

Kvällsning Hälsning på er.
Har nyss kommit ur badet och känner mig som en ny människa, på riktigt! Sitter nu med en ansiktsmask som väntas på att tvättas ur och hår som ska baddas torrt. Barnen sover sen kl 19 så sen dess äre lugnt här hemma (:

Hann jag med listan idag då tro? Nej, inte helt men väldigt mycket endå. Sovrummet blev städat, kläder har tvättats rent, varit ute med barnen men altan blev ej tagen, och badrummet som ska röjas innan sängdax, är väl det som gjorts/inte gjorts. Men är nöjd med vad dagen har erbjudit, många skratt och överraskningar från barnen definitivt :) Så här kommer det, första officiella bilderna på vårt sovrum:Ja stolen, och lilla nattduksbänken på första bilden hör inte hemma där inne men dom hamna med på bilden iaf, haha orka inte flytta dom enkomt för en bild när jag höll på där inne =) Men anrs var det gardiner upp (har haft utan ett tag nu, inte orkat gjort nåt hittills) och fixat upp det sista på väggen, men ska upp mer när vi får råd till våra canvas och ord som jag vill ha upp :) Vad tycks om gardinen? Annorlunda vah? Gillar inte vanligt tråkigt, haha :) Kudden som D fick av mig när vi träffades <3

Sen ska ni också få se bilder från dagen med barnen :)Holly ute å går medan Hemi på cykel :)


<3bus med pappaNe nu ska jag avsluta och tvätta ur denna masken å se om det blev nå
bra eller ej. Sen snabbt därefter smyga mig ut å försöka få tag i reg numret
på bilen jag nämnde tidigare, han kom nyss å backa till bilen för att slänga"sopor"
igen.. så sa ut å se om jag lyckas denna gången. wish me good luck!

tjiing!! <33


stök å bus!

God morgon alla fina!
Efter allt pizzabaksstök i köket sen igårkväll vart det sent till sängs, men fick sova iaf 6 h tills Holly väckte mig 5.40 imorse. Hörde hur hon låg å prata å sen smågnällde lite, kika över axeln mot digitala uret som jag trodde visade 6.40, så tänkte "fan så skönt med lite sovmorgon endå" men tji fick jag, klockan var 1 h tidigare, såg fel på 6 ist för 5.. 40 minuter efter det vakna Hemi till liv och åt frukost med oss (:

Sen bar det av till deras rum för lek, klädombyte och medan dom lekte rensa jag ur lite urväxta storlekar bland hemis kläder å ersatte det med nytt. Så nu har han 98/104 på det mesta och större på andra kläder.
Fann holly på denna tidigare som hon klättrar mer än gärna upp på x) tokfia!

Hjälpa syrran upp..Det som står på "to do list" idag är följande:

¤ Städa badrummet
¤ Tvätta om vädret blir bättre så man kan hänga ute
¤ Städa sovrummet vårat och få upp nya gardiner
¤ Medan barnen leker ute, ta bort från altan
¤ Slänga kvarvarande skräp från rensningen sen i helgen
¤ Bullbak när barnen har lagt sig för kvällen

Och om tid och ork finns så Bada för min egna del! Evigheters sen jag tog mig ett hett bad nu..

Kommun som är å städar upp "som vanligt" utanför hos oss vid återvinningen.. när ska detta ta slut?! Är en specifik bil om nätterna till å ifrån som slänger här nånting fuffens äre för varje gång jag går ut drar bilen iväg och det är fort! Men om han inte smart nog hade en sån skitig bil had ja kunnat anmält han om jag sett reg numret men nog äre en tanke allt att ha en skitig bil så ingen ser, undra vare är han slänger när han måste backa skuffen varje gång med säckar till konterinern.. hmmOch därifrån som alla getingar kommer! I helgen hade vi besök av 18 st..

