Xtravaganza

Lugnet har nog lagt sig nu, för en stund. De äldre barna sover sen 19 men lillan har ammats till å ifrån sen dess och nyligen lyckats komma lite till ro på amningskudden i vardagsrummet. Amningen funkar bra, men såfort brösten ej är proppfulla vill hon inte ta sig an dom heller, hon ligger bara och skriker vid dom och det gör en bara stressad och får mjölken att sina. Så det är många gånger man vill ta till ersättningen men den tar hon inte heller, utan sku tippa på magen det sitter i då när inte ens mat tröstar.

Men nu är hon lugn, några minuter till. Mötet idag då, vad var det? Jo det är så att för 1 år sen snart skulle jag just på detta mötet hos Bodycenter och prata om att komma i form igen efter graviditeterna men hann inte så långt, hann påbörja cambridgekuren men sen kom plusset på stickan att jag var gravid igen så det var bara att bryta allt då. Men nu var det möte hos Bodycenter/Xtravaganza, som haft stor succe sen dom kom till vmina i höstas (xtravaganza) så ville kolla vad det exakt är för något, priser osv. Var då inte det billigaste att gå med, är bindningstid på 1 år minst också och rör sig om minst 2500/mån till 3600/månad om inte mer.. dom pengarna finns inte till för att prioriteras på mig, men det var bra information och om inte annat lite motivation fick man.

Stötte strax därefter på Thea och berätta om mötet där och hon fick världens idee när hon själv är helt inne på samma banor som jag inom hälsa, kost och träning. Tal om att ev träffas och ha liknande "Biggest Loser", ja att man träffas och motiverar varandra, byter tips och ventilerar för att leva sunt, gå ner i vikt och sen hålla den livsstilen.. ja nått i den stilen och gillade ideen, så det var något som sku tas upp med några andra oh sen se om det ev kan startas nån kurs i Vilhelmina snart. Ska träffas framöver och diskutera saken mera, hoppas att något sådant kan bli av med t ex mammagruppen våran :) Ja vi ser hur det stadgar sig, hoppas något blir av :)

Sen var vi på Mio och kollade in ev en säng åt barnen i framtiden, när vet jag inte men är när Hemi är mogen nog att sova i våningssäng kan man säga, nu när vi bor trångt och kommer fortsätta göra det så måste man titta på lite alternativ så man ryms allihopen och då har vi funderat på en variant av detta:

Ja ni ser, en säng för 3 ist för 3 olika sängar, ska vi ha så blire inte nån plats för nått annat i deras rum nu när vi bor i denna 3:an, perfekt med lådorna inunder sängen där också så detta är väl tanken framöver men frågan är bara när? Holly sku kunna börja redan nu med en säng som Hemi har ist för spjälsängen men då är frågan om Hemi om han kan sova på överslasen än på några år, f.o.m vicken ålder tro? Minns när ja å syrran var små att vi hade ju våningssäng hos pappa å sovde i den från rätt tidig ålder men är nog väldigt individuellt detta. Hade vi haft råd hade vi ju flyttat över till 5:an som e ledig brevid oss, den är exakt som vår lägenhet fast spegelvänd då. + 2 rum på övervåningen, därav en 5:a. Men vi klarar oss i denna lägenheten nu, det enda som det är brist på är garderober och plats att förvara saker, eller rättare sagt förvaring.

Ne nu är lillan onöjd igen, rätt så väntat.. många gånger man vill bara ge upp amningen när hon skriker vid ens bröst varje natt och kvällar, inatt fick jag inte sova en blund och hon tar fortf inte napp som tröst. Inte ens mina bröst som tröst så man är totalt handikappad och ställd som mamma, om hon hade kunnat nöjt sig i gungstolen som hemi gjorde dessa gånger? Men nej, helt hopplöst

Det var min korta stund vid datan för denna dagen,
Gonatt

tjiing!! <333








Dagen som vanligen inte existerar

Det är det idag, skottdagen som inträffar var 4:e år. Och jag råkar känna en som är född för exakt 4 år sen, min mentor från gymnasiet, hans son är född denna dagen och jag minns det så väl. Kom å tänka på dom imorse, att: "justja, peters son fyller ju år idag, första "födelsedagen" nu när han blir 4 år, vad häftigt endå" sen en stund senare slog jag på teven som vanligt här på mornarna och när nyheterna var 9.30, först får man en kort genomgång av nyheterna sen går det över till lokala nyheter, å vilka fick jag då inte se i ett reportage ang dagen till ära, Jo Peter och hans son hemma hos dom då dom pratade om hans 4 års dag hur dom skulle fira den osv, väldigt läskigt när man just innan tänkte på dom å helt plötsligt syns dom på teven :P men väldigt kul! Stort Grattis till William idag :)

för att se klippet kika in denna länken:http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_umea?title=tv4nyheterna_umea_09_34&videoid=2164788&utm_medium=sharing&utm_source=facebook&utm_campaign=tv4play.se









Anrs idag då? Bara varit inne och hunnit en del. Passade på när lillan somnat efter amningen och att barnen satt till bords för att äta lunch så tog jag fram dammsugaren och skurmoppen och hann då ta nästan alla rum här hemma :) Sen var dom lagomt klar tills att golven hann torka, puh! Holly tkr inte alls att dammsugaren är en höjdare så bäst e att passa på när hon inte befinner sig på golvet, då blir det ramaskri här hemma! Och kort därefter vaknade lillan igen och då var kl passligt nog "Seven Heaven" så satte mig å ammade henne och barnen tog med sig leksaker till vardags rummet och satt å pula på med det :)

Nu sover dom alla 3 lunch och snart ska vi in på Villis för ärenden, eller tja inte Hemi å Holly då dom blir kvar hemma med sin farmor som kommer om en stund men har ett möte som ja ska berätta mer om sen och då kan jag inte ha med mig dom, utan endast lillan som förhoppningsvist sover under mötet.

