bloggpaus

kommer ta blogg paus någon dag eller 2 nu. Har en del jag ska göra å det känns bäst å skriva sen istället för mitt upp i allt om det bara blir små skit inlägg :P så känner jag.. och därför bloggpaus sålänge :)

tjiing!! <33



Torsdag

Fick sova till 10, då Daniel kom å väckte mig med Hemi. Idag har vi knappa plusgrader här, är precis vid 0 på tempen. Har verkligen inte sovit bra känns det som. Är jättetrött i skallen å sku kunna somna om närsomhelst.. men idag äre mkt som ska göras så det går inte :)

Ska tvättas litegrann, sen ska jag leta ÅTERIGEN efter selen där och min bankdosa. Måste ju få lägga in mina räkningar nån gång, sen betala Donken för tröjorna till Hemi ;) ska leta på det ställe som jag inte kan tro ens att dosan e på. Inneförrådet. Men man måste ju leta igenom allt här hemma... fattar fan inte. Okej om jag haft han nån annanstans, typ hemma hos nån.. men icket.

Sen kommer nog svärmor förbi senare idag, då ska vi ta en promenad med vagnen, nu när det är så varmt.. det blir skönt :)

Holly sover fortfarande, ska väcka henne snart..



tjiing!! <33



tjuvstart med semlor

Onsdag, del 2

Hemi fick äta semla idag :) MMmmmMmM.. fylld med hallon istället för mandelmassa. Det tyckte han om :) Här är några videoklipp från då han mumsade i sig det hela

(fick inte in det som ett videoklipp direkt i bloggen.. av någon konstig anledning? har alltid funkat men inte nu så därför länkar ja till klippet ist.)

http://www.youtube.com/watch?v=oleLquyLRFE

http://www.youtube.com/watch?v=IaJhXdqVIEE


Visst e han för söt? :)

Bilder från dagen











Och 2 st videoklipp med Holly :)

http://www.youtube.com/watch?v=UG1RYvgAuAc


http://www.youtube.com/watch?v=BhPI0h52uTA




Holly ser ut att hålla på å somna, daniel gungar henne i stolen justnu.. samtidigt som vi kikar på Boston Legal. Har blive till en vana att kika på det när vi e uppe med Holly om nätterna. Ska se om hon somnat nu tro

tjiing!! <33




Shakes

Onsdag, del 1

vaknade som jag skrev tidigare vid 10 tiden. Blev planering av räkningar och utgifter som denna månaden kräver. Satt å kalkulerade och gjorde upp inkomst och utgifts listor, det är lättast att hålla koll på ekonomin på det viset tycker jag. Är det nån fler som skriver upp planeringar av pengar varje månad eller följer ni nån mall som ni skrivit för alla månader (att det är samma varje månad) ? :)

Ja, jag gillar att hålla koll på allt, planera och skriva upp planeringar. Justnu håller jag på med min träningplanering, kan skriva hur många som helst, beroende på vad man har för mål. Blir av med celluliter? Minska i vikt? bygga upp? forma muskler? Ja.. har skriivit en massa mallar senaste åren för ett tränings och kost upplägg på allt från 10-15 veckor. Älskar verkligen träning och hälsa, nu när jag pluggade på gymnasiet pluggade jag Styrketräning A och fick MVG! :D Det var den bästa lektionen på veckan, att hänga i gymmet och känna svetten rinna och se resultat :) Det är det roligaste med träningen, att man faktiskt får se resultat. Är det nån som har några frågor angående olika trängingsformer, ev hjälp med program i intervaller osv,. hojta till då :) hjälper mer än gärna till med mina kunskaper.

Så nu är det dags för mig å återfinna min form igen. Har tagit fram alla mina shakes kurer som jag samlat på mig sen tidigare. Och såg nu att datumet håller på att gå ut inom kort så måste använda upp dem. Hade en del Nutrilett Choklad, och sen 2 andra smaker fast i Naturdiet då.




uppradade i kartongerna

Har ställt upp dem nu i portioner, med 5 st shakes/dag.. då räcker allt jag hade i 9 dagar så tänkte köra igång med dom snarast. 9 dagar är ju alltid en början sig :) Sen så fick jag hem detta från Gymgrossisten idag, som jag köra på med sen när träningen kommit igång riktigt.



fick tipset av "leosmamma" på bdb att köra på med detta. Hon själv sku börja med det och hennes kille rekommenderade det :) Så jag längtar tills jag ska starta, vill ha påbörjat min träning först. Och påtal om när jag ska börja, jo såfort jag fått klartecken av min BM på återkollen att det är okej efter förlossningen å allt. Tänkte mjukstarta å så med att va ute med med vagnen regelbundet, sen vill jag få upp min kondis så jag ska börja jogga kvällstid när tiden finns. För justnu är ju holly uppe om nätterna, har inte lyckats vända på hennes dygn. Några värdefulla tips?

Hur som haver är jag på G känner jag. Har bröstpumpen så nu har jag ingen ursäkt att jag inte kan :)

Köpte VeckoRevyn idag också, följde med en lott som man använder som kod för att beställa efter 100 gratis foton från Fujifilm, helt suveränt. Köpte en tidning innan jul med samma erbjudande och nu hade tidningen Tara likadant erbjudande såsom VeckoRevyn justnu. Ett tips bara :)



Ska lägga in bilder och filmklipp från denna dagen i ett nytt inlägg efter denna :)

tjiing!! <33




Kattfanskapen

Inatt somnade vi 3 här hemma. Holly sov till halv 10 kanske sen ville hon käka :) Så man fick ju sova en del, förutom nån gång imorse då ja vaknade av att katterna rev ut i vardagsrummet.

Ja, dessa katter.. vad ska man göra med dom? Dom får uppmärksamhet, dom är med oss om dagarna MEN dom har enda sen vi skaffade oss dom inte fått gått in på Hemis rum och vårat sovrum.. alla andra ställen får dom vara i. Men ända sen några veckor innan jul har dom börjat förstöra en massa saker här hemma.

Ragge, vår äldsta katt (snart 2 år) han äter kläder å annat tyg. Han åt på våran julgardin några dagar INNAN den sku hängas upp så det blev stora hål i den, svärmor hjlpte till å "snygga" till den med annat tyg.
Han har ven smitit in i sovrummet å ätit hål på 4 av daniels tshirtar. Sen en skjorta har strukit med. Lillans vantar ger han sig på å har ätit upp snörningen och nästan ALLA flece filtar vi har, har han tuggat i sig tyg fårn kanterna.. dom e inte fina alls. Varför äter han just tyg? Än sålänge har han inte gett sig på mina kläder, den dagen han gör det då blire ett par handskar av honom!

Och Lillkatta då, han går och pissar lite här och var. Ibland äre som att han inte hittar på dass, å jamar å har sig, sen när man går med honom till kattlådan, ja då går han ju dit å gör sina behov..

E så less på denna ständiga förstörelse som bla Ragge gör. Lillkatten e beroende av att försöka ta sig in i vårt sovrum, så han klöser på våran dörr om nätterna. Ibland går dörren upp å han är där inne å göra jävulskap.. Å köper man fler leksaker så äter/förstör dom de bara. 5 nya leksaker gick åt på 2 dagar sist..

Och dom e inomhus katter, från första början. Provade ha dom ute på altan för nån 1-2 veckor sen, men slutade med att Ragge gömde sig under självaste altanen och kunde inte hitta ut så vi fick slita upp nästan hela altangolvet för att hitta åt honom! Så nu har vi det jobbet, att spika tillbaks alla brädor där ute..

Nån som har liknande problem? Vad ska man göra med dom egentligen?

Blir det inte ändring måste vi ju ta bort dom

tjiing!! <33



man bor nära fjälls

Senaste dagarna har jag bara hållt på å fixaat här hemma. Har lagt iordning barnens kläder efter nya strl:ar och kollat igenom bljöstrl:ar, måste inhandla nya blöjor snart fast har 5 superbra´a kuponger som går ut på söndag.. fan, man sku verkligen ha varit neröver så man sparat in på blöjkostnaden. Det går ju inte runt om man ska handla allt här uppe till det priset som är.

Detta är lillans kläder fram till strl 74 :)


Och hemis rum gick igenoms för att sortera ut leksaker och annat som han inte använder. Men gud så mkt kläder han hade växt ur! Måste verkligen ha tag i kläder rätt snart känner jag för i denna takten så... å mkt kläder i strl 86 kan han inte ha längre för han är för GROV.. ja vad gäller midjan å det, men benen har alltid varit lite kortare, men nu växer han som fan på längden så...

