trött

var så trött igår kväll.. vile gå å lägga mig typ 8-9 men gick inte. Fick sova kanske där vid 2 inatt.. å sne upp 7 då Holly ville ha mat. E så trött å arg. Vrf äre bara jag som ska va uppe längst MED Holly alltså? Att ta henne varje stund innan man ska sova. Man kan aldrig få gå å lägga sig tidigt nån gång.

Nu e ja å hemi uppe. Resten sover. Jätefint väder idag å hyffsat ostökigt här :) kanske man tar sig själv ut för en gång skull? Jag hoppas då det, ska även försöka få hem maskinen idag å röjja klart i skrubben. usch mitt huvud, så ont så ont. Käner mig allmänt less på allt justnu. Och det här med att köra på en diet känns omöjligt. Inga rutin tider som är fasta för min matdel, vaknar olika varje dag å så, känna bara rent piss.

vill också kunna sova ut.. sova mer än 5 h/ natt uppskattas



Kommentarer
Postat av: Victoria

Ta en diskussion om det med gubben din! Varför inte införa varannan-dag-rutin?



kram

2011-02-09 @ 10:54:16
URL: http://victorianilsson.wordpress.com/
Postat av: camilla - Hemis och Hollys mamma

Har redan försökt det, men går inte.. inte med hans sömnproblem :(

2011-02-09 @ 13:47:26
URL: http://hemismamma.blogg.se/
Postat av: Victoria

Har han en diagnos på det då?

2011-02-09 @ 14:09:43
URL: http://victorianilsson.wordpress.com/
Postat av: Emma

Sömnproblem är inget bra argument från hans sida, han var ju faktist med att producera dessa barn och nu får han väl ta ansvar för dom också, även nattetid!

Det finns faktist sömnpiller och liknande...

2011-02-09 @ 17:43:28
URL: http://emmalundgre.wordpress.com
Postat av: Twiggy - Mamma till Nemo & Gravid

Här hemma har jag en dag i veckan då jag sover ut! Lördag eller söndag. Och då får jag sova hur länge jag vill! Helt underbart är det! Kanske ta upp det som ett förslag att han tar barnen 1 gång i veckan? För trött mamma blir grinig och sur mamma och det vill man ju inte! =)

2011-02-10 @ 09:18:24
URL: http://twiggzy.blogg.se/
Postat av: cicci

här samma problem här hemma,,...jag fixar alltid båda barna klar för sängen på kvällen, går alltid upp på natten och varje morgon..... vet inte vad man ska göra.... för de blir gnäll om man ber omhjälp... :( men tror att alla killar är såna... typiskt nog

2011-02-10 @ 09:21:57
Postat av: camilla - Hemis och Hollys mamma

Victoria - Det är precis det som han har, han tar lugnande och sömntabletter.



Emma - Han tar insömnings varje kväll, men inte alltid dom tar. Vissa kvällar somnar han direkt och sover hela natten, andra nätter tar dom inte alls och han kan inte somna. När han väl somnat så sover han ju tungt, så på det viset äre inte alltid han vaknar på morgonen heller x-/ speciellt då han har nedsatt hörsel och tinittussen. SJälv blir man förståss lidande eftersom jag som fått tagit på mig mornar och vissa kvällar då han väl somnat. suck..



Twiggy - 1 dag känna endå lite, med tanke på då han får sova ut jämt å ständigt, då han väl får sova. Så nja, vill hellre ha varannan dag men har försökt.



Cicci - Jo samm här, prata igår å fråga "hur blir det imorrn, tar du dom då, eftersom nu har jag tagit dom varje morron denna veckan" Då blir han bara sur å gnäller, eller så blir han knäpptyst å bara ignorerar en :P sen när man börjar prata om annat då ger han mig svar på tal, sen när jag drar upp frågan igen, då blire samma.. usch, då hettar det för mig! Många är det tråkigt nog. Fattar inte dom som har karlar som hjälper till med allt, hur bär dom sig åt?

2011-02-10 @ 10:05:12
URL: http://hemismamma.blogg.se/
Postat av: Victoria

Okej.

Jag blir så irriterad när du skriver att han bara ignorerar dig när du tar det på tal! Hur hade han tänkt komma igenom det här ansvaret? Ni var ju båda delaktiga i själva processen, så varför är det bara DU som ska slita? Verkar inte vara ovanligt, av det jag läser i kommentarerna...

Vill man ha barn får man banne mig hjälpa till att sköta om dem dygnet runt också!