Ne Unga mödrar nu på teve med barnen sen fortsätta dagen här hemma :)

tjiing!! <33
Norrgott

Måste ge mitt tycke vad gäller denna nya Norrmejerier produkten.
Norrgott, deras smör! Fick en liten smygstart vad gäller denna nyheten,
Daniel genom sitt jobb fick smaka och testa detta smöret några veckor innan
den kom ut i butikerna och han har inte kunna vare tyst sen dess!

Köpte hem ett paket dagen den kom ut. Jag älskar verkligen smaken av bregott,
men inte dess konstistens (att den e svår å bre när den e kall/lite mer ljummen)
finns liksom inget bra mellanting på det smöret, antingen för löst eller för hårt!
Men med detta smöret Norrgott (smakar lika gott som Bregott men har ungefär l
ika lätt konstistens som Lätta) har jag bytt favorit! Helt klart värd pengen och
detta är smöret vi hädanefter kommer att köpa, och för att sponsra Norrland såklart!

Nån fler som hunnit testa denna goda nyheten? Vad tyckte ni? :)
lättsamt trots grinigt


Huvudvärken ville inte fatta sig kort idag inte, den håller i fortfarande.
Men Hyffsat snälla barn har jag haft, nog kan dom va bråkiga men idag
var det "milt" bråksamt här och gud så skönt med tanke på mig själv.

Passa på medan barnen sov lunch att gå igenom kläderna som var
planerat idag och hann allt! Så nu har jag fixat ihop en hel del åt
min kusin August :) Så frågan är bara hur ni ska få kläderna Marlene?
Har då ingen resa neröver planerad, och inte heller ekonomiskt.. hmmSvärmor kom nyss förbi med lite bullar å några kakor från bakning
med svägerskan i eftermiddags, mums så goda de var :) Själv fick
jag inte nog av mitt bullbak helgen som var så jag var på Maries
tidigare idag och köpte mer jäst och vete/grahamnsmjöl och mjölk.
Blir nån kväll i veckan som jag had tänkt göra 1 L kanelbullar,
lite grahamsbullar och andra mumsiga bröd. Har hamnat i nån
bakperiod tror jag för i år ska jag bannemed klara av lussebullsbaket
utan nåt fiasko som sist! (när dom vägde ton å var stenhårda!)

Medan jag cyklade på maries var Daniel med barnen, och det var
fullt ös här hemma när jag komme tillbaks. Holly var å gick och Hemi
var efter katta, haha. Sen brådades det till middagen! Bestod av varsin
hemmagjord pizza. Hemi stod å hjälpte mig när hans skull göras, det
fick bli en morotspizza åt honom, det gilla han. Sen gjord D iordning badet,
medan ja röjde i barnens rum å då jag var klar med sagobandet, röjningen
och vällingen var barnen klara att hoppa i säng. Dom har nu sovit sen 19.20

Bilder från lite ös i vardagsrummet :)

Holly och Hemi lika stora viktmässigt nästan, skijer lite på längd men anrs
samma kött på ben å armar :) mysungar! Väldigt lik varann här <3

Det var vår långa dag, läggdags nu!
tjiing!! <33


Hollys nya bilstol

Britax Two-Way Billy

 


Denna har jag nu köpt åt Holly :) En precis kopia av Hemis stol
och gud så bra med en just likadan då vi är så nöjd med hans
stol. Menar, ist för att krångla till det å skaffa en ny modell/märke
så känns det tryggast med en stol man är van hur den ska sitta.

Det enda vi saknar nu är 2 st speglar baktill som ja ska köpa, men dom
e inte billiga, kostar 4-5 hundra för 2 st så det får nog bli en annan månad..