Bilder från senaste dagarna





















och sne en bild som jag måste kommentera så att ni ser och förstår :)
Ser ni fjällena ovanför trätopparna? Så nära bor vi till fjälls här uppe :) och finns ju närmre fjäll också men det är så fint här där vi bor <3 Denna bilden e tagen fårn vägen vid vår lägenhet.



:)

Som dom säger, man betalar för där man bor.. och det gör man verkligen. Naturen här uppe e ju oslagbar, oh än mer oslagbar ju längre till fjälls du kommer. Så fortsätter man rakt fram på denna vägen så kommer man ju till kittel, borga och klimpfjäll. Å andra ställen.. :) Å nu hör jag hur skotrarna dånar här utanför.. mys!

Ska göra lite ätbart å de nu

tjiing!! <33



trött

fysatan vilken natt.. somnade 07 imorse men sen upp 09 igen då Hemi vaknade.
När jag ser mig i spegeln har jag bokstavligen påsar under ögonen
(har det ivanliga fall också, men nu vare mera såklart)



NU har man städat lite å Hemi sitter å äter lunch.. ska förbereda lite grejer sen och ordna med lite räkningar.. bra jag hittar min bankdosa.. ? jobbigt att den ska va så liten, svart å borta!


less..less



så less!

Näe, en tripp neröver nu sku inte sitta fel alls.. har varit hemma här för länge nu :( Ända sen oktober 2010.
Är så van att hälsa på neröver minst 1gång/månad, Måste ha miljöombyte NU!

Men då har man inte pengar till det..



bröstpump och bärsele

Var ut en sväng i förrådet tidigare och letade efter min bärsele.

Jag har en BabyBjörn Active, blå sådan som ja fynda på
en bagageluckeloppis sommaren 09. Gav endast 100:- för den.
Ett kap utan dess like! Såhär ser den ut:



Gick igenom alla kartonger men fann den icket.. vette sjalingen varst den
blev hed åt efter flytten =/ sku verkligen behövt den nu åt Holly.. får gå igenom
IGEN i skrubben här inne i lägenheten å hoppas att ja hittar den. Det jag fann istället
var lite plastartiklar till köket och min bröstpump.

Var ju som så att jag lånade en Elektrisk bröstpump på sjukan här i Vilhelmina
när Hemi var omkring 1 månad, alltså slutet på Dec 2009 så lånade jag den
och när man lånar får man ju med ett "plast kit" med flaskbehållare å annat som är en
"1 gångs vara" som bara den som lånar pesronligen ska använda.. man vill ju inte ha
en förbrukad plasttratt och behållare när man ska böraj pumpa själv, alltså får man
med ett eget kit som man sedan får behålla efter att man lånat färdigt. Det var det
som jag hittade nu när jag var i förrådet.. perfekt! Och dom plastgrejer jag fick behålla
som var mina efter lånandet av den elektriska bröstpumpen gick att göra till en handpump.

Såhär går det till:

Det jag fick behålla var den gula "pinnen" som sitter på apparaten, sen flaskan
, tratten, slangen å det till höger. När man tar den gula och skruvar fast rätt ände
till "tratten" så blir det en handpump.. :) och det fick jag gratis, eftersom det kostar
inte att låna pumpen här på sjukan.

Lactina Select



I ochmed att min mjölk blev mindre nu för Holly där i slutet på Dec så var jag förbi
på sjukan och lånade en elektrisk bröstpump igen, över nyår och så. Men då hade dom bytt
ut den gamla modellen (bild ovan) till en ny maskin. En som ska efterlikna den riktiga
amningen så mkt som möjligt. Att han har 2 lägen.. den lugna fasen som förbereder inför
självaste "pumpnings" fasen, så att säga. Han är alltså så lik en normal amning som det kan bli.

Inte att han bara pumpar på utan känns nästan som om Holly sku ha sugit på bröstet. Fränt.

Det var denna modellen jag fick låna då:
Symphony


Den här fungerde bäst av dom 2 jag använt. Om man hade haft råd till en så x) men den jag
har nu fungerar ju lika bra för det :) Huvudsaken man har nån slags pump, då de behövs.
Så nu när jag har min egna bröstpump så ska ja pumpa lite om dagarna, försöka få igång det
riktigt. Sen också det jag funderar på, nu när jag har pump så e ja sugen på att kanske börja
med någon shakes om dagen eller så.. liksom en mjukis innan ja tänkte köra en diet 1 v eller 2 sen.
För ist för å amma under den tiden kan ja ju hålla igång mjölken (så gott det går) med hjälp
av pumpen :) det är min plan iaf.. och ska beställa detta nedan nu snart:


För framöver då jag kommit igång med träningen och ifall ja fortfarande ammar
då så ska jag pumpa ur medan jag kör på detta :) Blir nog bli bra det, när det väl är dags.

Ska komma i min form som jag hade 2007.. minst. Om inte i bättre, fast jag saknar min kropp från då



Bild tagen från Victorias FB, min moster :)

tjiing!! <33



2 år sen 23/1~09 <3

Holly sover på soffan och Hemi klev nyss upp från eftermiddagsluren.. :) Nu sitter han på sitt rum och leker. Själv sitter ja å funderar va f** man ska äta.. är så hungrig, och middagen ska förberedas.. undra vad man ska hitta på för något gott tro?! Vill ju göra nått särskilt samtidigt men vi har inget planerat på det viset. Det är nämligen 2 år sen jag och Daniel träffades idag :) Och det vill man ju fira! Men vi har då inte planerat nått eller så, och vad jag kan minnas från förra året gjorde vi inget särkilt då heller.

Ska skriva en rad senare om dagen då vi träffades och annat skoj :) För det har hänt så mycket på så kort en tid, jag mernar 2  barn på 2 år?! hihi <3 Skriver ett inlägg sen då jag får tid om det

ska fortsätta här hemma nu och invänta att Daniel vaknar till liv..
tjiing!! <33



hunnit med känns skönt

Nu ska ja passa på att uppdatera litegranna innan ja säger godnatt och hej till sängen :)

I fredas på eftermiddan åkte jag med Svärmor in på Villis, gumman hade ju slut på ersättning så det vart tvunget å köpas då, sen lite andra grejer.. men återigen när jag checkade kvittot efter kassan så hade jag betalat 15 kr för mkt! Det är endå 15 kr.. så sa till killen sist som hjälpte mig och visade kvittot. Då helt plötsligt sku jag ha 50 kr tbx, enligt honom. Ja, jag tackade å tog emot pengarna. Men att det ska va sånt strul!? Är det verkligen ingen annan som råkar ut för detta ständigt eller att det hänt någon gång?

Medan jag var på Villis var Daniel kvar med barnen hemma, Hemi somnade visst mitt på golvet i hallen medan han lekte med krokodilen :]



Sen som jag skrev i ett av inläggena innan detta så blev det en tur mitt i natten för min del på Villis. Åkte förbi statoil å de, sen bleve filmmys hemma tills Holly somnade för natten :)

Lördan då, kände att jag måste göra ett ryck, där vid 12-13 så sku Hemi äta lunch å lillan sov så då fick han sitta å äta själv medan ja grejjade på i köket :) Gick ju jättebra och Hemi var så nöjd då han fick äta själv ;) Sen vid 13-14 tiden så sov ALLA förutom jag, vilket ypperligt tillfälle att gå igenom tvätten, tvätta mera å så :) Hann med mycket jag. Städa köket+tvättning+sopkastning+sortering+diskning

En nöjd kille i köket som äter russin, gröt och kex alldeles själv =)


Nystädat i köket.. (jag vet, julgardinerna sitter uppe fortfarande x) ..)