Ne, äta något själv och göra sig startklar kanske!

tjiing!! <333




Vårdag med snö!

Gokväll läsare!

Underbart väder idag, vi var ute flera timmar vid lunch tiden tills sena eftermiddan. Hemi å Holly sovde i vagnen medans lillan inkvartera sig i en av pulkorna i sin vagnsinsats, gick ju hur smidigt som helst. Har ännu inte bestämt oss ang vår vagn vad vi ska investera (ståbräda eller en xtra sits) eller inget kanske? Just för tillfället är vi inte mycket ute med vagnen, spec när skuffen på bilen gått i baklås sen nån vecka så att ta med vagnen gör vi inte i första taget. Utan är mer aktuellt mot vårkanten tror jag så tills des kör vi på detta viset :)



Medan de sov blev det en promenad på affärn i byn, var lite svårt först att styra å både dra pulkan men efter att fått in stinget gick det kanon (till en början drogs ju pulkan in i min häl om vartannat så haltade mig fram :P haha)

Väl hemma igen Röjde ja på altan och plockade fram en del av sandlåds leksakerna åt barnen, blev väldigt uppskattat av dom, spec Hemi för han älskar att leka med traktorerna i snön och att kratta.









Och inte bara fint väder idag, även milt jämfört med igår när vi hade närmre -30, är helt otroligt hur vädret kan skifta alltså. Tonvist med snö finns det då kvar här jämfört med andra orter söderut där man sett via nätet att det är bar backe och att gräs tittar fram, helt galet i vårt endå lilla avlånga land.

Det blev hemmagjord pizza till middag, populärt hos barna så allt slank ner i magen utan nått problem. Annars har ju Hemi börjat kärva lite och inte äter allt som serveras, vissa favoritmaträtter som inte duger längre så är så nöjd de dagar han äter bra och utan problem :) Holly är då så matglad, precis som Hemi var i samma ålder. Finns då många gånger inget stopp för den magen, haha hon trugar in än mer och är så nöjd för det.

Och lillan verkar då växa som gräs! Var på vägning igår vid 3 v kontrollen och vågen visade då 4880 gram och 57,5 cm. Alltså från start har hon lagt på sig snart 700gram och 5 cm! Kanske inte så mycket i allas öron, men hon låg då högt på sin egna kurva, med både vikt och längd :) På BVC vill dom se en ökning på minst 150 gram/vecka och hittills har hon gått upp det dubbla så hon får då mjölk så det räcker vilket stillar oron vad gäller amningen, så skönt. Och fortf inget namn skrivet på papprena än, 2 st det står om men vilket blir det? Inte ens jag vet för tillfället. Hoppas vi kommer överens snart!





Alla 3 sover för tillället, lillan ammades för dryga timman sen och tömde då 2 st sprängfyllda bröst så nu är hon nöjd å mätt för ett tag, kanske lagomt tills läggdags så man hinner med sig själv lite :) man kan ju alltid hoppas! Imorrn var det tänkt dagmamman men ser ut att bli hemma för dom trots allt. Sova ute idag trodde ja sku göra gott trots att dom var varmt nerbäddade men Hollys hosta lät värre ikv så vi ser imorrn hur allt är då. Ne bäst å pass på av den stund som det blir innan lillan är onöjd.





tjiing!! <333




internet

internet krånglar här hemma, har internet endast när routern vill det, dags för en uppdatering så man kan när man väl tar sig tiden att kunna va ute utan problem.

drf man är frånvarande

tjiing!! <333



Oflyt!

Varför skulle jag envisas och tro att fredan hade flyt?! Ångrar förra rubriken nu på efterhand, ville ju endast ha en positiv inställning men det fick jag äta upp sen på eftermiddan.

Vad hände? Ja som ja skrev sku vi in på villis och bla handla, tanka, och lite annat. Kollade kontot mitt på förmiddan och allt såg ut som det skulle då för tillfället, alla räkningar var inlagda och klart med datum osv. Så efter barnen sove lunch klart och ätit åkte vi in allesammans. Först var ja på PK´s och köpte toapappret där, sen vare konsum för att storhandla. Vad blev det inte vid kassan sen då? Jo kom upp gång på gång "köp medges ej", trodde kortläsaren skojjade med mig, parkerade kvittot i kassan som dom kan göra å brännde iväg till bankautomaten för att kolla vad som hade blive, jippie när jag fick ut kontohistoriken på kvittot.. ALLA räkningar som lagts för att dras den 29:e hade dragits nu på eftermiddan istället.. (?) Så det var ju självklart vrf kortet ej kunde medges, hade ju fan - på kontot nu istället och hade endast tur vid toapapper köpet att jag hade några få kronor så att det köpet gick igenom, usch så arg jag blev inte nådigt! En helt onödig trip på villis med andra ord, fullt med ärenden men inget som gick att genomföra (för toapappret kunde ja lika gärna köpt i Malgovik på Maries isf) Men att tanka, handla maten, köpa vällingen, läkemedel från apoteket.. nej inget kunde jag ju köpa nu. Såna här gånger man känner sig totalt handikappad, men vad fanns att göra? Var bara att åka hem igen utan allt det som stod på listan. Tror jag inte har svärit så mycket som jag gjorde nu på väldigt länge, och då svär jag sällan. Var så arg!