tjiing!! <33Griniga barn och grinig mamma

Dåliga nätter kommer och går, inatt var det en sån natt

Alltid nån baktanke om barnen e snälla och somnar tidigt, då växer jävulshornen på dom under tiden dom sover å sen äre kört, haha Ungefär. Fick dom i säng strax innan 19 igårkväll, och la mig själv efter Gumball 3000, hann sova 2½ timme sen väckte Holly mej med skrik. Första reaktionen var att "jaha är kl 6 nu och det är dags å kliva upp" men icket, kl va strax vid 02. Gav henne lite välling som gjorde susen sen somna hon igen. Dröjde dock 1 h innan jag lyckades att somna om igen, sen skrek Hemi och då vakna Daniel för han var tydligen hög i blodsockret så han stannade uppe några timmar innan han kunde somna igen, och hade då hand om Hemi. Men tog ju 1½ timme innan jag kunde somna om IGEN så när morronen kom kl 06.10 och barnen vakna för dagen hade jag sovit kanske 4 timmar. Huvudvärk till förbannelse och inte på något humör, stackars D när han kommer hem sen då kommer det vara 2 griniga föräldrar här med tanke på hans natt som också sket sej..

Planerna för dagen var att börja gå igenom kläder här hemma och dammsuga. Ska fixa kläder åt min för tillfället yngsta kusin August som jag inte ens träffat än och några andra barn som skull ha lite pojkkläder, men får se om jag orkar.. kanske ikväll men nu blire mest att försöka orka med dagen tills barnen lägger sig ikväll. Ska försöka ha dom uppe till efter 7 ikv så kanske man har turen med en bättre natt! Och Tack Frida för dammsugaren (: har saknat den där röda D som jag had sönder, och vilken tur att få tag i en likadan, denna hade då trögare hjul så det är bara bra så jag inte drar in i väggen som det råka bli med Daniels! Så tack tack <3

Efterlyser ännu en gång:
Tjejkläder som säljes/skänks/bytes bort
från strl stora 80´s --> 86/92 -->
Nån som vet av sånt?? Paketpris?
(Bodys/tröjor/byxor/strumpbyxor/sockar 9mån -->..)

har inte så mycket fokus/tid till tradera justnu, lättare om det
är nån privatperson som vill bli av med ev kläder dom har :)

Ne kanske göra nån nytta nu
tjiing!! <33försenat från Libero

När Hemi passerade 6 månader kom det hem en avi ang att hämta ut ett Libero paket hos Lindex i Lycksele, och iomed att vi skull på Ultraljudskoll då jag väntade Holly i Lycksele så passade det ju utmärkt! Så vi hämtade upp den hos lindex och det var en kartong fylld av lite smått och gott :)

Men denna gången när Holly passerade 6 månader kom ingen avi eller info ang ett paket från libero, så skrev till dom och ca 2 veckor efterååt kommer det hem ett brev från SCA stod det, öppna å detta låg innuti, signerat från hon jag maila till, så måste väl ha blive nån miss helt enkelt och då fick vi detta nu ist, Tack Libero! <3Nån fler som det "missats" för? Skriv isf till dom att ni ej fått osv så löser det nog sig på samma vis eller annat :)ny blogg framöver?

Lite kort om vår helg

Var verkligen på slänghumör denan helgen så passa på
att gå igenom allt1 gång till för att verkligen slänga allt
som SKA slängas men som jag EJ slängt hittills.

Fredan bestod av ärenden, utomhus lek med barnen och lite
trådgårds röj här hemma (kratta löv/ogräs rensning i landet)

Lördagen gick jag igenom uteförrådet, hed in trädgårdmöblerna
och andra utegrejer innan snön kommer för i år. under tiden
som jag grejade på där ute var Hemi i sandlådan och lekte :)
höll på men själva rensningen i 3 timmar och hela den tiden
gjorde han mig sällskap ute, medan Holly var inne med pappa.