Sen när alla vaknade bestämde vi oss för att göra ett besök hos Svärmor :) Såg på handbollen som gick på tv´n justdå och lekte med hemi som sku stapla krukor å muggar.. :) Nu e vi hemma sen lite drygt kl 22, blev lite sent men Hemi han sover då så gott! Såg en film på 6:an.. riktigt kul, minns inte vad han hett men fan så rolig han var :D han började 23.00. Nu inväntar man bara att Holly som ska sova då.. hon e bättre i magen så hoppas det blir lättare å vända på henens dygn då :)

Bilder på Holly från Freda och Lörda :)

Finfina Holly, som jag tror har fått ärvts sin pappas blåa ögon :] Precis som Hemi! <3


Blir matad av pappsen


Jag och gumman efter att hon ätit klart, satan så trött å sliten jag var här


Ligger på soffan å myser :) Nakenfisen<3


Nu håller både jag och Holly på att somna.. så skönt =) ska lägga mig å njuta i sängen sålänge det går.. GodNatt!

tjiing!! <33









blogg designen

Jag vet hurdan min blogg ser ut justnu.. den e fin fast dom här graviditets nedräkningarna ska ju väck, eftersom jag inte är gravid längre :) hihi

Ska såfort jag får tid att sätta mig ner å ta bort dom från designen, sen kanske lägga in lite nya bilder å sånt, nu när Holly finns också :) Så lite ändringar skare bli, men det tar ju tid.. speciellt då det tar en stund å liksom komma igång med designen igen, hitta alla koderna och ändra dom..ja det är inte lätt, inte för mig iaf.

Använder mig som vanligt av http://designadinblogg.se/ där hittar man mycket och det är därifrån ja lärt mig det mesta när det gäller min blogg, dess utseende.. sen har ju också min moster Victoria gjort iordning bilder, bl a headern å annat på bloggen :) Hon e duktig! Hennes blogg: http://victorianilsson.wordpress.com/ (:

Så lite möblering ska göras, vill även ha en ny header känner jag. En som stämmer in på nuet i mitt liv :)

inom kort skare vara åtgärdat

Nån som e sugen på att göra en header åt mig, eller fixa några bilder? :) Jag e urkass på ps å andra program, se så har ja inga heller..



tjiing!! <33




Vilhelmina by night

kom nyss hem från vilhelmina, var å handlade.. Ja det går å handla vid denna tiden x) Statoil har ju öppet 24/7 här ;)
vart en fil som vart glömd tidigare idag å en hotdog :) Mkt folk ute på vmina..  som vanligt :) Mer drag å mer rörelse här än det nånsin var i Nordmaling eller Övik ibland.. skandal endå men det blri väl så att det samlas mer folk på detta videt på mindre orter än i städerna, kanske?

nä sova nu för Holly somnade just ^^

tjiing!! <33




Min viktplan

Som jag nämnde i senaste inlägget så köpte jag mig en våg igår.. har inte vägt mig sedan förlossningen så det var på tiden. Man vill ju veta hur mkt man tappat sen förlossningen.. Nog för att Holly vägde nästan 5 kilo, sen typ 2-3 liter fostervatten på det.. det blir ju kring 9 kilo alltid som åker ur en vid förlossningen.

Och om jag minns rätt så vägde jag 93 dagen innan förlossningen

ställde mig på vågen imorse och (inte till min förvåning..) vägde jag nu 81,0 kilo. Vägde mig på tom mage så vikten kan ha ändrats nu över dagen, för igår när jag smyg vägde mig så vägde jag 84,5! Alltså igårkväll..

Detta innebär att jag gått ner 12 kilo sen förlossningen, ungefär som sist. Fast då gick jag dock bara upp 7 kilo tot under hela graviditeten.. denna graviditet kanske jag gick upp 18 kilo.. så har en del kvar till vikten innan jag blev gravid

Näe, säger då det.. nu ska kilona bort! Tanken e att köra igång med en rivstart, sen fortsätta med LCHF mat. har då kikat runt en massa på nätet.. har 3 lådor med Naturdiet hemma sen tidigare men dom tycker jag inte riktigt om. Funderar på Cambridge eller Nutrilett istället. Båda 2 hörs vara goda och fungera bra, så får se vilket det blir.

Är sugen på att testa denna:




Den innehåller:
5 påsar grönsaksbuljong
5 påsar tomatjuice
3 påsar chokladmilkshake
3 påsar vaniljdesert
2 påsar jordgubbsmilkshake
2 karamell/toffeebarer
2 nöt/chokladbarer
2 påsar chokladdessert
2 påsar tomatpasta
2 påsar ostpasta
1 påse kycklingsoppa
1 browniebar

Nog är man lat av sig allt, men känns som att det sker bäst när man får så mkt hjälp som möjligt.. att det är ett färdigt paket med portioner så man slipper fundera på vad man ska äta å inte, sen är det lite variation i denna så jag är helt klart sugen. Hela paketet för 299:- och för 5 dagar, tycker jag är helt värt ett försök iaf :)

men då till stora frågan.. vet inte hur länge jag orkar hålla mig, för amningen har inte gjort att jag gått ner något vidare värst, spec inte nu när jag ammar bara några gånger om dagen ist för hela tiden..

Kan man köra en sånhä diet och endå kombinera att ge henne ersättningen som vanligt och amma nån gång om dagen? Eller ska man undvika amningen helt under en sånhär period? Alla tips å svar tas emot hjärteligen..

Ifall ja sku gå ner i vikt med hjälp av amningen så sku ja inte ens fundera på att göra en diet nån vecka eller 2.. men nu är fallet så att jag märker ingen nedgång tack vare amningen å har inte tillräckligt för att amma henne helt.

Mitt mål är att gå ner 15 kilo tills i Juni. (baserat på vikten jag vägde igår) Så jag vill ner till 70 kilo tills dess, och efter det blir målet att nå så nära 60 som nöjligt. För det är runtomkring 60 som jag vill och borde väga, så det är HUVUDMÅLET men jag tar ett steg i taget.. :)

Nån fler än jag som ska börja? Kanske man kan peppa varann :) för justnu e jag själv i min omgivning som tänker göra ett Jävla anamma av sin livsstil! Häng på du med om du har samma mål som jag, att må bättre gå ner i vikt :)

Men nu är inte IDAG startdatumet.. utan inom en snar framtid så skriver jag vilken dag jag börjar :)
Ska först skaffa mer lager kläder.. så att säga

tjiing!! <33






fynd

Det blev en sväng in på Vilhelmina idag :) Handlingsdag.
Men innan vi åkte bleve lite mys i sängen och ett bad för Holly





Gjorde många fynd denna torsdag, först baby vård på Apoteket som dom sålde ut av nån anledning? Kanske ska sluta emd just det stortimentet? Billigt var det ivarjefall :) varje flaska/tub sku egentligen gå på 32-39 kr st men nu låg dom på 16- 20 kr st! Så det slutade med att ja sparade ca 70:-. inte dumt det :) I samma veva som jag var in på Apoteket köpte jag Lactulos åt lillan också.. så nu ska vi se om det vill komma lite bajs. *hoppas*



Sen till fynd nr 2. Kläder åt barnen :) En DIESEL tshirt åt Hemi &
1 klänning+1 sparkdräkt åt Holly. Tot 50:- för alla 3 :)



Sen på konsum köpte jag mig äntligen en våg, så nu jävlar ska jag väga mig å se
hur mkt jag gått ner sen förlossningen. Ska ta å göra det nån dag framöver så
sa ni få se å höra :)



Men sen höll jag på att bli lurad på 70 kr när jag handla på ica, på senaste tiden så
har jag börjat med att räkna under tiden jag handlar så jag vet vad slutnotan blir då jag
väl kommer till kassan (vi har inga "gör de själv" då man scannar in varan och går till gör
det själv kassan å betalar..) Det e både smart och bra att göra så, men vrf jag också vill
ha koll e för att på ica här uppe e dom duktig på att alla xtrapris varor inte alltid går in..
som nu när jag handlade.. hade räknat på en slunota på 309:- me efter att alla varor dragits
in i kassan blev notan på 379:-.. betalade av ren reflex sen efter kassan då jag packat
alla varor i påsarna så gick jag igenom kvittot.. då hade dom missat bla 1 veckans kort vara,
sen var det några grejer som dom tog mer för än vad dom kostade.. å lite annat. Gick tbx t
kassören å visade missarna, sen fick jag tillbaks 70:-.. inte första gången jag fått gjort detta.
Sen december hade säkert skett varannan gång jag handlat och det är ofta! Så numera
räknar jag alltid ALLT.. för 70:- e alltid 70:-.. å nog e man blind alltid å betala om man inte
har någon hum alls om vad slutnotan kan bli.. nä det är ett tips bara för er som har samma problem.


Kan inte tänka mig hur mkt jag kanske förlorat tidigare då man inte varit uppmärksam :O
Nån fler som råkar/råkat ut för detta när det gäller konsum/Ica eller ja nån livsmedelsaffär?!