Suck, och vad som hade blive på kontot är fortfarande oklart, banken var stängd väl nere på villis ockå så fanns ju inget att göra. Men vet då att det är första och sista gången jag lägger in räkningarna under ett visst datum! (hittills har jag alltid betalat allt samma dag, alltså lagt dom under omgående ist för olika datum)

Och suck igen när det var en sån bra köpesvecka! Som färsen var billig (49:-/kg) ja det tkr nog inte de flesta e billigt när ni som bor vid kusten/städerna har helt andra priset på bla färs, men för oss är det bland de billigaste på den prisklassen, och så har vi varannan månad ungefär. Och var en hel del annat som hade passat bra i frysen.

Så hem kom vi med en massa massa toapapper, var givetvist bara nån rulle kvar här hemma men hade hellre köpt en mindre pack toapapper och lite frysvaror istället om jag fått valt den sista 100 bättre. Inget att göra åt nu, bara hoppas att helgen rinner iväg så vi får måndag = handla! ..och hoppas att veckans priser blir liknande med dennas, men sån tur har vi aldrig (eller..?) Återtår att se.

Detta var då ingen fredag med flyt !!

tjiing!! <333






Namn

Ska klargöra detta men namnet vad gäller Lillan

Till att börja med är vi urkassa på tjejnamn, vad vi tycker om och vad som går an. Vad som passar med dom namnen vi redan har och att det ska ha en röd tråd. Det är inte så att vi ej bestämt namn (vad vi ska välja ifrån) Vi har varsitt namn (vilka ja inte tänker gå in på nu) men vi har varsitt namn vi vill, men jag vill inte D´s namn och han vill inte mitt namn. Å tro mig, jag vill inte lotta om det :P

Så så liggere till, vi kan bara inte komma överens mellan namnen.

2 mån och 1 vecka kvar på oss tills beslut ska va taget..




Fredag med Flyt

Åhh så skönt det är att vakna upp på morgonen, tvätten har torkat under natten från gårkvällens maskiner, det är kliniskt rent i köket på bänken, barnens rum är plockat på leksaker och allt är där som det ska, vardagsrummet är fritt på onödiga prylar framme, enda rummet som för tillfället är rörigt är vårt sovrum med en del rentvätt som jag varit lat och ej tagit hand om än.. så känns då skönt att komma ut från ens eget stökrum till en välstädad lägenhet.

Lillan somnade om efter amningen så hon ligger kvar inne i rummet, har babyvakten där så ja slipper springa omvartannat för att kolla om hon vaknat eller om hon e för varm/kall.. så har ägnat tid åt dom andra 2 här hemma sen dess.

Idag ska vi in på villis för att handla, en ny serla bal ska inköpas (Btw, love that toapappret!) , sen givetvist mat och mer miniformdroppar från apoteket. Lillan har (vad vi tror) kolik när hon verkar ha det besvärligt varje kväll/förmiddagar så har kört på med miniform nu sen 1 vecka tbx men nu är flaskan slut, så blir ju en 100/vecka om det ska gå åt samma mängd och att besvären fortsätter för henne. Om inte annat kanske det är min kost det hänger på, jag förtär ju mycket mjölk produkter (allt annat äter jag inte, som choklad, kryddat mm.) Utan är endast mjölk prod som jag ej uteslutit ÄN vad gäller amningen. Sen om det behövs vet jag ju inte, men ska höra på BVC till veckan igen om det kan va att hon inte tål komjölken att det är kanske där som besvären sitter i (?) Ja det får vi spekulera kring då.

Anrs inatt blev jag överraskad, hon vill ju äta med jämna mellanrum (varannan timma) men hon somnade 22 igår och sovde nog allt tills 04 minst inatt, skönt att få sova några timmar :)

Sen har jag suttit å kikat på väggförvaring som jag vill ha i hallen, har en tom vägg som ja vill nyttja annat än till t ex bara tavlor eller utsmyckning, utan nått praktiskt som behövs och då FÖRVARING. Dessa är väl de jag kommit fram tills hittills som jag gillar och som sku ev passa (för vi har inte hur stor djup som helst att hålla oss till, anrs blir det ivägen) när hallen e rätt smal, alltså inte så mkt "utbuktningar" vill man ha som känns ivägen.

Då blir nog dessa bra för att ha klädtillbehör (vantar, mössor osv) ja småförvaring som passar utmärkt till barnen.


Annars hitta jag inget som ja tkr var vettigt. Visionen man hade var ju hyllor att ha korgar på men den hyllan jag söker hittar jag ingenstans! Finner jag inte det jag sökte från början får detta duga.

Dags att slå sig ner med barnen och rita litegranna

tjiing!! <333




oj!