Söndan blev det städ inomhus, förrådet inne rensades ur och nu
är allt som inte används/skräp borta därifrån. Konstigt nog är
det smockat på alla hyllor för det.. suck. Kläder som tar plats!
Daniel var hurtig och tog vardagsrummet och köket kliniskt.
Rengjorde innuti ölkylen/matkylen t.o.m och bakom allt annat.
Barnens rum är ju städat sen tidigare och rensat, dom enda
rummen kvar nu är bad och sovrum och hall.

här är en del av det som ska på bränngropen senare idag +
bilbarnstol, en soffa och lite annat.. ja det blir iaf ett släp fyllt
plastgrejer/leksaker som e trasiga osv.Skull egentligen få besök av Thea och barnen idag men dom är förkylda
så det besöket skjuts tills vidare på ev freda denna veckan eller nästa
nästa måndag, längtar så :)


Får ju inte glömma, i lördagskvälls när D la barnen höll jag på att baka
bullar här hemma, gjorde 1 L och det blev tot 137 kanelbullar.
Ska i veckan hade jag tänkt göra en ny sats ev, eller bara göra lite
matbröd med vet inte riktigt vad,  nån med tips på vad jag kan göra?
(Något enkelt och gott) kanske några goda laktosfria bröd vore idealiskt.
Alla tips på recept/inspiration är välkommna!

men sist kära bloggläsare
Skulle uppskatta ypperligt om ni kunde kommentera (svara) min fråga
ang min blogg, vad ni skulle vilja se mer/mindre av osv och önskemål.

¤ Saknar ni något i min blogg?

(mer om barnen/videoklipp/frågestunder/inlägg oftare/mer bilder /..)

ja vad som helst! Är det för mycket om vissa saker/för lite om andra saker?
Tyck till! Ska ändra om min blogg, både attitydsmässigt om det är brist på
något och ytligt med designen, och enda sättet för mig att ta reda på allt detta
är genom er bloggläsare, ni vet bäst vad gäller allt detta <3

Håller på med nya grejer till bloggen som jag hoppas få klart innan veckans
slut men det är nog inte förrän i början/under okt månad som allt är klart.
Och tills dess är dessa grejer till bloggen en hemlis, kommer ut senare om
"release" datum om jag bara nu får till de här som jag ska göra :)

tjiing!! <33Skafferirens

Ja då var vi framme på fredag. Hoppas helgen går fort och att man
samtidigt får mycket gjort! Avskyr dessa sista dagar innan 20:e, denna
månaden var ju hemsk Har varit utan pengar sen snart 2 ½ veckor å det
syns i kylen kan jag lova! Samtidigt äre väl bra då man gör av med allt
som man anrs inte äter av, fattar inte vrf man ens införskaffar sig det
från börsta början? Men nu glädjs jag åt sopporna, konservburkarna,
nudlarna och de rester som finns i frysen :) Såhär blir det ju om man
har 2000 mindre att röra sig med, och kan då säga att det märks. Men då
var csn skulden borta iaf. Härnäst en klumpräkning med försäkringar,
men då har man dom betald för ett tag framöver vilket känns än skönare.

Sen är det "bara" 5 privatpersoner & trafikförsäkringsbajset kvar, har
ytterligare 4 år kvar på den skulden för tillfället. Sen är man SKULDFRI,
yaay! men ska inte hoppa å ropa förrän om 4 år..Men dagarna i veckan då,regn regn så bara varit hemma och mest
inomhus med barnen. Haft järnvägsbyggen om kvällarna främst och
badning stortsett varje kväll nu och tror det är nyckeln till att få dom
i säng samma tid varje kväll, utan stök å bråk med dom :) Så det
glädjs man åt! Skull få besök igår av Frida men förstår vrf det
uteblev, hoppas Manne mår bra efter omständigheterna.
Även fått rensat skafferiet på nytt och hällt över
mjöl/socker/havre i olika brukar för bättre förvaring, och många
tompåsar slängda också. Har dock inga "före" bilder, men föreställ
er fyllda hyllor med påsar/kartonger å en röra i allt! Bildresultat:


Översta hyllan
(som tidigare bestod av en banankartong fylld med porslingrejs)
Men nu är det mina träningstillskott, naturdiet/nutrilett/cambridge
och vällingförvaring och några barnmatsglasbrukar2:a hyllan från överst
(bakhyllan)
3:e hyllan från överst
(Mathyllan)

 

4:e hyllan från överst

(nudel, te, kattmat och konservhyllan)

 

 

Ja och  ni ser ju en skymt av hyllan under denna, med nästan alla

vitvaror, och efter den kommer en helt tom hylla med inget för tillfället.