2011-02-10 @ 10:12:07
URL: http://victorianilsson.wordpress.com/
Postat av: camilla - Hemis och Hollys mamma

Ja, man blir frustrerad, spec om han bara e tyst då man pratar med han, då brinner det för mig, men han bryr sig inte x) :P snacka om ignorans!



Jadu, han å ansvar har väl aldrig gått hand i hand, ansvar för sig själv men andra e svårare.. men han har blive bättre än vaddet var från början. Så det säger jag inget om men han har en del kvar då han inte tar lika mycket ansvar som jag. Sen vet han sen tidigare att om han inte orkar kliva upp på morgonen så vet han att jag tillslut går upp hursomhelst, för jag kan inte slå dövörat till som han kan.



Näe, väldigt tråkigt. Känner endå några män som e motsattsen å det käns konstigt att det finns karlar som hjälper till faktsitk.. tråkigt men sant.

2011-02-10 @ 11:38:56
URL: http://hemismamma.blogg.se/
Postat av: Marlene

Då kan man ju fråga sig om det är värt att leva i stort sett om ensamstående förälder, då den andra parten bara tar sitt ansvar då det passar typ. Du är för snäll Camilla! Förstår att du älskar honom och så, men till vilket pris? Som det är nu låter det ju som om du har 3 barn att ta hand om. Jag och Johan har hela tiden sen Meja föddes försökt dela lika på ansvaret och hos oss är det ändå oftast han som frivilligt tar de tuffare passen, om man säger så. Han kliver upp på nätterna om hon inte kan sova och vaknar hon tidigt så är det oftast han som kliver upp med henne också. Jag erbjuder mig att göra det också, men han säger att han oftast är såpass morgonpigg och inte behöver lika mycket sömn som mig så det är sällan jag behöver gå upp med henne.



Jag tycker att du ska ge honom ett ultimatum. Antingen skärper han sig drastiskt och börjar ta sitt ansvar, eller så går ni skilda vägar. Det funkar ju inte att vara tillsammans om det bara är en som gör allt jobbigt och den andra bara glider med och gör det som är skoj och som passar bäst för en själv.



Stor kram

2011-02-10 @ 13:10:33
Postat av: Emma

Håller totalt med Marlene!

Om Daniel har sånna himla problem med sömnen så borde han ju sagt NEJ till barn. Han är faktiskt vuxen nog att förstå att han måste hjälpa till och att han skulle påverkas av det också...

Du kan inte vara så jävla snäll hela tiden. Du låter han sova ut när han väl kan sova. Men låter han dej sova ut när han ändå inte kan sova??

Ultimatum, ultimatum, ultimatum...

Än fast han är fadern till dina barn kan han inte få komma undan med vad som helst...!

2011-02-10 @ 13:23:42
URL: http://emmalundgren.wordpress.com
Postat av: camilla - Hemis och Hollys mamma

Det går i vågor, så är det med allt. Men nu tycker jag att det varit lite väl länge hit som datt med att dela på morgonuppklivningen. Tidigare kunde vi iaf turas om med allt.. Nu har det blivit ist som "fasta" grejer för var och en..



typ jag som sköter tvätt och mat, barnens grejer/kläder medan han tar disk och sopor, snöskottningen å bilen. Ja utesysslor är han duktig på, medan jag gör mycket inomhussysslor istället.



Men då är det om morgonen som är det lidande. Nu har ju Holly börjat sova nattetid så det är skönt, men vaknar nån gång vid 6-7 och vill äta, å om inte daniel e uppe för att han inte kan sova såäre självklart jag som får ta det. Sen somnar hon om ibland till 8-9 å då vaknar Hemi, och jag gått upp (om nu inte Daniel e uppe sen natten innan eller liknande) men nu som denna veckan har jag fått klive upp hela tiden. Å stortsett hela förra veckan. Hade varit skönt att haft varannan morgon sålänge han e hemma, för sen äre ju jag som får ta dom när han jobbar. Han börjar jobba om det är nästa veckan igen så.



Ja, att bli förbannad hjälper inte, då stänger han bara öronen. Skulle jag också gjort. Men man kan inte låta bli att bli förbannad då han inte tar mig på allvar!



