Fler än en??

Graviditetsvecka 25

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.


Idag är jag i vecka 24+6, alltså inne på vecka 25. Har inga direkta bilder att visa nu för min kamera är helt död utan sin laddare.. så det dröjer ytterligare ett tag innan ni får se någon magbild!

Men ivarjefall så var jag hos MVC i tisdags på kontroll.. allting var bra förutom en sak som var lite oroväckande, eller så oroar vi oss i onödan. Barnmorskan mätte min mage (SF mått) och mitt var nu redan 28 och jag låg långt över det normala.. vilket kan bero på..
1. för mkt fostervatten
2. att det är fler barn i magen
3. att jag har en mega bebis i magen
4. eller att det är såpass "tajt" mellan mina graviditeter att min kropp inte återhämtat sig helt och då kan livmodern bli större fortare..

Fast nu vet vi inte, och jag kan då inte tro att det är fler i magen.. eller? Näe, jag vet inte för tillfället vad som är sant bland dom påståena men vi får se snart vad det kan vara. Ska på specialistmödravården nu när jag kommer ner till övik och se om vi finner något svar.

Det börjar bli väldigt tungt med magen, för den är stor! (ijämförelse denna tiden förra gången) Jag kan inte böja mig fram mkt innan jag får andnöd.. så det ska bli skönt att daniel går på pappaledighet nästavecka så jag slippet det tunga görat med allt hemma och hemi, att lyfta och aktivera honom dagarna lång. Än hur mkt jag älskar honom räcker inte orken till, och de är det negativa att vara gravid justnu.

Och är så förbannad! Vi har slitit för att få ut massa grejer och kartonger ur lägenheten för det skulle vara en visning här i tisdags men det blev aldrig något.. var dit på morgonen (på VIBO) och hörde mig för och dom sa att det skulle komma nån under dagen.. men inte dök det upp någon från VIBO å ingen annan heller.. allt detta slit för ingenting! Antagligen blire att vi får ha kvar nuvarande lägenheten ytterligare en månad.. suck.

Näe, vila nu som gäller. Tjiing!



Kommentarer
Postat av: Victoria

Skulle nog tippa på alternativ 1 eller 4. Men man vet ju inte, kan ju hända att det är något av de andra också... Märks nog på ultraljudet.

Sköt om er!

kram

2010-08-22 @ 17:38:21
URL: http://victorianilsson.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0