 

Ne nu ska ja byta 2 luktande blöjor här, dom satt här båda å tryckt på,

haha så tjiing!! <33

 
tjoflöjt!

som min yngsta moster alltid bruka säga, eller sa tidigare iaf ist för "Hej" ;)

Vart har jag hållt hus då? Jo här hemma i Malgovik bara och hållt mig undan ett tag från datorn och bloggandet. Haft många nätter i rad nu som jag inte sovit bra, blir väckt av skrikande kattj*vlar som vill ut tidigt på morgonen och barn som haft mardrömmar/onöjda. En natt klev ja upp flera gånger å drack ur daniels mjölk och yohhurt (laktosfritt) å vet inte vrf, men det var så gott! Haha å sen var jag gasig resten av dagen, hade ju druckit upp allt!

Igår var vi till Skansholm, lånade bl a symaskinen och sydde ihop några sängkläder åt barnen, har aldrig haft några som passat deras täcken men nu blev det skräddarsytt! Framöver (nån gång nästa år, vid köp av Hollys växa säng) blire nog å köpa nya, lite större täcken på IKEA å sen några av deras sängkläder som e så fina och färgglada, om ja inte syr eget. Sitter i fortf dessa hantverks sug, att skapa något eget :) Har mitt balklänningstyg (cerise) som ja funderat på å göra till en sänghimel åt Holly eller nån fin gardin, men vet inte riktigt än vart det lutar åt.. kanske en klänning åt henne?! Nja så duktig e ja inte utan mallar.. så på tal om pyssel så fixade jag i barnens rum idag :) La dom ute i vagnen för att sova lunch och glömde bort klockan, så dom sovd båda två i 3½ timme! Inte det smartaste, men nu ikv så somna dom efter ett varmt bad med lavendel stra efter 19 så det var nog bara ren tur det. Tror lavendeln där gjorde susen! Förut hade jag Natusans badshower i, med en svag doft av lavendel men sne den tog slut så har jag inte hittat den igen, så körde på ren badlavendel som vi fick i julklapp av Daniels syster för snart 2 år sedan :) Så ett tips: Kvällsbad innan läggdags - LAVENDEL i badet!

Men tillbaks till barnens rum, borrade upp hyllor på väggen, sorterade ur leksaker som inte används/ska läggas undan tills senare, renbädda båda sängarna på nytt igen, fixa iordning stereon på  garderoben med nya sago/musik skivor..:)

Resultat BilderLeksaker i rullLådor under sängen, bra förvaring som göms lätt bort :)
1. Lego enbart 2. Maskiner/traktorer/släp 3. Alla bilarna 4. Järnvägsbana med lok och vagnarSådär ja!Fått upp allt detta på väggen: Hyllan för böckerna deras, hylla med Daniels kindersamling sen barnsåren, för änsålänge lite dekorativt syfte, och Mätplankan till vänster e uppe nu igen :)Såhär står Hemis säng justnu, funderar på att vända den och skifta sidoplankan på sängen till andra sidan så det blir rätt håll om man vänder den :) Vrf den e ställd så nu e för att tidigare nådde han fårn sin säng till Hollys, å han kom lättare in hennes spjällsäng, nu ligger dom däremot en bit ifrån varann!Och denna Hyllan kom också upp :) ha bara ställt in olika saker där nu, ska
få ordning på scrapbookingen och göra iordning lite bilder på barnen och annat
fint som ja vill ställa där, har iaf 1 hyllplats med Hollys alla nappar, så nu ska
ja leta fram hemis samling från tiden då han hade det.