Glatt överraskad när jag loggade in på blogg imorse, hade hela otroliga 468 besökare igår! Oj, undra om det var förlossningsberättelsen som alla ville läsa eller vad, herregud

Överraskningar välkomnas alltid, men avskyr att bli överraskad ibland faktiskt, helst när det inte var något som man förväntat sig. Vad som hör till saken var att jag var inpå kontot mitt igår, sku se vad den nya bb blev nu med 3 barn men stod oförändrat från tidigare, ringde då på FK och fråga vart mitt 3:e bb höll hus och fick til svars att det kommer månaden efter att barnet är fött. Ja det kan jag förstå, men är det så bokstavligen? Har ju gått 3 veckor sen hon föddes (alltså nästan 1 mån) borde jag inte hunnit fått tills den 20:e då? Nej, det kommer inte förrän i slutet på Mars. Hade ingen aning om det, minns inte hur det var när Hemi föddes hur lång tid det tog men med Holly fick jag den närmsta 20:e månaden efter (född 30 Nov) fick alltså 20 Dec bb för henne, hmm.. ja justja, hon hann bli född den sista nov! Alltså om hon hade blive född 1:a Dec hade jag fått väntat tills 20:e jan, hur sjukt system är det inte?! Dom som e född från mitten tills sista på månadena får vänta kortast tid, medan de som hunne blive född i början på en månad får vänta uppemot 7 veckor, ja 2 månader?! Nä FK ni borde se över systemet litegranna å göra det vettigare, jag är nog inte den enda som tycker det.

När det frågetecknet blev utrett var det städ på schemat här hemma, drog igång tvätt och har nu en massa kläder åt lillan som e klart (från de som holly hade första tiden) sen inväntar framöver en urrensning av alla kläder å ska spara undan favoritplagg till framtida barn, för justnu är det "platsbrist" i förrådet här hemma så allt som kan lämna hyllorna är positivt, när nytt alltid ska in för barnen växer!

Idag då, solen skiner och värmer på här hemma så funderar på en tur ut efter att barnen sovit lunch och ser hur dom mår efter det. Både Hemi å Holly e dundersnoriga och allmänt hängiga och orkeslösa, så skulle sitta fint att få ut dom så de piggnar på sig och tillfrisknar för det är ju jobbigt för dom när de inte ens orkar med sig själva.. så hade vare det ultimata att fått gått ut till solen en sväng sen :)

Nu njuter jag av en stunds lugn, lillan har varit onöjd sen imorse men somnade just. Hemi å Holly knåpar på i rummet och om en stund vankas lunch å sen sängen. Själv blir det amningstajm, äta lite och plocka som vanligt här hemma.



tjiing!! <333








FörlossningsBerättelse

Här har ni äntligen den, är en hel del text, hoppas ni orkar läsa allt :)

Den 25/1 var jag på koll hos bm. Allt såg fint och normalt ut (som det skulle)
och inget mer med saken. 5 dagar senare var det dags för nästa koll (30/1).
Allt var som det skulle förutom mitt SF mått som skjutit iväg i höjden. Så fick
en remiss till Lycksele för att kolla ultraljud och bli kopplad till CTG.



Onsdag 1/2 (BF dagen)

Åkte till Lycksele för kollen. Men väl på plats i Lycksele skedde ett litet missöde.
Stannade på Dollar för att handla innan kollen men bilen ville sen inte starta
därifrån så fick gå (eller snarare springa för att hinna!) 1 km som det är därifrån
till lasarettet. kl 13.30 var det dags för ulj, hann precis i tid. Allt såg bra ut
och flödet i navelsträngen var normalt. Den stora tillväxten av SF måttet
visade på att det var ett stort barn igen, beräknat att väga omkring en
4,5 kg redan denna dagen på BF. Dom ville undvika igångsättning när det
inte är bra vad gäller större barn så ingen tanke på det sa dom. Dom gjorde
även en Gyn koll och var då öppen 2 cm, vilket kom som en chock för mig!
Trodde ju helt plötsligt att fl var på G när dom sa så.

kl 14 var det ner en våning på BB för att kopplas till CTG´n. Inom loppet av
15 minuter hade jag 3 värkar (alltså var 5:e min) men dock inga jag kände
av ens. Berättade att en Gyn koll hade gjorts och var öppen 2 cm. Men då
berätta dom att man kan gå å vara öppen 2-3 cm helt ovetandes flera
veckor innan fl ens äger rum. Men eftersom jag hade börjat få värkar
(och nu detta med bilen) så ville dom ha kvar mig över natten när jag
är en sån raketföderska.

Hade under hela dagen gått regebundet och gjort mig te
koppar bestående av hallonte, allt för att få igång något :)

Torsdag 2/2

Inga märkbara värkar alls. Beslöt oss för en tur på stan för att komma ut
lite och röra på sig för att se om något vill hända. Började känna lite värkar
efter några timmar på stan så åkte då tbx på sjukan för ny Gyn koll.
Klockan var då ca 14.30, som dom hade tid just efter att en fl var klar.
Öppen 2, fortf sa dom. Värkarna kom oregelbundet, ibland kände man
lite av dom men mest kom det värkar som inte ens var kännbara. Tack
vare värkar  huvudtaget ville dom ha kvar mig en natt till utifall att, så fick
ha kvar rummet en natt till och gjorde allt för att få igång ev mer värkar.
Sprang på kvällen i trapphuset, gick på en promenad in till stan fram åter.
Hände inget mera för det. Drack te om bara den idag också, säkert en 5-6
koppar allt som allt.

Fredag 3/2 "The Day" Almoust..

Vaknade av värkar som kom regelbundet, kännbara men som ej gjorde
ont på någotvis. Höll på säkert några timmar för jag somnade mellan
varje å vaknade när nästa värk kom. När jag väl klev upp för dagen slutade
värkarna helt plötsligt. Bad om att få göra CTG och en ny gyn koll för att
se om något nytt har hänt. CTG´n visade att jag hade långa värkar, som
kändes och dom kom regebundet men med mellanrum på längre än var
5:e min (som det var tidigare). Gyn kollen visade på fortf 2 cm, men denna
ggn sa dom "utvidgat 3-4 cm" att sträcker man ut lite å öppnas det mer.
Lite hade hänt men långt ifrån fl sa dom.

