Dagmamma eller vara hemma?

Var väl inte i säng förrän 1 inatt, då kom jag till ro för att sova och som tur var fick ja äntligen min efterlängtade sovmorgon (nu när jag behövde den som mest) så jag har då sovit ända tills strax innan 12 idag. Ja om man inte räknar bort ett uppehåll inatt när Holly vakna 4, tog en stund sen somnade hon om igen och likaså jag.. Så känner mig otroligt utvilad men än inte pigg riktigt. Kan ju bli bakeffekt av att sova för länge å det är då sällan ja sover längre än 5-6 h så blir det över dom så blir man genast seg istället x)

Vad står på To Do idag då? Skulle ha tage mig i kragen å fått ut alla desa klädpåsar/säckar, gått med återvinningen/soporna och plockat här hemma som vanligt. varit ut en sväng skulle man med för att skotta men ser om tiden blir över till det. Sen tage en riktig funderare när ja ska ha ett svar imorrn..

Ang vad? Jo barnen står i kö sen över året nu för dagiset här i Malgovik, men det är fullproppat tills ev våren, men kan bli t.o.m hösten nu i år. Fram tills dess har jag fått i förslag att ha dom hos en dagmamma inne på platsn men känns som en kostnads, tids och ork fråga när det gäller så få timmar/vecka (dessa 15). Förslaget var då att ja skulle köra ner dom 3 dagar i veckan så de får vara 5 h/dag hos dagmamman, sen hämt dom igen senare på dan. Men det gruvsammaste är ju att (än om ja förberett kvällen innan) så tar det minst 1½ h att gett barnen mat, klätt dom, fått in allt i bilen och fått bilen startad och varm i tid, å att köra dessa 4 mil som det blir T/R för att sen hinna vara hemma 3½-4 h och sen ska man åka igen för att hämta dom, det blir ju 8 mil/dag för att hämta och lämna dom. Menar vi spar oss resor på villis och åker max 1-2 ggr in för att göra ärenden, vi har ju trots alt affärn här i byn som tur e. Men har räknat och bara dessa hämtningar och lämningar i resekostnad blir ca 1300/månad.. (bara för att hämta/lämna på dagis) Känns som en dyr peng för att ha dom dessa 15 h, hade det varit längre dagar hade jag inget sagt något men att bara hinna hem, vara hemma 3 h för att sen göra sig klar å hämta dom igen känns väldigt stressande, hur blir det inte då sen när nr 3 kommer? Då ska ja åka med en nyfödd bebis för att hämta/lämna dom dessa 3 dagar i veckan..

jag tyckte det var en gruvsam tanke att ha alla 3 hemma om dagarna men känns mer gruvsamt att åka å flänga för dessa få timmarna.. fram tills hösten när de får börja på dagiset här i Malgovik :/ Planen var att hemi skulle varit inskolan nu i nov och holly nu i jan med det löftet höll dom inte på barnomsrogen här i kommun.
Så det är det jag ska ha bestämt mig om tills imorrn, för isf startar inskolning typ nu till veckan eller nästa vecka (som ja fattat det som) ..tänker å tänker.. vore mkt skönare om man slapp köra alla vändor men vad gör man när man är den enda som har körkort?! Vill bolla mina tankar med nån, hur skulle ni gjort?

Holly har vaknat nu så ska gå och ta henne

tjiing!! <33





Kommentarer
Postat av: Sara

Tycker det verkar vara mycket jobb för dom timmarna!

Jag är själv inte så förtjust i dagmamma då jag har haft en dålig upplevelse som liten men min, det var verkligen inte en snäll människa!

Men vad jag har hört så enligt lag ska barnen få en plats vid senast 13 månaders ålder annars får dagiset betala böter..så är det i Skåne i alla fall.

Jag önskar dig alla lycka till med ditt beslut!

Kolla gärna in min blogg :)

Postat av: Jenny

Tror du inte att det skulle vara skönt för dig och nr.3 att ha lite lugnare hemma de timmarna?

Du hinner göra något i hemmet, dig själv och umgås med minstingen samtidigt Hemi och Holly får lite omväxling och roa sig hos dagmamman?

Då behöver du inte känna dåligt samvete att du kanske känner att du inte riktigt hinner med allt du vill...



Nu vet jag inte riktigt hur det är, men jag tror att det kanske är värt de där pengarna så behöver inte du vara på högvarv hela tiden.

Hoppas det går bra Camilla!!

2012-01-08 @ 20:41:32
Postat av: Camilla - bloggens ägare

Jenny - Absolut att det hade varit det bästa alternativet, men gruvar mig mest för att åka iväg på morongen (lämna dom) om man haft en urkass natt med minstingen eller att hemi/holly har strulat, är det som jag mest är orolig över när jag vet sen 2 gånger tidigare att i början blire lite sömn, spec när man ammar flertal ggr om nätterna, så bara man kunde fixat med skjutsningen dit, så känns hämtningen mkt bättre. Ja hade man haft dessa pengarna hade det nog inte varit så mkt problem, men det har vi ju inte änsålänge för att öra dom turerna varje vecka osv :/

Tack!

2012-01-08 @ 21:11:57
URL: http://hemismamma.blogg.se/
Postat av: Sandra

Är ju både och så klart men jag skulle nog vilja ha dom hos dagmamman om jag var du. man vet ju inte hur lill'n blir du kan behöva dom 3 timmarna till vila och så barnen får sprnga av sig lite men kan du inte fråga dagmamman om dom inte kan vara där 2 långa dagar istället så har jag med min lillkille eftersom vi har så långt till dagis (2mil). Fast att de igentligen är 5timmar 3 dagar i veckan:)

2012-01-08 @ 21:31:27
URL: http://sandraemanuel.blogg.se/
Postat av: Camilla - bloggens ägare

Menade Sara ;) - Jo det blir en hel del jobb för så få timmar, är därför jag velar om beslutet för det känns mer jobb än nädvändigt. Men samtidigt måste man se över barnens behov, att dom måste få fokus med trots en liten till. Har kolat det där med garantiplatser osv men är det fullt så äre ju fullt, drf jag blev erbjuden detta med dagmamma.. sen om ja tackar nej till det, ja då får man ju vänta surt nog :/

Tack så mkt :)

2012-01-09 @ 08:03:21
URL: http://hemismamma.blogg.se/
Postat av: Camilla - bloggens ägare

Sandra - nämenprecis, så tänker jag med. Jag hade gärna velt haft dom 2 långa dagar istället då som du säger istället för endast dessa få timmarna, tror det bara kulle göra gott och att behöva resa endast 2 gånger/vecka ist för 3 skulle kännas bättre.

Aha okej :)

2012-01-09 @ 08:04:49
URL: http://hemismamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0