Det enda jag saknar nu är att få upp tavlor/affischer på väggarna, så när jag
får pengar över ska ja beställa/fixa lite sånt också så det blir lite mer liv i rummet,
sen känner jag nog att jag är nöjd över hur det ser ut hos dem, sen över till
vårt egna sovrum å få till det där. Allt tar sin tid (:

Prata för en stund sen med Thea, blir ev att jag får finbesök av henne å barnen i
veckan nån dag, ska bli så kul om det blir av! (hon har ej varit till soss sen vi
flytta hit) så hon får se hur vi bor nu :) Och att Hemi å Gry får träffa varann igen!

barnen sover, har gjort nytta idag.. kan inte klaga annat
än att jag är jättehungrig å sugen på nått! Ska kik vad
skafferiet här hemma har att erbjuda å sen blire sängen.


tjiing!! <33Bagagelucke Loppis Fynd

Tack för åsikterna/kommenterarna ang barnvakt´s inlägget tidigare,
ska ta itu och svara på allt också :) Hehe

Till helgen då, lördan vare ba lugnt, inne dag här hemma och lekte med barnen hela dagen, sket i allt som had me städ å annat å göra. På söndan kom pappa hit en sväng på dagen. Han hade dagen innan varit på en stor bagageluckeloppis i Övik mitt emot brandstationen på fotbollsplanerna där å fyndat en hel del åt barnen, vilket uppskattades rejält :)

Detta va vad han hittade:


En massa böcker av olika slag, älskar Disney serien med böcker, hade själv såna när ja var liten å dom har ja väl kvar hemma i Norrfors i huset där :) En jacka åt Holly, och overallen som såg ut att passa precis nu, så den lär hon växa ut direkt :P samma med skorna, strl 21 nu och hon kan ha dom precis.

Allt för under 200 sa pappa, och då hade han i den summan också fyndat egna grejer till sig själv, så det vart ingen dålig peng för så mycket saker :)

Sen tog pappa med sig overallen ja bad han åka ooch köpa genom mig, att han kund lägga ut för mig så ja fick tag i overallen ja blev tipsad om på Fb i mammagruppen där :) 299:- kr helt ny från affärn som sagt, jättefin, men en aning stor strl 100 :P oväntat men hoppas han hinner ha den i vinter då vi ska ha den på ev dagis.Nä ska sätt mig å kolla på forts från IDOL, satt igår å fick mig en å andra skratt å några tårar också! Men här har ni lite bilder från igår först :)Holly i en av pappas fynd (en pippilångstump dress i flece) Fick ej med dom på nån bild tidigare här ovan i fynden :) men här har ni en bild med dom på!Hemi i galonisar när det regnade uteInge kul å sitta i en stillaståendes vagn sig,, "MAMMA"

tjiing!! <33Barnvakt

Igår var det en skön hemma dag i lugnet, ja lugnet menas att man inte är borta eller ute på ärenden, för här hemma äre nästan aldrig lugnt, blir mer vilt för var dag som går. Tänk sen när Holly springer och kan ta reda på saker mer själv, gud vad hon kommer att ge igen på brorsan för alla svartsjuke knuffar, tjuvnyp sen dagen hon kom och tog del av barnplatsen här hemma.

Blev lite än vildare här på eftermiddan då vi oväntat fick hoppa in och vara barnvakt ett par timmar när de som skull va barnvakt nu i helgen var försenade hem. Vi passade Daniels "halvkusiner" Aron och Lovisa, de är äldre än våra barn men Hemi njöt av sällskapet endå :) bara han har nån ny lekkamrat är han nöjd. Blev en svängom ut efter middagen, fjällLemmels jakt ute på gården och en promenad ut på byn, sen hann de egentliga barnvakterna komma hem igen, lagomt tills att våra egna skull läggas för kvällen.

Men det gick inte som "smort" inte, barnen var otroligt trötta efter vällingen, men Hemi fick något ryck & börja jävlas för 2 timmar framåt. Han stack över spjällorna till Hollys säng och var dum med henne, så fick plocka ur honom därifrån 5 gånger. Och detta gjorde ju att Holly inte längre var trött heller, bara bråk å skrik tillsist, helt ounderbara stämmor från barnens rum.. 21 gav dom med sig och ville somna. ä..n..t..l..i..g..e..n.. hade dålig natt innan med skrikande barn innan läggdags, och skrikande katter på natten som ville ut, så gud så less jag var nu med bråkig kväll igen!