(Sista magbilden, tagen denna dagen innan avfärd från lycksele)



Dom sa att det sitter mycket psykologiskt i det hela, att går man bara å
väntar kan det stå still, och kände detsamma att jag bara väntade å försökte
med allt men inget ville ju hända så vi beslöt oss efter många om och för
hemgång när det kan dröja ytterligare innan något händer. Bara att åka
hem kan göra att det vänder sa dom, att få vara i sin hemmiljö och att
man börjar slappna av.Innan vi begav oss var vi en sista sväng på Dollar.
På Dollar började jag ha riktigt onda värkar, kom med 3 min mellanrum
några st sen la det av, så tänkte inte mer på det, när det ej ville fortsätta.
Längs vägen några km utanför Lycksele kom en värk. Höll i sig 40 sek-1
min ca och tänkte inte annat än att koncentrera mig på körningen när
det var jag som satt bakom ratten. En kort stund efter det kom en likadan
värk och en stund efter det kom nästa..

Tog då fram mobilen och började klocka värkarna, eller tja inte jag men
Daniel som satt brevid fick pausa och starta när jag sa till. 1:a - 3 min
mellanrum, sen ökades minuterna mellan varje värk på med ca 1 min för
varje värk, så tillsist var ja uppe i 7-8 min mellanrum mellan värkarna
och det visade på att de inte verkade vara nått regelbundet trots allt
så fortsatte i riktning mot villis ist för att vända om. Körde ganska
fort minns jag så hade väl vid detta laget kommit nästan halvvägs,
ja minst 1/3 hade jag passerat då iaf. Sen blev det värre värkar
(dom tätnade på igen) började då om att klocka och dom kom nu
med 3 min mellanrum och ont gjorde dom! Kollade i backspegeln å såg
hur kolsvart det var mot lycksele hållet, medans mot villis var det fortf
ljust så inrikta mig på hemåt när vi för tillfället var utan xtralysen. Sen
hade jag bara tankarna på att få hem bilen, för det var lite ström så att
stanna längs vägen var inget alternativ. Nej, ville helt enkelt få hem
bilen så den inte behövde stå längs lycksele vägen nånstans i -39 som
det var nu när jag körde. I höjd med Latikberg (3 mil till vmina) ringde jag
till bm Börje som förlöste Holly sist när ja födde på vmina, bad om att få
göra en koll när jag kom till platsn och berättade om mina värkar så inom
loppet av 15 min skulle han befinna sig där.

En kvart senare var vi framme (vid 17 tiden) och värkarna tog i rejält
så kunde inte tro annat än att det var födardags närsomhelst, men
visade sig vara helt annat. Öppen 2, går att vidga 3-4, sa han.
Alltså samma som innan. Men vrf värkarna gjorde så ont och var
så regelbundna och att inget mer har hänt TROTS det sa han var
för att bebisens huvud inte var itakt med "livmodermunnen", att tappen
låg lite bakåt för tillfället som gjorde att värkarbetet ej blir effektivt
sålänge bebisens huvud inte vill hamna på "rätt plats" så med andra
ord: Kan gå och ha jätteonda födarvärkar utan att det vill öppna sig
mera, allt från 1 h upp till 40 h bort. Det enda han sa var att åka hem
, ta alvedon och försöka vila istället för att ev bli utmattad av värkarna.

Körde hem, med samma värkar som kom lika tätt, åt middag och umgicks
lite med barnen innan dom sku läggas. Gick på toan ett antal gånger
och ville uträtta mina behov men gick inte! Kände mer å mer för varje
värk hur det trycker på (inte krystkänsla) men att det börjar hända saker.
Hade nu hunnit vare hemma en 3 h och kände att snart går det inte,
det är något fel! Inte ska man behöva gå och ha såhär ont?! Ringde
till BB och rådgjorde vid 22 tiden och dom tyckte att jag skulle komma
in igen, denna gången med ambulans tack vare min prio som jag hade
och tack vare kylan ute. Så förberedde Daniel för färd återigen
mot Lycksele, väntade på att han sku va redo/klar med packning
av ny matäck osv, haha SEN tillkalla jag ambulans och då var kl
närmre 23. Dröjde väl en kvart sen kom ambulansen men dom hittade
inte till oss och började köra vidare mot fjälls. Trodde allvarligt då att
jag skulle bryta ihop, men det är inte 1:a ggn en ambulans inte
hittar på området här, allt tack vare skyltningarna på husen som INTE
stämmer överens med våra adresser. Efter nån minut komme ambulansen
tbx igen och nu hade vi tage fram reflexer, ficklampor å stod å signalerade
så dom skulle se oss. D hade gått för att möta dem längs vägen också
, haha ja minst sagt kaos kändes det som men efter många om och
men befann vi oss tillslut i ambulansen, påväg i riktning mot Lycksele.