Då vi kom hem var såklart Hemi på bushumör.. han sku leka med toalettpaketen..



påtal om Serla.. det bästa och det som räcker längst bland toalett papper
(tycker jag) Lambi e mjukt men det går åt fortare.. å andra som e liknande
sandpapper, nejtack! då lägger ja hellre ner lite pengar på pappret :)
Dessutom vare ju 45:- för 12 rullar nu så ja köpte 24 rullar för alltså 90:-, inte pjåkigt..

Holly hon lever i sitt äse justnu sku ja tro :) det har nu i kväll börjat släppa i magen på henne
å bajs har kommit *tack så mkt för alla tipsen jag fick av er alla på Bdb*! Lactulosen funkar

Sen sitter hon å flinar & skrattar en massa :D haha, kolla in dessa bilder från kvällen:







och alla hennes ansiktsuttryck.. haha! Hon bara grimarserar å pratar med en =) <3

Hemi han satt under tiden å lekte med bilbanan.. eller gjorde det till en början iaf,
gick å kolla till honom å fick då se denna synen, haha





Han hade rensat allt ur lådorna och satt där å lekte.. haha! Klart, mamma
har ju inte byggt någon kojja på ett tag nu sej ;) skärpning! hehe

Och vad är kl nu tro? Jo han e snart 01.30 å lillan e påväg å sova.. kanske för hela natten?
Hoppas då att det är så, vore så skönt. Vill ju komma mig upp lite tidigare än 10-11 om dagarna
man får lixom ingenting gjort på eftermiddan, utan ska man ha nått städat så äre
förmiddan som gäller. Känns då i regel som att det går långsammare på förmiddan = får mera gjort.

Näe, se om hon vill släppa till å sova. Sen hänga upp tvätten å lägga mig själv :)

Tjiing!! <33












åhhh!

fick Holly att somna vid 02 helt själv i hennes vagga :) så skönt!

Gick å la mig själv därefter.. sen hörde jag inget knyst ifrån henne förrän vid 6 imorse kanske, eller om det var 7? Minns inte riktigt men hon låg flera timmar å sovde, sen ammade jag henne å vi somnade båda två i våran säng :)

Kanske håller ja på att lyckas å få henne å somna tidigare för varje kväll, hoppas då det!

Liiiite framsteg e alltid något


tjiing!! <33



Holly med bajsbesvär

Holly har varit jättetjurig idag, klart hennes bajseri har inte kommit igång.. :( hon har inte bajsat på 3-4 dagar, å innan dess vare ytterligare 4 dagar innan det hade kommit något. Man ska ju inte vara så mkt å peta å ha sig med tempen heller.. nog för att det kan komma nån rand efter det.. men inge mera. Så nu köptejag hem katrinplommon å blanda i ersättningen då jag väl ger henne sånt. Hon får ersättning om dagarna då min mjölk e slut.

Så nu inväntar vi räserbajs då det gäller henne :) hoppas bara hennes mage vill komma igång.. jobbigt då hon har ont och inte kan göra annat än att skrika å spänna sig.. å iochmed det trycks ju bråcket ut.. ja, det blir inge bra :(

Påtal om naveln, tycker det blir mer märkbart för varje dag.. alltså inte större, men att det oftare vill komma fram på någe vis.. bara det inte blir samma Hvete som med hemi.. han var praktiskt taget helt omöjlig sinförsta månad att ha å göra med :( och ja. det är ju hon numed. Har jag tur så kanske jag håller på att lyckas å vnda på hennes dygn,, men vet ej än. Idag har hon varit uppe en längre stund så jag *hoppas, hoppas*

morronmys med pappa i sängen :)



ja å Holly vid datorn :)



Jag medan ja ammar Holly vid datorn... <3




imorron äre dax för penga dag vad gäller mig, så då blire å handla.. ska sätta mig ner ikv å skriva klart inköpslistan på mat och grejor. var ute med Hemi en sväng nu på eftermiddan, -22 *burr* men var en snabbis förbi affärn och Hemi fick följa med en promenadis i vagnen. Så nu e man allt rödrosig om kinderna :]

Näe, hon har somnat en stund nu men ska väcka henne igen så att hon inte sover å sen vaknar mitt i natten.. ska försöka hålla henne uppe ett tag till å sen ge henne ett bad.. sen ska hon nog sova gott.. bara lite bajs vill komma sig :)

fortfarande frågan: Ska jag lägga upp förlossningfilmen? Finns det intresse? :) e som sagt sugen..

tjiing!! <33




kort notis från lördag tills nu

dåligt upptaderat, har inte haft tid eller ork men nu passar jag på :)

kort om Helgen

Lördag:
Städning på dagen och utrensning av vårat inneförråd. En massa tomkartonger som bars bort till återvinningen sen på kvällen kom Lisa och Jonas, finally <3 Dom ska stanna hos oss tills söndag eller måndag äre tänkt :) Dom hade med sig tacos grejer så vi käkade det på kvällen sen såg vi en filmrulle, det fick bli "my bloody valentine"



Söndag:
Pappa kom upp och hälsade på. Det blev bilbyte också så nu har vi Audin igen, nybesiktigad och körklar! Sen hade han med sig insatsen som vi beställde med honom fårn Babyproffsen så nu e våran vagn komplett! Pappa stannade kvar med oss å såg på solsidan som hade preimär igen sedan begav han sig hemmåt. Sen gjorde ja å lisa en kladdis å vi såg på "Ondskan", mums.



Och vecka 3

måndag:
Lisa och Jonas var fortfarande kvar, fast idag var det dax för dem att bege sig hemmåt igen. Efter det var ute och gick en promenad med vagnen, äntligen kan man ha båda tvåen med sig :) och sen överraskade vi svärmor med ett spontan besök på kvällen. Mycket trevligt.



Tisdag:
vår lila prinsessa blev 7 hela veckor :D Anrs inte mycket gjort denna dagen, var ute en sväng så lillan fick sova i vagnen sen kom Daniels po förbi och vi fixade med lite pappersgöra. Sen på kvällen kom Svärmor och Daniels syster Frida på besök, med sig hade Frida sin nya hund, Manfred :D så fin en valp och han röjde loss här hemma med kattrern, haha! Sen så såg jag å daniel på "ghost rider" å sen blev det sova.. så småningom..



Idag, onsdag:
Var det tänkt att jag skulle på 2:a mamamträffen men jag försovde mig. Fick inte sova förrän 4 imorse å sku upp 8 eftersom träffen var 11, jag vaknde 10.30 och då vare försent.. så jag hoppas träffarna läggs senare på eftermiddan för som jag har det nu är jag aldrig uppe före 10.. :( Ska dra mig på affärn å handla en sväng sen middag.. :)

tjiing!! <33



stort paket och kläder

Fick sova äntligen 4.50 imorse, sen upp vid 9 för att städa det som man inte fick städat igår. Hatar att ha det rörigt och stökigt runtom mig, det värsta jag vet! Får ingen ro till nått annat förrän det är rena ytor och snyggt här hemma.

Sen hämta jag posten, och snacka om chock! Ett jättestort paket var nerpressat i vår brevlåda :) (postgubben som kör våran post är jätte schyst, och försöker på alla sätt o vis se till så man slipper åka in på posten i vmina nkomt för att hämta ut paket) så han tryckte ner paketet i brevlådan, ca 35x55x15 cm, så stort är paketet.



Det var ett paket från min kära faster Kerstin :) Hon hade skickat grejer åt barnen







2 bodys, och 2 byxor/thights till det, 1 par sockar coh en filt :)

Sen en hund åt Hemi :D



Tack så mycket Kerstin! <3

Städade klart, åt en liten bit mat sen vid 13 tiden åkte jag o Daniel in på vmina med Per erik, vi hade ärenden på fkassan och sku handla lite. Kallt var det, nästan -30 *burr*. Medan jag och daniel åkte iväg så var barnens farmor hemma hos oss och tag hand om Hemi & Holly (för när det är så kallt som det var idag ska man inte dra ut barnen efter vägen) och det gick bara fint, första ggn jag lämnat Holly ifrån mig under några timmar :) tur som e tar hon ju flaska!

Gräddstuvad pytt till middag sen genomgång av barnens renkläder, och sortera det som e för stort/för litet.. :)

Hollys kläder hon kan ha NU. På godväg..