Folk säger att jag är för snäll, speciellt dom som känner mig och ja, det är jag. Det utnyttjar folk också, precis som när jag bodde hemma! Blir vansinnig för det.. och då jag väl försöker med motsatsen å säger ifrån så tar folk mig aldrig på allvar å struntar i vad jag just har sagt. inte alla men det är många som gör det. Mitt egna fel då jag är så snäll men det blir nästan aldrig till min fördel. Har ledsnat på att ställa upp i huvudtaget på andra längre då det blir såhär automatiskt i slutändan.



Det är inte många som sett mig arg, och tur är väl det. Näe, ett ultimatum vore på tiden.



Men innan det måste jag skärpa mig med mitt, för det han stör sig på vad gäller mig är att jag sitter vid datorn såfort tillfälle ges. Ja, självklart att ja passar på att sitta en stund lite nu & då under dagen då det är lugnt, barnen sover och att allt här hemma som ska göras e gjort. Man har ju inte tid annars, och för tillfället är datorn mitt sociala liv. För det är sällan jag träffar kompisar här, för dom flesten är ju 20 mil bort. Så för att hålla nån som helst kontakt med omvärlden så är det via datorn. Kan inte va utan den för då blir jag väl helt isolerad från mina bekantskaper.

2011-02-10 @ 15:08:07
URL: http://hemismamma.blogg.se/
Postat av: cicci

nej de hjälper inte att man blir arg, de blir nästan bara värre då... jag gör allt är hemma varje kväll och helg... andreas tävlar ju i skoter cross och i burkarkuppen så han har tävlingar nästan varje helg,och dom helger han inte tävlar tränar han... har slutat tjata och bråka nu.... men jag känner mig helt slut på.. trött jämt och sur nästan hela tiden... men de är tur du har hjälp av Agneta,så du får lite avlastning...

2011-02-10 @ 18:44:32
Postat av: Marlene

Men va fan! Att han har mage att bli sur för att du "råkar" unna dig lite egentid framför datorn på kvällarna!! Snacka om ego karl.... Klart att han tar disken, soporna, snöskottningen och bilen. Det är ju sysslor som inte kräver sådär överdrivet mycket energi och samtidigt är det ju knappast nå barn som sliter honom i benet och gnäller/har bajsat/är hungrig/vill bli buren/gråter samtidigt. Eller hur? Varför inte erbjuda honom att ni 2 byter liv för en dag, så han får se hur jäkla enkelt det är...

2011-02-10 @ 18:55:51
URL: http://solkatt.wordpress.com
Postat av: Johan

Nä nu jävlar blommar asfalten.

Jag förstår att man kan ha olika saker att skylla på sömn problem och psykiska åkommor visst det köper jag utan problem .

MEN då det kommer till att ta hand om sitt eget jädra barn är det bara att hålla käften med gnällandet och masa sig upp.

Det låter hårt men det är tyvärr den kalla sanningen jag misstänker att han inte klagade över krämpor då han stånkade och stönade fram dom 2 små liven .

Och detta är kalla sanningen då är det bara att bli en man och ta sitt jädra ansvar .

Och Camilla jag har sagt detta till dig förr men nu säger jag det igen .

Snäll eller inte du måste sluta att ta skit .

Problemet är inte att du är för snäll utan att du låter folk klampa över dig tror det är dax för fröken camilla att ta på sig stålhätte kängorna och sparka lite pung att börja ta plats och ge tillbaka .

Mitt tips nästa gång han gnäller över att du sitter vid datorn säger du håll käften karl jävel och gå och diska för satan innan jag skallar ner dig ..

Fan Camilla du måste ta mer plats du måste få din egen tid du måste få dina stunder för dig själv annars kommer du att knalla in i väggen i unga år och inte få en chans att börja jobba eller leva ett vettigt liv.

Jag tycker att det är så enkelt att han får fan ta och ställa upp med barn passning iaf till 50% annars är det bara att flytta till kusten där det finns folk som kan avlasta dig .

Det handlar inte om vart du vill bo utan det handlar om din mentala och fysiska hälsa.

Måste du alltid göra allt så kommer du att gå sönder snart det LOVAR jag .

Jag har själv lidit av alla jävulens krämpor dock inga psykiska men jag vet också att det är inget som blir bättre om man gnäller som en liten hora =).

Som sagt dax för dig att ta plats .

För om du fortsätter såhär kommer det vare sig att gå över eller bli bättre .

Det kommer garanterat att bli värre mycket värre.

Jag vet att det är tåga i dig jag har sett det ta fram bitchen och börja kräva .

Tror att tonen där hemma kommer att bli mycket annorlunda då

Over and out ///The big one

2011-02-10 @ 21:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0