Tack vare kylan ville dom stanna till i Vmina för en koll, dom hade en
gynekolog på plats också så svängde förbi  först innan vi ev skulle vidare.
En gynkoll gjordes och fick till svar: 8 cm öppen. Då blev jag chockad, men
fick även till svars vrf värkarna hade ändrat "karaktär" en aning, ja det
kändes som att jag hade krystvärkar, att jag gick å höll mig hela tiden.
Vi pratade om hur vi skulle göra, och berätta att sist när jag var såhär
öppen i vmina (med holly) ville inte bm:en skcika iväg mig, så Gynekologen
bestämde för att ta hål på hinnorna och att födseln sku
äga rum på plats så de akutsköterskor/ambulanspersonalen gick och
gjorde iordning ett rum medans jag vanka runt med värkar. Blev
erbjuden lustgas som dom hade i ambulansen men det var inget jag
ville ha. 10 min efter ankomst så togs mina hinnor kl 23.30 och
därefter ombads jag vara uppe och gå för att bebisen sku glida neråt
ännu mer. Värkarna tog i hårt och det var bara att andas så
gick det bra. När en dryga 30 min hade gått gjordes en koll igen och
hade öppnats mera men var en "kant" kvar så sku fortsätta vara uppe
och gå. Fortsatte gå runt och daniel gick som en hök efter/med mig
beredd att ta emot mig om jag sku ramla ihop. Inte för att jag kände
att jag ens var i närheten av det men han gick för säkerhet skull
och tittade alldeles förskräckt på mig hela tiden :P haha det var en syn det,
jag var alldeles lugn medans han höll på att flippa ut ibland, spec tidigare i
bilen när jag körde med värkarna då var han alldeles förstörd. När 30
ytterligare min hade gått ville jag göra en koll  igen för nu kände jag att
jag föder närsomhelst bara jag får börja krysta, för nu hade jag gått ett bra
tag och kämpat emot krystvärkarna när jag hade denna kanten kvar, så la
mig på sängen dom gjort iordning (00.35) och hade fortfarande denna
kanten kvar (och mina erfarenheter av dessa kanter är att dom kan t lång tid
att få bort, när jag hört om andras fl) men jag började krysta och höll varje
krystning väldigt länge. Efter 2 st kom gynekologen och kollade, började
då att trycka/försöka pressa undan denna kanten och hon lyckades på
en gång! Tjofs sa det och kände hur barnet föll längre ner, bokstavligen!
En sista krystning och sen var hon ute, 00.46 efter 4 krystningar :)

Vägde 4225 gram och var 52 cm lång <3
Född den 4/2 (lördag morgon) 3 dar efter BF






 

 

Fick ett rum för natten på sjukstugan i Vilhelmina (faktiskt samma

rum som Holly föddes i :D hihi) och dagen efter, eller tja senare samma

dag blire juh åkte jag och lillan iväg till Lycksele BB med taxi, medan daniel

åkte hem till barnen. Tillbringade 2 dagar på BB sen hemgång och har varit

hemma sen dess med vår nya familj som 3 barnsföräldrar <3

 

 

Namnlös sålänge, vi har 2 namn bestämda (kan man kalla det)

men vi är oense om vilket av dom namnen hon ska få, jag vill det ena

å Daniel det andra, och vi vill inget av varandas namn ;P

 

Var en himla lång en väntan med dessa dagarna på BB till att
börja med, sen en hel dag med värkar både regelbundet och
oregebundet :P inget jag var beredd på alls men när det väl
tog kraft gick det superfort! Var inte det roligaste att köra
kan jag säga men tur man är lugnet själv så det gick ju hur bra
som helst trots dessa födarväkar i smärtgräns! haha ja
man är ju sådär lagomt tok! Blev en bra förlossning efter allt,
det enda var väl att den kändes en aning opersonlig när det
kom till vissa skeden men jag mår bra och barnet mår bra
och det är huvudsaken. Blödde tydligen knappt något heller
så det kändes super att kunna va uppe å gå efter sån kort en
tid på fl sängen som sist och hel var man där nere också.

Har ni frågor eller annat så kommentera gärna! :)


tjiing!! <333



Förlossningen

Nu är förlossningsberättelsen klar, nån som vill läsa?! :)



Äntligen

Sådär! Nu kanske ja ska få till ett blogginlägg också när jag lyckats laddat
in några bilder iaf som kan läggas upp.. uppdaterat en massa grejs på
datorn nu å rensat bland program så nu gick det iaf att ladda upp bilder
här (några iaf) men på fb vill det Fortf inte fungera.

Helgen som var hade vi finbesök av min pappa/barnens morfar, han
stannade över från lördan tills på söndan som han brukar göra när
han kommer. han ha ju trots allt en bit att åka när han väl kommer så
är jättekul att han passar på att stanna över så man hinner träffa han
en längre sväng :) Mest lugn helg, lördan här hemma och söndan
gjorde vi en utflykt på villis. Lunch på frasses och sen ICA en sväng,
där morfar fann nå prylar år barnen som de fick :)

En "cars" bok med tillbehörande bilar till Hemi och

en "bondgårds" bok till Holly, samt en Body åt Lillan.