Men så mycket kvar!!



Så har gott om kläder åt Holly, som sagt tills strl 74 sen äre ont om. Och Hemi han
lyckas växa ur allt sitt ist :P Så nu måste han ha stor 86 eller 90 eller ja 86/92.. :)

Och Hemi som vill börja äta helt själv, man får inte längre ge honom med sked/bestick.. NEJ han ska själv :D hihi



Som det ser ut i helgen kommer pappa upp med barnvagsinsatsen :D äntligen! Men frågan e om vilken dag han kommer.. sen kommer ev Lisa och Jonas också, Finally<333 Saknar min Bästa Vän <3 Så hoppas det går vägen å att dom kommer :) ska bli kul återigen å träffa pappa också :)

Ne, nu ska det stekas bacon, å sen se om man får liv i Holly, hon vill ju bara sova :P hon har redan sovit hela dagen.. gruvar mig för inatt! Nån med tips för att vända på dygnet när det gäller henne? Hur ska man göra för att göra rätt?

Sen frågar jag på fortfarande: Någon som e intresserad att se förlossningsfilmen ifall ja bestämmer mig för att lägga upp den? :)



Tjiing!! <33



Videoklipp, Gamla & Nya

Dags för lite videoklipp

både några gamla som ja hittat
& några alldeles nya från igår & idag :)









Hemi staplar på i köket och hallen :)



och rösten från början i denna videon är INTE JAG! har fått fråan om de va ja men de e svärmor som pratar mest i videon :) ja säger nått litet ord på slutet om kattsvansen där men anrs inget. hehe, så ni vet!

Sen ett videoklipp som ja e osäker på om ja ska lägga in här, det är förlossningen Hollys! Hehe blev chockad med att daniel höll kameran gömd i ena handen samtidigt som han höll mig i hand när det var dags att krysta.. så han filmade slutskedet i förlossningen! Haha den smygisen ;) vi prata om det innan det var dax att föda, ifall man sku filma men ja kände.. nee, ja ville inte synas å sånt på filmen. Men ångrar inte att han filmade trots att ja hade sagt nej :) Denna e filmad från sidan så man serju inget olämpligt naket eller så :) Så e småsugen på att lgga ut han här trots allt, men ska höra mig för först sen ser ja :)

En fråga bara för kul, Någon som e intresserad å sku vilja se det? :)

tjiing!! <33



navelbråck

BVC igår med Holly

6 v koll + Läkarundersökning

sist vägde hon 5145 gram och hon var 57 cm lång
idag vägde hon 5520 gram och är 58 cm lång

Hennes homf mått är nu 39 cm, sist det måttet togs
var för 3 veckor sedan då låg det på 37,9 cm :)

Sedan gjorde barnläkaren sin undersökning, och allt såg bra ut. Förutom att hon hade fått ett litet bråck i naveln. Precis som Hemi råkade ut för och som opererades bort när han var knappt 8 veckor gammal. Hoppas däremot att Holly slipper att bråcket utvecklas å blir värre, eller att det t.o.m blir ett inklämt bråck. ett sk akut bråck.



Idag har man plockat å donat på som vanligt här hemma, sen städat bort julen så nu blire emd nya gardiner upp och tomten utanför våran dörr ska stoppas bort. Nu äre slut på julen för denna gången, vi hörs i december igen.
Och nu är insatsen till vagnen våran fixad, den kommer i helgen nån gång :) Baby Travel Dublin


Nu kan man äntligen vara ute och gå ordentligt med barnen i vagnen :) ska bli så härligt!

näe, nu ska ja göra nån nytta.

Tjiing!! <33



är jag så stor? :(

Vecka 2 i 2011.. tiden går fort. Förbaskat fort.

Lillan, eller ja.. Holly blev 6 veckor igår :) Stor e hon som jag vet inte vad. Inte är hon direkt nån nyfödd längre till sin storlek. Tänk dom som får verkliga bjässar på 5 kilo som NYFÖDD! Gud vilka gigantico bebisar det sku va. Typ i strl som Holly e nu och nyfödd! Kan inte ens föreställa mig.. men däremot sku de va otroligt mys att själv få hålla i en bebis på 2 kilo typ, dom dära som e xtra små å de :) Dom ser garanterat ut som nyfödda tills dom e 3 månader, i jämförelse med 4 kilos bebisar.

Hemi var hur liten som helst innan Holly kom då, förståss. Men dagarna innan förlossningen så kom jag ihåg hur liten han var i mina ögon.. men de tkom ju till att ändras på bara några sekunder några dagar senare.. :) då hade vi en ny minsting i familjen, Holly <3! Å Hemi e eju endå liten.. fö han e ju bara året. Men nu e han jättestor i mina ögon. Både& det dära egentligen, men Hemi e ju grov i sig och det kommer nog Holly bli också (:

Fick ett efterlängtat paket igår, ett som ja sparat länge till för att kunna beställa.
Blev tot 236:- (och då e frakt inräknad) för detta:



låter inte som mycket pengar, men för mig är det mycket. Varenda krona räknas å då ja inte kunnat köpt kläder på över 1 år så var det dags, blev en tunika/klänning, strumpbyxor å en korsett (för att den va så fin och BILLIG) :) Min julklapp från mig till mig själv.


Jag i kläderna.. men korsetten däremot fick jag inte på mig?! Faaan.. och jag som tog 1 strl större (incase) än vad jag hade.. men icket. Näe, nu mår ja fa skit! Helst då ja tog en större strl t.o.m :( fyfan.. ha ja blive så stor? Ursch vilket smäll i ansiktet det blev då ja sku testa den.. måst allvarligt gå ner i vikt! För nu mår ja mer än skit



Sen var man ute första gången med Holly i vagnen på en promenad. Har ju inte den insatsen som vagnen ska ha än, den ska införskaffas med då måste vi ju på babyproffsen å resan neröver har vi inte råd med nu. Men som sagt, testade å lägga i insatsen till den enkla vagnen som vi har, men det blev då görmigt. Fick ställa en tunn kartong in under baktill å sånt.. men tillslut gick det. En bra lösning för tillfället iaf :) Blir bättre då vi har den riktiga insatsen + ställningen som den ska stå på!

Kan då säga att hon trivdes, var ute å gick kasnke 40 minuter, sen sovde hon ytterligare 3-4 timmar i vagnen.. :) Men hon hade gott sovit längre om de inte va för att vi tog upp henne :P anrs blire ju tokigt om hon sover för mkt på eftermiddan.

Hemi han fick åka pulka ena vägen å på väg hem bleve vagnen för hans del också :) sen lekte vi i snön, han och jag medan Holly låg i vagnen då :) han sku skotta.. båda händera fulla :)



överlycklig liten parvel



sen ytterligare en natt uppe.. vet inte hur länge vi hållt på nu med detta.. för jag har vänt på dygnet. inte fö att ja sover om dagarna (för den tiden finns inte) men som mitt dygn ser ut nu äre såhär:

kliver upp 9-10 då hemi vaknar
har jag då tur så sover holly viddare till 11 kanske, å då under de tiden så städar å plockar jag. Ger hemi välling och frukost, leker med honom. Ställer undan allt som hemi kan komma åt som han inte får röra, t ex tv dosorna, mobiler och annat inom teknik. Ja, liksom barnsäkrar innan han går loss här hemma!

Men däremot om Holly vaknar i och med jag kliver upp å ska ta Hemi blire annat. Då kanske ja hinner ge dom mat men något självv hinner ja inte stoppa i mig.

Sen vid 13-14 sover hemi som han brukar göra, och Holly e oftast vaken då och sover inte förrän 15-16 kanske? Iaf medan Hemi sover plockas de e i lägenheten på nytt, diskar ev disk å går ut med soporna. Ja, alla möjliga tänkbara hemmasysslor som msåte göras som disk, tvätt å sånt. Förbereda middagen.. om inte annat då Holly e vaken så sitter ja med henne stortsett all denna tid eftersom hon vill ammas, och det tar lååång tid.

Sen när hemi vaknar äre fullfart igen om det inte redan är det. Maten ska lagas, ställer mig å försöker få ihop det samtidigt som Hemi e omkring benen på en å vill vara med, såklart. Holly sover oftast nu men på senaste har hon en tendens att va vaken då de som mest olämpligast. Ja, då man har fullt upp. Så ibland blir maten försenad.. som tur e då att man har frusit in små portioner åt hemi "incase" som man tar fram då när man inte hinner göra maten i god tid.