Kände lugnet en stund å Hoppades på en bättre sömn natten mot idag, men blev inte så. Holly vakna 4 tiden å skrek, fick va uppe med henne ett tag sen somna hon om. En av katterna skrek utifrån å ville in men gav blanka fan i det, för då ska den äta 1 h å se ut igen så nejtack.. *mutter* å ställd ut en skål med kattmat istället å la mig igen. 2 h senare var det god morgon här, Holly väckte Hemi med skrik och sen kom Hemi in till oss och väckte mig, så sen 6 har vi varit uppe. Dryga dygn, varav 18-20 h är vakentid och resterande 4-6 h är vilotid.

Underbart. Jobbigt. Kärleksfullt. Krävande. Glädjefyllt. . . listan e lång om vad man känner i sällskap av sina barn 24/7 :) Men ja ser det såhär, är det mer lugnt hemma hos en småbarnsfamilj än hos andra äre nått fel :P

Måste säga att jag längtar enormt till när Hemi börjar på Dagis! Låter hur dumt som helst kan ja tänka, när de flesta tycker tvärtom, "att nej gud nu ska mitt barn vara ifrån mej vill inte.." Har man 1 barn, okej. Då har det barnet ens uppmärksamhet hela hela tiden :) Men är man 2 som ska dela äre annat. För min del handlar det bara om några timmar i veckan. Ja tycker gud så bra att Hemi får träffa barn, nya barn. (för det gör han knappt anrs, finns ju inga möjligheter här eller barn där vi bor) Få den stimulans han kräver & behöver, få till hans sociala bit och språk i rätt riktning och att jag får avlastas och ha egentid till Holly som jag gått misste om.

Och avlastning i huvudtaget, vad är det för fel med det? Vet så många som får hjälp av förstående vänner/släkt några timmar då det behövs vila, städning, handling etc, och vet de som inte "är värda det" enligt vänner/släkt som inte alls får samma, utan det räcker 1 g/år med avlastning från barnet/barnen. De mamma grupper (Fb) jag är med är det ovanligt många, spec yngre mammor som får avlastning 24/7 enligt deras egna kommentarer, åker ut och festar en helg, shoppar, bla bla.. tänk då på de familjer då några timmar 1 dag skulle va guldvärt med avlastning, men dom får ingen respons när dom ber om hjälp. Syftar på skillnaden, och den är stor. Nån som känner igen sig i det? som skull vilja ha mer avlastning men som EJ får det? nån? :)

För vår del skulle barnpassning nån gång då och då underlätta. Vi fick aldrig klart flytten när vi flytta hit, har en del som måste gås igenom/slängas men det tar nån dag om man ska få det gjort, har försökt med kvällar men ja e så trött så det blir aldrig av då, och om dagarna äre omöjligt. Vi hade ingen barnvakt när vi sku packa inför flytt och samma när vi sku packa upp sen. Jo 1 kväll, hann med några kartonger till sovrummet då minns jag, inge mera hanns. Och höggravid som jag var då fick vi inget gjort i ett nafs, så vi har lite rester kvar sen dess.