På måndan var det återigen upp tidigt för att åka på Villis å lämna barnen
hos dagmamman/trollstugan och samtidigt passade man på att göra
ärenden som att handla. Fyndade långkalsingar som ja gått och suktat
efter sen i höstas men dom e ju så svinigt dyra så nu blev det bättre tillfälle
att köpa dom. 1 åt dom var, och troligen kommer dom kunna ha dom nästa
vintersässong också, hur bra som helst (: Var såna här i ull från "pierre robert"



Halva priset är inget man tackar nej till :)

och idag tisdag har det varit städ/tvätt och ute dag för oss här hemma.
Blev grillnings permiär uppe i kåtan som vi har här på bostadsområdet
(som vi hyresgäster för nyttja) å efter att bott här i 1½ år så tillslut
tog vi oss i kragen och grillade där, med stor hjälp från svärmor då som
kom med korv å allt annat ;) Hehe å nu tidigare ikv hade vi besök av
svägerskan min å svärfar (barnens farfar och faster) å fick en blomster
bukett! Gjorde min kväll, har inte fått några blommor sen studenten å det
är ju dryga 2 år sen snart :P Tack <3! Otroligt nog så sover alla 3 för tillfället.
Anrs bruka ju minstingen vara vaken och vara störtomöjlig vid detta laget
(som alla andra kvällar/nätter) men är väl bara en tidsfråga nu innan hon
vaknar till liv.. så ska väl kanske pass på å vila lite och äta i lugnan ro :)

Kanske hinna med fl berättelsen också? ser väl.. :)

barna imorse



Dunder förkylda knoddar /: <3

tjiing!! <333



blir lack!

satte mig å hade tänkt blogga om helgen å nu idag men får inte till med några bilder, blir ju så tråkiga inlägg utan pictures! Fattar inte vad det sitter i? På Facebook kan ja lägga upp i album, men inte i loggen direkt å kan inte heller skaffa mig en ny pres bild, laddar står det men händer inget mera! så segt. Samma här, försöker ladda upp bilder direkt i inläggen å på sidan av men då bryts det hela tiden.. äre datorn som håller på att sega ihop eller nätet?! allt annat går bra, förutom att ladda upp bilder.. suck.

å bilder till FL berättelsen vill jag ju också få in men inte än sålänge.. (har strulat nu flera veckor såhära)


inväntar å ser om ja får in några bilder snart, blir tokig!

tjiing!! <333



Solsken

Har en stunds lugn här hemma så passar på med ett blogginlägg då

Hemi åkte nyss iväg med sin Farmor å Pe och ska va med dom nu i eftermiddag, Holly sover fortf från senlunchen och Lillan sover i babysittern. Försökte tidigare rengöra textilvaxduken som vi skaffat oss inne på köksbordet men det ä jättesvårt att få bort fläckarna/fetttrester! Så kom på å testade att slänga in den i maskinen med haklapparna och ställde bara in på en lägre temp än anrs och blev hur rent å snyggt som helst! Så det är något jag definitivt kommer till att göra igen om det blir svårare fläckar på den, rekommenderas varmt.

Anrs idag har vi gjort iordning återvinningen som ska gås med, tage ut allt från bilen och städat och monterat stolarna på nytt, tvättat kläder.. har en tvätt kvar som ska hängas upp sen är man klar. Så lite har man hunne med, en tur på vmina och lite stök som återstår då :)

Känns som lite rutiner kommit i sin ordning igen, förutom lillans sov och ät tider då men utöver det börjar det rulla på som en vardag igen och det ä så skönt att ha allt strukturerat som det ska, inte minst för barnen (:

Ne nu ska ja hänga den där tvätten sen väcka lillan så hon inte sover för länge

tjiing!! <333



Prövningar

Landat? Nja inte riktigt, har väl inte fått en sån schyst start här hemma.
(kmr tbx om det sen)
Är ju uppe om nätterna mest när lillan sover om dagarna och vill intensivamma om nätterna så det blir inte mycket sömn, sen dessa dagar barnen ska till dagmamman/trollstugan dom är de mest gruvsamma. Kliver upp 06, väcka barnen, fika, klä dom, amma, få in alla i bilen och vara framme till 08, sen hem igen å passa på att tvätta/städa annat dylikt/ärenden på villis. Sen iväg kl 14 igen för att hämta dom, hehe ja PUH det endast är 2 dagar/vecka det gäller.

Ja tiden nu som gått hemma så hann jag ha 1 dag som var som vanligt sen började "eländet". Dagarna innehöll allt från: Spya, feber, magont, förkylning.. ja barnen som blev sjuka först, spyor till förintelse! Ja överallt och ingenstans så blev fullt upp med tvätt på tvätt, och storstädning av alla golv, ytor, mattor osv. Lagomt till allt detta blev D jättedålig, och diabetes + magvirus = inget bra alls. Så han vort slö och är fortf dålig. När det var som värst kunde väl inget mera hända? Jo jag åkte på jättehög feber och fick så ont i hela kroppen, fyfan att ta hand om allt å alla då. Bara amma var ju en ren pärs då!

Nu istället är barnen förkylda och snoriga, kom i samma veva som lägenheten blev kall (igen) Strul med golvvärmen så inväntar nån som ska komma och fixa det 1 gång för alla för nu har det strulat ända sedan i höstas. (golvvärme strular när det är temperaturskiftningar ute, Ja att det kan ta flera dagar innan det ändras med värmen på golvet) men vi går från att inte ha nån värme alls till att ha nästan 30 grader inomhus och det funkar inte längre. Barnen går och blir sjuka omvartannat tack vare detta, jag går med snorig näsa här på mornarna, ne så fy hoppas dom skickar en rörmockare som kan se över rören här hemma.

Ja det var väl inte såhär man ville tillbringa sina första dagar som en ny familj med lillan och alla här hemma, men utmaningar är till för att lösas och nu har jag klarat detta trots alla odds emot princip. Med andra ord, man blir bara starkare. Är meningen att man ska prövas från första stund helt enkelt. Det enda som var synd är att D´s pappadagar gått åt till att vara sjuk, och dom dagarna får man aldrig tillbaks, är det jag känner är mest synd med det hela. Det positiva istället är att man inte blive bekväm med något alls :P Sen att precis allt är tvättat och rent i alla slags former här hemma.