För nu på senaste har ja ju åkt på amningen just när ja ska till å laga maten. Typiskt :P Sen leker hemi på som vanligt, sitter med oss i vardagsrummet och kikar lite på teve tillåifrån som han börjar hämta in leksaker från sitt rum å leker på golvet vid oss. Det är nu som Holly börjar krångla som mest, hon börjar dr vid 18-19 å håller på till.. ja 03-04 nån gång. OM jag nån gång sitter vid datorn e ja inte ledig direkt :P då har jag hon på armen eller vaggandes bredvid mig.. så har kramp i vänstra handen för fullt nu.

Näe, min "egentid" är kring 04-09 och ja.. det är då jag sover. För sover jag inte kan ja inte fungera som en normal människ. Det förstår ju var och en :) Så allt tal om egentid till.. att va själv å gö nå kul, plugga t ex, vara ute å gå själv.. ja sånt. Det måste göras för mig isf under de timmarna, men då försvinner ju sömnen så det går inte. Så på min egentid så sover jag :) För om dagarna finns ingen sömn att få, inte när barnen stortsett aldrig sover samtidigt. Hoppas det blir ändring på det i framtiden så man får lite ro om dagarna också. Klart att det sliter på kroppen med bara 4-5 timmars sömn om nätterna/mornarna men vad har man att välja egentligen? :) barnen måste ju tas hand om och varas med, då får allt annat kliva åt sidan. Även sömn och mat.

Jag ska va glad om ja hinner äta 3 gånger om dagen, såsom det ser ut nu. Men hoppas det bara är en period och att Lillan hittar sin rutin.. så man kan leva som normalt igen :) men vem vet, hon kanske vill ha det såhär nu ett bra tag? Äsch ska inte klaga, sålänge ja får i mig nån bit mat och sömn så fungerar jag.

:) och som ni ser, vad e klockan? Jo strax 03.00.. ska ta en bit mat sen se om fröken tillåter mig att sova..





Nu ha hemi börjat lärt sig å lägga "pussel" med bilbanan.. :) hihi

tjiing!! <33





kattmats stapling

Daniel och Holly låg länge idag.. då fick jag och Hemi lite "egentid" :) Sist vi fick det ju innan Holly föddes. När Daniel å gumman vakna gjorde vi oss iordning för att fara in på Vilhelmina, kollade igenom ICA bladet för å se vad veckans handling skulle kunna bli.. lite snopet att dom hade såpass många varor för bara 10:-.. men bra för plånboken såhär mitt på månaden.

Påväg hem så bara några 100 metrar från vår lägenhet ligger affären. Då såg jag svärmors bil, som stod på tomgången utanför, vi stannade till å sku hejja lite, hon hade handlat å var väl just påväg hem igen men vi bestämde oss för att göra mat i lag istället hemma hos oss :) Hemi blev så glad då han fick vara med Farmor igen.. och han fick ratta i bilen de sista 100 metrarna inne på vägen vid lägenheterna, gud så han lös upp bakom ratten hos farmor! <3

När vi kom lektes det med matvarorna.. :P Hemi i full koncentration..





Han är så otroligt företagsam min goa pojk :)

Sen blev det en dusch för hemis del då farmor spola av badrumsgolvet :)





Hemi med sitt gosiga och fina badlakan :)

Sen var det övertrötter som sprang runt i lägenheten och busa på soffan, så nu ligger lillgubben och sover för natten. Holly däremot är vaken och är i fullgång med att pira, som varje kväll vid denna tiden. Troligtvist magknip då hon inte bajsat på några dagar, för hon sitter å stonkar en massa.. tycker så synd om henne. Inatt var det jobbigt, usch.





Hoppas på en "någolunda" tidig kväll ikväll.. <33 wish me goodluck!

tjiing!! <33



helgen som var & kläder sökes..

Nu är stortsett all tvätt grejjad, bara ungarnas kläder att gå igenom storlek för storlek och stortare bort de som e för litet å packa undan i kartonger å sen in till förrådet. Börar ana att ja måste införskaffa mer kläder åt Hemi.. han växer ju ur allt han har! Hna har nu strl 86 men de e mkt där som e för litet.. och på längden måste han ha växt alltså, för byxor börjar bli korta.. ja, jag måste försöka hitta mer kläder och STÖRRE. Så äre nån som sitter på pojk/neutrala kläder i strl stor 86 och uppåt så hör av er. Börar bli brådis!

Sen kläder åt Holly söker jag med,  74 och uppåt, alltså tjejkläder. Hojta nån som vet av det :) (vet att du Cicci R hade sagt något om såna kläder :) ..)

I helgen hade vi besök av min syster Malin, hennes Pojkvän och vår lillebror Tom. Dom kom på freda och vi åt middag och umgicks. Sen på kvällen begav dom sig in på villis å övernattade hos Jacobs släkt. En snabb visit gjorde dom igen på lördan innan dom sku åka vidare neröver. Mamma fyllde också år i lördags :)
lite bilder:

hemi och tom :)



Syrran med Holly :)



Igår söndag var det städning här hemma det låg fokus på först, sen snöskottning! Har ju kommit så vansinnigt mycket snö så det inte är sant sen i mitten på veckan.. vi har fått ikring 4-5 dm på några dagar bara så bilen var ju tvungen att vara snöfri omkring sig så man inte står kvar här ifall vi ska in på villis något.

Efter det åkte vi åt Skansholm, Hemi hjälpte Pererik med snöskottning som han tyckte var så kul :)





..tills han fick för sig att han sku in å hälsa på alla katterna då... då vare bara in som gällde!

En filmsnutt med händelsen ;) Lite mörk, hoppas ni ser nått iaf ;D



Duktig på att gå i skorna å overallen, å klättra t.o.m hehe :)

Middag sedan var det hem som gällde, å gud vad Holly var omöjligt. Ändå från 21 - 04 något håll hon på och ville inte sova. man gav hon ersättning och bröstet,, inget dög :( usch vad dåligt jag känner mig.. Så lite sömn inatt, igen.

Och nu blöder man som en gris, e inne på dagens 6:e binda nu. Sjukt!

Näe, hämta posten nu å va med hemi, dom andra sover :)

tjiing!! <33



blåskontroll i all hast..

pustar ut i ensamheten här i datahörnan.. :) Hemi har lagt sig för kvällen, Holly sover i stolsvaggan och Daniel har somnat på soffan.. så bara jag som e vaken justnu. Skönt med lite lugn och ro.

Inatt så fick jag äntligen lägga mig kl 3.. sen upp 7 för att amma igen och sen kl 8 kliva upp och göra iordning allt för dagen.

Det jag gör först av allt e att börja plocka fram kläder åt barnen, förbereda blöjor som är utvikta och klara på skötbordet och ställa iordning salvorna efter de behov som jag vet behövs, justnu. Ställer upp kattmatskålen och vattenskålen på diskbänken så att inte hemi är i det, tar fram hemis flaska och gör i ordning/förbereder vällingen (beroende på om han e vaken/sover fortfarande..) Väljer mina kläder för dagen, plockar fram frukost och försöker hinna äta för sen när barnen vaknar då finns det ingen tid till det. Så ibland hinner man äta och ibland inte, tur man ofta har "rusningsmat" att ta med sig i farten.. som en banan eller annat.

Idag var det iaf mammaträff på Villis, och än fast ja var skittrött så bestämde jag mig för att åka iaf, speciellt då alla dom andra skulle komma, så jag ville inte utebli. Tog sin tid innan man tog sig ut men jag gjorde iordning det mesta.. ja inatt så man inte behövde tänka på det imorse. Hemis lunchlåda var klar och snacks lådan var också klar.. skönt. På med kläderna å in i bilen sen köra in på Vilhelmina.

Kände mig stressad eftersom jag låg lite efter tiden som ja bestämde mig för att fara, så drog på efter korsningen i Lövliden (på E45:an, 90 väg där.. 3 km innan vmina) sen i all hast möter jag en bil som signalerar med xtraljusen.. kände inte dom som körde och kände inte igen bilen.. så antingen är det något på vägen borta efter kurvan eller..

