är jag så stor? :(

Vecka 2 i 2011.. tiden går fort. Förbaskat fort.

Lillan, eller ja.. Holly blev 6 veckor igår :) Stor e hon som jag vet inte vad. Inte är hon direkt nån nyfödd längre till sin storlek. Tänk dom som får verkliga bjässar på 5 kilo som NYFÖDD! Gud vilka gigantico bebisar det sku va. Typ i strl som Holly e nu och nyfödd! Kan inte ens föreställa mig.. men däremot sku de va otroligt mys att själv få hålla i en bebis på 2 kilo typ, dom dära som e xtra små å de :) Dom ser garanterat ut som nyfödda tills dom e 3 månader, i jämförelse med 4 kilos bebisar.

Hemi var hur liten som helst innan Holly kom då, förståss. Men dagarna innan förlossningen så kom jag ihåg hur liten han var i mina ögon.. men de tkom ju till att ändras på bara några sekunder några dagar senare.. :) då hade vi en ny minsting i familjen, Holly <3! Å Hemi e eju endå liten.. fö han e ju bara året. Men nu e han jättestor i mina ögon. Både& det dära egentligen, men Hemi e ju grov i sig och det kommer nog Holly bli också (:

Fick ett efterlängtat paket igår, ett som ja sparat länge till för att kunna beställa.
Blev tot 236:- (och då e frakt inräknad) för detta:



låter inte som mycket pengar, men för mig är det mycket. Varenda krona räknas å då ja inte kunnat köpt kläder på över 1 år så var det dags, blev en tunika/klänning, strumpbyxor å en korsett (för att den va så fin och BILLIG) :) Min julklapp från mig till mig själv.


Jag i kläderna.. men korsetten däremot fick jag inte på mig?! Faaan.. och jag som tog 1 strl större (incase) än vad jag hade.. men icket. Näe, nu mår ja fa skit! Helst då ja tog en större strl t.o.m :( fyfan.. ha ja blive så stor? Ursch vilket smäll i ansiktet det blev då ja sku testa den.. måst allvarligt gå ner i vikt! För nu mår ja mer än skit



Sen var man ute första gången med Holly i vagnen på en promenad. Har ju inte den insatsen som vagnen ska ha än, den ska införskaffas med då måste vi ju på babyproffsen å resan neröver har vi inte råd med nu. Men som sagt, testade å lägga i insatsen till den enkla vagnen som vi har, men det blev då görmigt. Fick ställa en tunn kartong in under baktill å sånt.. men tillslut gick det. En bra lösning för tillfället iaf :) Blir bättre då vi har den riktiga insatsen + ställningen som den ska stå på!

Kan då säga att hon trivdes, var ute å gick kasnke 40 minuter, sen sovde hon ytterligare 3-4 timmar i vagnen.. :) Men hon hade gott sovit längre om de inte va för att vi tog upp henne :P anrs blire ju tokigt om hon sover för mkt på eftermiddan.

Hemi han fick åka pulka ena vägen å på väg hem bleve vagnen för hans del också :) sen lekte vi i snön, han och jag medan Holly låg i vagnen då :) han sku skotta.. båda händera fulla :)



överlycklig liten parvel



sen ytterligare en natt uppe.. vet inte hur länge vi hållt på nu med detta.. för jag har vänt på dygnet. inte fö att ja sover om dagarna (för den tiden finns inte) men som mitt dygn ser ut nu äre såhär:

kliver upp 9-10 då hemi vaknar
har jag då tur så sover holly viddare till 11 kanske, å då under de tiden så städar å plockar jag. Ger hemi välling och frukost, leker med honom. Ställer undan allt som hemi kan komma åt som han inte får röra, t ex tv dosorna, mobiler och annat inom teknik. Ja, liksom barnsäkrar innan han går loss här hemma!

Men däremot om Holly vaknar i och med jag kliver upp å ska ta Hemi blire annat. Då kanske ja hinner ge dom mat men något självv hinner ja inte stoppa i mig.

Sen vid 13-14 sover hemi som han brukar göra, och Holly e oftast vaken då och sover inte förrän 15-16 kanske? Iaf medan Hemi sover plockas de e i lägenheten på nytt, diskar ev disk å går ut med soporna. Ja, alla möjliga tänkbara hemmasysslor som msåte göras som disk, tvätt å sånt. Förbereda middagen.. om inte annat då Holly e vaken så sitter ja med henne stortsett all denna tid eftersom hon vill ammas, och det tar lååång tid.

Sen när hemi vaknar äre fullfart igen om det inte redan är det. Maten ska lagas, ställer mig å försöker få ihop det samtidigt som Hemi e omkring benen på en å vill vara med, såklart. Holly sover oftast nu men på senaste har hon en tendens att va vaken då de som mest olämpligast. Ja, då man har fullt upp. Så ibland blir maten försenad.. som tur e då att man har frusit in små portioner åt hemi "incase" som man tar fram då när man inte hinner göra maten i god tid.

För nu på senaste har ja ju åkt på amningen just när ja ska till å laga maten. Typiskt :P Sen leker hemi på som vanligt, sitter med oss i vardagsrummet och kikar lite på teve tillåifrån som han börjar hämta in leksaker från sitt rum å leker på golvet vid oss. Det är nu som Holly börjar krångla som mest, hon börjar dr vid 18-19 å håller på till.. ja 03-04 nån gång. OM jag nån gång sitter vid datorn e ja inte ledig direkt :P då har jag hon på armen eller vaggandes bredvid mig.. så har kramp i vänstra handen för fullt nu.

Näe, min "egentid" är kring 04-09 och ja.. det är då jag sover. För sover jag inte kan ja inte fungera som en normal människ. Det förstår ju var och en :) Så allt tal om egentid till.. att va själv å gö nå kul, plugga t ex, vara ute å gå själv.. ja sånt. Det måste göras för mig isf under de timmarna, men då försvinner ju sömnen så det går inte. Så på min egentid så sover jag :) För om dagarna finns ingen sömn att få, inte när barnen stortsett aldrig sover samtidigt. Hoppas det blir ändring på det i framtiden så man får lite ro om dagarna också. Klart att det sliter på kroppen med bara 4-5 timmars sömn om nätterna/mornarna men vad har man att välja egentligen? :) barnen måste ju tas hand om och varas med, då får allt annat kliva åt sidan. Även sömn och mat.

Jag ska va glad om ja hinner äta 3 gånger om dagen, såsom det ser ut nu. Men hoppas det bara är en period och att Lillan hittar sin rutin.. så man kan leva som normalt igen :) men vem vet, hon kanske vill ha det såhär nu ett bra tag? Äsch ska inte klaga, sålänge ja får i mig nån bit mat och sömn så fungerar jag.

:) och som ni ser, vad e klockan? Jo strax 03.00.. ska ta en bit mat sen se om fröken tillåter mig att sova..





Nu ha hemi börjat lärt sig å lägga "pussel" med bilbanan.. :) hihi

tjiing!! <33





Kommentarer
Postat av: Anonym

Snygg den korsetten va :P

2011-01-20 @ 10:58:59
URL: http://pappatill2.bloggplatsen.se
Postat av: Camilla

tackar :D

2011-01-22 @ 13:13:02
URL: http://hemismamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0