Den fortfarande namnlöse tösan växer, var på koll i måndags och då hade hon gått upp 300 gram på 6 dagar, så vet iaf att amningen funkar och hoppas det rullar på i samma riktning nu. Hade även lagt på sig 4 cm från födseln. Hon är nu snart 14 dagar gammal och blir bara mer å mer kavat och större.

Försöker ladda in bilder här nu men vill inte funka nånstans.
Så änsålänge får ni vänta på bilder, ska skriva fl berättelsen närsom och hoppas då kunna få med bilder i den. Så snart finns den tillgänglig här :) håll utkik!

tjiing!! <33








Hon är här!

Den 4/2 00.46 kom vår tjej med sina 4225 gram och 52,5 cm i Vilhelmina på sjukstugan. Var ju i Lycksele samma dag men vi beslöt oss för att åka hem efter många men när inget ville hända där på plats, å hann ju bara halvvägs hem så började det. Är hemma nu sen 3 dagar och vi mår fint, fullt upp här hemma med alla knoddarna!

Så nu vet ni i väntan :) Skriver självklart hur allt gick till såfort jag får mig ork och tid till det.

tjiing!! <33





bf+1

Inget har hänt än, men är kvar i Lycksele för att skicka hem mig längs en sträcka på 15 mil i -33 var inget alternativ när allt kan slå om och bli till närsom, eller om några dagar. För tillfället händer alltså inte mycket.. ska vila och spar på krafterna nu när jag hållt igång hela dagen, med änsålänge inga resultat :)

1 dag över bf nu

tjiing!! <333




Förlossningen inatt

Vilken dag det har varit!

Efter lite stress på morgonen med all packning som skulle ut i bilen, fixa för barnen när Farmor deras sku komma å va barnvakt, ja lite efter om och men var vi äntligen påväg mot Lycksele. Kom dit i god tid och åkte direkt på Dollar innan vi sku käka å sen på sjukan. Men där tog det stopp. När vi skulle iväg med bilen igen var det någe fel för en var helt död! Alltså ingen ström nånstans, å klockan tickade på, inte hade vi nån tid att lokalisera något ev fel då utan vi fick lämna bilen där med alla grejor och börja gå till sjukhuset när tiden för kollen närmade sig.

Tror då inte jag vare så svettig som den promenaden (eller snarare joggingpasset) Väl framme några minuter sen bleve toan först när det kändes som att ja bar på 2 L kiss (haha jättepissnödig var man) å vad mer såg man, jo slemmis som gick. Första undesökningen var det sen, blev då kopplad på ctg maskinen för att kolla hur det stod till med allt. Första gången för mig som de gör en sk ctg kruva så det var spännande. Under loppet av 15 min hade jag tydligen 4 värkar (dock inga jag kände alls av) men dom kom regelbundet. Sen gjorde dom ultraljud för att göra en viktuppskattning när ej det gjorts hittills, och ska bli spännande å se om det stämmer när barnet vill komma.

Kände gjorde dom också och till min förvåning var jag öppen 2 cm, så jag trodde ju att det var riktigt på G å allt men då sa dom det att särskilt omföderskor kan gå flera veckor innan fl och va öppen några cm, så man behöver inte alls känna av det eller några ev värkar som jag nu "tydligen" hade xD Så trodde där för en stund att "ja nu är det på G" men i själva verket kan det dröja allt mellan några timmar till 1 vecka.

Men dom ville ha mig kvar under natten när jag e raketföderska, för dom sa också det att man kan va öppen 2 cm länge sen e man tväröppen å då är barnet nästan fött, så att skicka iväg oss var inget dom ville när dom inte vet hurdan min kropp arbetar när jag inte ens märker nått själv för tillfället.

Så nu ha vi inkvarterat oss på BB i Lycksele, försökte sova tidigare men gick sådära.. blev en aning pigg så ska gå å ta mig en kopp Hallonbladsthe, springa i trapphuset och sen lägga mig så jag har krafter om det sku behövas :) ha ju vare uppe endå snart 20 h å sku det bli fl dags nu vettesjutsingen om man har orken, haha.

Och vad hände med bilen? Jo efter undersökningarna begav vi oss tillbaks via fots och Daniel lyckades snabbt hitta felet. Var en sån simpel grej att pluspolen på batteriet satt lite löst å glappade, så det skruvades fast å sen gick bilen igen. Skönt med ett litet pissfel kan ja då säga, var inte sugen på nån större utgifter nu. Så vi kunde i lugnan ro åka å göra ärenden innan stan stängde helt, sen dess ha vi vare på sjukan bara.

tjiing!! <333





Beräknad Förlossning

Ja det är det idag men är inte alls inställd på att få idag faktiskt när det är ytterst få som får på sin faktiska bf dag :)

(ja om ja nu inte sku bli igångsatt då) Återstår att se.

Ja vi har packat väskorna ja å Daniel så idag beger vi oss till Lycksele medan barnen e hemma med Farmor å Pe, så ser vi om vi övernattar i Lycksele eller om det blir hemfärd efter kollerna :) Haha målet är att iaf hinna på Dollar innan vi ska in på sjukan för att handla lite förnödenheter, och annat som behövs här hemma som är bristvaror justnu.

Så vem vet, om detta är mitt sista inlägg innan bebis måtro? Vi får se :)
Wish me good luck anyway (:

tjiing!! <333



RSS 2.0