..Ja, jag saktade ner till 80 och fortsatte genom kurvan, framme på nästa raka stod polisen med blåskontroll. Så jag fick blåsa för första gången sen jag tagit körkortet.. alltså första gången jag blev stoppad. Bussigt endå av föraren jag mötte att signalera, jag som körde iaf 100, och hade dom stått med lasern där hade jag fått bötat :P Så ibland finns det änglar ute i trafiken också, spec om det är något vilt på vägbanan, då uppskattas en förvarning av något slag av mötande trafik.

Mammaträffen på Stenmans

Från ena sidan..

..Till den andra sidan :)


Totalt 7 bebbar, 6 i bilbarnstolar och 1 i vagn. Gulligt värre :)
Och blandad kompot. 4 killar och 3 tjejer. Alla mammor var omföderskor
(gravid med 2:a barnet) förutom 1 som var förstföderska :)


Vi var totalt sett 19 stycken!
(7 mammor, 12 barn)
Eftersom de e 13 dags.. tjosanhejsan idag så var ju dagisen/förskolorna stängda så
det var inte bara jag och Thea som tog med oss det andra barnet :) Fast vi hade
dom som var yngst iaf, dom andra var mer i åldern 6-8 år.
Hemi fick vara med sin kompis Gry (Thea, min väninnas dotter som e 2 månader äldre än Hemi)



Här är Hemi och Gry :)
Blev så glad å se att Hemi var så framåt och lekte utan problem med både
Gry och de andra.. anrs har han varit världens blygaste och vågar ingenting
men nu var det tvärtom, han som öste på för fullt. Han var vekrligen slut på då
vi kom hem.. :) nyttigt för honom att vara med andra också, saknar att vi inte
får dagis plats åt honom förrän i slutet på detta året eller 2012..



Efter lite skitsnack på Stenmans var jag förbi Apoteket och skaffade Miniform åt henne
Droppar för spädbarnskolik, ska ge det ifall det är något i magen trots allt som hon inte e
nöjd över. Thea ger sin pojk det och han gnäller aldrig, än om han inte har kolik men då
har inte inte problem med magen heller.. så att testa är värt ett försök =)

Var kämpigt sen att ta mig hem.. bilen la av vid varje korsning eller stopp.. så vid trafikljuset
(det enda lilla som finns i vmina) dog bilen.. anledningen var för låga motorvarv på tomgången så när jag kom hem fick daniel ställa upp tomgången en aning, och nu är det betydligt bättre.

Ikv ska ja försöka ta mig an och se Filip och Freriks årskrönika.. se om det är nått iaf :)
Och nu ska ja steka hotdogs å äta korv m bröd!

tjiing!! <33




vad äre för fel på mig?

Sitter och gråter.. ingenting funkar och jag orkar inte..
Hur många fler kvällar och var och varannan natt ska hon hålla på såhär?!

har haft en onöjd tös sedan 18.40 igår och nu är klockan 01.45 och e fortfarande uppe.. igårnatt var ja uppe till 4 med hon innan hon var nöjd och somnade.. tills 7 då hon vaknade igen. Hur lång blir denna natten tro? Och jag som ska på träffen imorrn men det blir nog att ställa in.. är inte alls nån människ nu å lär inte vara det då heller :(

Sen hon blev onöjd har hon ätit tot sett under kvällen tills nu 2½ flaskor med ersättning och snuttat på mig då.. men fortfarande inte nöjd. Torr blöja, normal temp och inga gaser i magen.. hon e fortfarande hungrig men tar inte flaskan å mina bröst e inte ens lönt.. då ho blir stormtokig då det inte rinner till på sekunden.



Amningen är dödsdömd, det kommer närmare ju fler dagar som går.
Och jag kan ju inte tillbringa hela dygn till att amma henne, det har jag ju inte tid med. Men konstigt som de e så funkar amningen bra på morronsidan till eftermiddan.. sen äre samma skit, igen.
Fattar inte vad det är för fel på mig som inte kan lyckas amma mitt egna barn, isslyckades med Hemi totalt vad gällde amningen, vill inte göra om samma med Holly..

Men vad ska jag göra? Fler sömnlösa nätter än såhär orkar jag inte, å ha hand om hemi när han vaknar också.. Om jag bara fick sova och äta i nån ordning skulle jag må bättre och försöka bättre men

Deprimerad är ordet




hej å hå!

Nu är 2011 här, Nytt år å nya dagar.





Inaktiv man varit men jag är om van att sitta lite längre stunder vid datorn då vi bara hade Hemi.. nu får det bli en dutt här och dutt där istället.. så ja måste lära mig att sitta korta tider åt gången istället för att utebli helt. Men när tillfälle ges så sitter jag självklart längre stunder men den busy senaste dagarna.

Varför det? Jo, vi har varit stortsett utan tvättmaskin ett bra tag.. (vi har kunnat tvättat å allt sånt men då blir det ÖVERSVÄMMNING på toaletten) eftersom det var stopp i golvbrunnen där tvättmaskinen är.. *suck* .."på med gummistövlarna å tvätta" ungefär. Men det fick vi ätnligen åtgärdat igår av vaktmästarn som äntligen kom, så nu går det att tvätta utan att man ska få vatten fulla golvet. :) Så idag har det tvättats, rejält! (har stortsett inte tvättat sen Jul) så det var högar av tvätt.. har fortfarande 1 jeans tvätt kvar å underkläder sen är allt tvättat.

Sen har vi fixat med byte av garaget vårat, så nu har vi 1½ garage! Självklart så skulle daniels bil flyttas in dit och den som stått ute sen innan snön kom.. gick iaf galant å flytta automatarn upp till garaget som tur var. Skönt att ha både avloppet å garaget fixat nu.. bara gardiner i vardagsrummet å tavlorna som ska upp nudå :P hehe

Anrs så rullar allt på som det ska här hemma, hemi är gladare å spralligare än någonsin. Flinar så gott såfort kameran åker fram.. linslusen där ;) hehe





Min gogubbe <3



Har fått 2 väldigt olika barn.. Säger då det, en väldigt krävande tös vi fått. Bebisar är krävande och bara för att vi fick sån lyx med Hemi (aldrig gnällde, tog napp, tog flaska, tog bröstet, vad nöjd och belåten förutom om det var en bajsblöja eller hunger då) så blire mer jobb för oss nu. Men som sagt, blev lite tokigt nu när man var van hemi som aldrig varit krävande vad gäller nått, och helt plötsligt kommer en som kräver allt, och lite till.

Hon sover bra och när hon väl sover sover hon länge men när det kommer till mat biten är hon en onjöjd fröken.. men att få hon att somna är en utmaning.. iaf, min amning gör henne nöjd tills ungefär 17-18 tiden.. då duger inte brösten längre och då har jag oftast inte mycket att ge henne heller (inte för att jag har slut på mat, tvärtom! Men då hon bara små ammas stundvis så hinner det aldrig liksom rinna till riktigt.. och det är det som är jobbigt)



Om nätterna då jag ska sova och hon sover så är mina bröst sprängfulla.. så på morronen då hon vaknar får hon verkligen en stor frukost! Sen räcker det bra tills ja, 17-18 tiden igen.. sen om jag har hon vid bröstet då är det precis som att hon inte blir nöjd.. hon tar grepp men efter 4 sek släpper hon å skriker å e alldeles tokig (antagligen för att hon inte får maten som hon vill) Ja skulle ha hon mer vid bröstet om jag hade tid och om jag hade orken.. men när hon trilskas med greppet av min tisse så blir jag tokig.. det bara gråter och skriker i mammahjärtat.. att se hon onöjd.

å säger inte att det vankas kolik inte.. nej nej, anrs e hon så nöjd om dagarna å nätterna men om kvällarna å vissa nätter då är det döden själv! Hon ska äta å äta.. hela tiden å blir inte nöjd för något. Så efter några omgångars amning har det inte hunnit "fyllt" på hos mig.. å då blire fram med flaskan men då trilskas hon lika mkt med den.. gaaash. Men blir riktigt frustrerad då man gör allt men inget e bra.. Jag vill verkligen amma henne helt men det går bara inte. Speciellt då det tar timmars amning innan hon e helt nöjd på kvällen å ibland har jag inte fått ny mat då det e dags igen att amma..