Jag och Daniel är aldrig själva utan barnen, alltså dom som åker iväg på bio/äter en middag utan barnen för att fira förlovningsdagar /spec tillfällen, sånt får aldrig vi göra. Det saknar jag mest, att kunna fira våran årsdag UTAN barnen, men händer det? Nej, det existerar inte :) Det kan man sakna att bara vara han och jag, bara vara pojkvän och flickvän ist för pappa och mamma vilket vi anrs alltid är och kommer att vara. Såg bara förra helgen på villis ett par vi känner som var barnfria den kvällen, dom umgicks bara dom 2, såg mysigt och skönt ut måste jag säga, än hur mkt dom älskar sitt barn men som sagt, det där med avlastning.. :)

Jag har då svårt för att be om barnpassning, känner mig som en dålig förälder om jag ska be svärmor om hon kan ta t ex hemi för att ja måste göra nån grej på villis ostört eller ej, så det är många gånger man mår dåligt/skäms och tar med sig båda barnen på möten/grejer.. många frågar vrf man ej skaffat barnvakt medan andra förstår om man har barnen med sig. Vet inte vad som sku förenkla men jag vill inte att nån annan ska tycka jag e egoistisk och vill ha barnvakt för att jag vill handla i lugn och ro nån gång ist för att ha barnen med sig överallt å glömma hälften av ärendena. Och att pappan har barnen, det kallas inte för barnvakt :P Blir sur på föräldrar som säger: "Ja idag jag ska va barnvakt år barnen nu igen bla bla.. " x-)

Nån som har några kommentarer om hur ni har det med avlastning vid behov/ eller barnvakt, eran syn på saken, KOMMENTERA! Vore jättekul å se ni läsares åsikter om det är ren bullshit ja kommer med/om ni tycker annat eller om ni på samma spår som jag? :) Kom igen nu, vill höra hur ni har det och hur ni tycker!

tjiing!! <33Mammaträff & Second Hand

Igår var det Mammaträff på Folkan med min mammagrupp m Holly, alltså inte ung
mammorna som ja träffa sist utan min andra mammagrupp :) Saknades 2, anrs
var vi en komplett grupp av alla mammorna. Var trevligt att äntligen få träffa alla,
men spec Thea med sin son Loke, och stor han blive! Hann å umgås med dessa
i 2½ timme sen vae adjöss av gänget och åka hem igen för att hämta upp Daniel
å Hemi, sen åkte vi vidare til Skansholm å var där tills läggdags.

Mammaträff

Loke & HollyHolly full fart som vanligt :)


Idag hade D ärenden på Villis, så var ner å medan vi vänta på honom
var vi på Campingens lekpark. Helt tom var den så jätteskönt att ha den för
oss själva så barnen fick leka fritt utan stora barn som inte hyser respekt
åt de mindre :) Senare bar det av til Second Hand när dom hade rea
premiären. 50% på allt, så det var mycket folk som kom. Vi kom dit just
när dom öppnade, så som tur var fanns allt som är sk "Fynd" :)

Kom över allt detta för 60:-
trots stram budget tillät jag mig detta,
får inte gå misste om såna här tillfällen
Rosa klänning till Holly, ev Födelsedags kläder/julkläder om hon kan ha dom tills dess :)

Grön randig t shirt till Hemi

Strumpor åt Hemi nu i vinter/höst

Galonisar åt Hemi för nästa år

Vinter/skotermössa i ull åt Hemi denna sässongen

och
nackkudde
till bilfärd åt Holly, nu har vi likadana åt dom båda 2 :)

Bästa fyndet var helt klart Mössan i Skinn & Ull. Vad kostar inte sådana nya?!
Jag fick han gör en femma! Helt sjukt vad nöjd jag var alltså =)
Nä så som tur e är man inte brydd om det är beggat, sålänge det är bra så
Ja tack. Ser inte vitsen i att köpa ALLT nytt, hinne knappt å slits något i deras
ålder så då känns beggat som det bästa i de flesta klädesplaggen. Menar, såg
nu galonisarna hur fina dom var?! 10 kr för helt nya galonisar som hade lämnats
in, vad äre för fel på dom liksom? Förutom att den va olagligt billig vare inge fel

Ne så beggade fynd skare va :)

Lasange till middag gjorde gott i magen hos oss allihopen, barnen sover för
kvällen och jag ska ta itu med kläder och annat "roligt" plock här hemma, sen
sängen, för har en ung dam som börjar å vill vakna 6 ist för 8 på morronen :P

tjiing!! <33


RSS 2.0