Ja, det här med amningen får vi väl se hur det slutar :(



Blir mamma träff senare idag.. (kl är ju över 00 såg jag nu x) hehe)
Ska bli kul å se alla bebisar sen få snacka lite skit på Stenmans (fiket i Vmina)
Sen så ska Hemi följa med för Gry ska sällskapa å leka med honom :)
(min kompis Theas dotter som e 2 månader äldre än hemi) så det ska bli kul att dom
får va med varann samtidigt också :) greaters.. så sova nu!

tjiing!! <33




MITT 2010 i Bilder

Januari

Hemi blev 1 månad och min mamma fyllde 40 år. Vi åkte för första gången neröver sedan Hemi föddes i och med hennes kalas, så stort sett all släkt på mammas sida fick då för första gången träffa Hemi. Hemi gjorde även sin första operation, vi åkte till Umeå NUS där dom skulle operera bort hans navelbrock. Allting gick galant och han var nu som en ny en pojk, en nöjd bebis utan smärta. Fick även i samband med operationen träffa Daniels ena syster (Victoria) för första gången :)











Våran utsikt från Lägenheten på Larco :)





Februari


Pga. Hemis nyligen operation var det nu viktigt att se till så att han inte ansträngde sig mer än i onödan så att inte brocket skulle komma tillbaks, och jag minns ju hur svårt det var att han inte skulle spänna sig å så, men det gick bra. Jag åkte ner till min pappa i övik med Hemi själv och var där nere i ca 2 veckor, bara för att komma bort litegrann. Under de där 2 veckorna var jag även förbi hos moster några dagar och hos min mamma och hennes familj. Blev även en bilaffär och audin införskaffades, så när jag sen åkte hem igen åt Vilhelmina körde jag den upp.









Mars

Jag började med min träning igen efter att få klartecken av barnmorskan sedan förlossningen med Hemi, så införskaffade mig ett medlemskap på gymmet i Vilhelmina. Bokade in flera kvällspass i veckan som jag var och tränade medan Daniel var hemma med Hemi. Min gamla kamera gick även sönder så en ny köpte jag, det fick bli en Panasonic Lumix FZ38 :) höll också på med efterforskningen av balklänning inför balen (i samband med studenten) Hade mycket ideer vad gällde min dröm klänning :) Och sist men inte minst så fyllde lillebror Tom 10 år!













April

April började med att vi åkte till fjälls med svärmor och hennes karl, Hemi fick då åka skoter för första gången och hann bli 4 månader under vistelsen där :) Man var anrs mycket hemma och gjorde inget särskilt förutom att fördriva dagarna med Hemi och Daniel om kvällarna/helgerna.. träningen började sakta avta i brist på barnvakt av Hemi. Blev en färd neröver till Övik i och med min och syrrans födelsedag :) Hon fyllde 22 och jag blev 19 år :) Sen 1 av de största händelserna under året var den 26:e då fick vi veta att jag var återigen Gravid, det blev 2 streck på stickan i helchock, inget planerat men så välkommet var det endå <3 Och månaden avslutades m korvfest hemma hos oss på sista april, haha :D


















Maj

Hade problem med datorn så man var inte aktiv alls på nätet som man varit tiden innan så man kände sig lite låst, speciellt då det var stortsett min enda kontakt med omvärlden just då. Vi var iväg mycket om helgerna, ner till pappa i Övik och var även med honom på en veteranmarknad i Sundsvall :) Hemi var nu 5 månader och kunde mycket :) Magen min växte och började synas litegranna.. Var iväg på ett 1:a ultraljud, fick veta att jag var i v 12 då :) Och då vädret var som bäst var vi iväg och hämtade Daniels jänkare inför sommaren. Jag fick köra hem :)











Juni
Hemi blev ett halvår :) och det var dags för ett andra utraljud (rutin ultraljud) Vi fick då veta att våran bebis var beräknad att komma på hemis 1 års dag (2 dec) vilket blev en överraskning :D vilken tajming! Jag tog min studenten och gick på bal dagen efter. Var svårt å fortfarande dölja magen men jag lyckades med hjälp av korsett och annat ;) dels för att komma i min balklänning men också för att dölja graviditeten fortfarande. Min pappa blev 52 år :)


















Juli

månaden började med en färd ner till umeå, dags för en bilträff (Wheels) med Micke. Var mycket trevligt, fick även träffa en massa bekanta, kompisar, släkt och ex :) Eftersom vi bara bodde i en 2:a så började vi återigen leta efter en 3:a.. och det fanns inga på Vilhelmina så vi sökte oss utåt, Malgovik såg ut att bli bra tyckte vi men än hade vi bara kikat på en lägenhet. Daniels syster som bor i USA var hemma i sverige på besök så då blev det en sväng för mig o hemi till daniels pappa och träffa henne och övrig släkt. Sedan var det dags för årets 2:a bilträff, Med Micke igen :) Lycksele motorvecka. För första gången sku vi ställa ut daniels bil på träffen. Började med att huven flög upp och hade sönder rutan på vägen dit, sen väl där så börja batteriet ge upp och påvägen hem så hade avgassystemet gått av framme vid motorn så jag fick köra hem i en hastighet på 20-30 km/h.. för att det inte skulle ta i under bilen.. värsta jävla bilfärden någonsin.. 12 mil tog 5 timmar hem och trött var man. :P














Augusti

Nu var äntligen våran flytt på G. Det sku bli 3:an i Malgovik så vi började med röjning/packning av våra saker eftersom vi ev skulle få flytta in tidigare om det var någon som sku ta våran nuvarande 2:a tidigare :) Var iväg till Stalon på skotertävling (kör skotrar på vatten). Vi fick ett spontan besök av Lisa och Jonas i all hast med flytten, jätteskoj! Skolan började närma sig för mig så det blev en tur ner till Övik och vi var där hela familjen boende hos pappa min. Hemi och Daniel fick vara med om sin första Dragracing tävling :) Vi var ner till s-vall på dragracing sm finalerna och kikade :)


















September


Jag och ut offentligt om min graviditet, var då i vecka 28. Hemi blev 9 månader och tog sina första steg :) Vart mycket pluggande för min del, var borta om veckorna på skolan och åkte hem om helgerna till Daniel och Hemi. Var mycket kollar angeånde min graviditet också, tillväxt ultraljud och glukosbelastning.. mitt 4:e ultraljud gjordes under denna månad :) Allt såg bra ut. En tvilling/syskonvagn införskaffades så nu hade vi allt för den kommande bebisen! Kändes så bra för jag hann med så otrolig mycket under September månad, både inom skolan och familjelivet.
















Oktober

Daniel fyllde 23 år! Vi flyttade äntligen klart, i mitten på månaden var vår 2:a tömd och vår nya 3:a fylld, men trots de var det en del renovering kvar så vi bodde 1-2 veckor nere hos min pappa i Övik och jag pluggade det jag kunde under den vistelsen. Ett efterlängtat besök hos Carro gjordes också :) Hemi och Halie fick leka med varann, det var jättemys! Och Hemi fick träffa sin mormor några dagar då vi var förbi i Nordmaling hos dem :)














November


Tiden gick och jag var på slutspurten av min graviditet, bara de sista veckorna kvar och med risk att det kan bli närsomhelst så var jag hemma från skolan. Pga järnbrist så fick jag börja m järndropp som kom till att kosta mig skjortan! Sista dagarna började jag känna att nu äre dax, och vad händer? Jo vår bebis bestämde sig för att komma 2 dagar före bf. Den 30 november 2010 kl 20.26 föddes vår dotter, Holly, i Vilhelmina :) Hon vägde 4670 gram och var 52 cm lång :)
Fick min drömförslossning :) helt naturlig och mysig, som jag ville ha den <3



















December

Nu var sista månaden nådd och Julen närmade sig. Hemi blev hela 1 år den 2:a december! Men jag missade det eftersom jag var fortfarande kvar på BB med lillan. Hemfärd rätt snart därefter och hemma gjorde man om dagarna inte mycket, var inne mestadels pga kylan som en dag nådde -32 *burr* !! Var in till Lycksele en dag och tog BB bilden som hamna sedan i tidningen :) Blev äntligne bestämt att vår bebis skulle heta Holly Anna Lundgren <3 Min lilla Holly! Thea min kompis fick äntligen sin son, Loke också :) ca 1 ½ vecka efter jag.. och dagen innan nyår fick även Mikkis sin son, Jonathan :) Jul firades hemma i lugnet och nyår likaså.





















Detta var ett stycke bilder från mitt år 2010 :)
Ett mycket händelserikt år med sina upp och nergångar
såsom alla andra år sej?! Hoppas alla fått varit med om sina stunder som jag :)

tjiing!! <33



RSS 2.0