Del 1: Den tillfälliga barnomsorgen fixad i väntan på den "riktiga" sen.

Yes! Äntligen ringde hon från barnomsorgen och nu har jag fått plats hos Dagmamman på Bergbacka (vmina). En dagmamma som har 3 barn, men att det tot sku bli 5 barn med Hemi och Holly där, sen hade hon fullt då:) Känns bra med en liten grupp, hoppas det blir lika bra som det känns.

Fick höra en toppengrej som de kommer med omkring i Mars (detta är inte något nytt, men nytt i vmina) att man stämplar för den tid då barnen är där, så man betalar ej när dom e sjuk eller när man har semsester, blir billigare för oss föräldrar :) Toppenbra tkr jag! Så pos var det.

Trodde det hela skulle ske omgående, alltså på Dagmammans villkor givetvist men även på mina egna, har ju som en anledning till vrf det är bråttomt med det hela. Men sen att det handlade om denna veckan redan men inte, kommer inte hända något förräns nästa vecka. Ska ta kontakt med Dagmamman där och prata om tid och sånt inför dag 1 osv, men vi får inte påbörja nå inskolning tidigare än tisda nästa vecka (när denna inom barnomsrogen skrev f.o.m dess) å gick inte att ändra. Sen sa hon att det är minst 2 veckors inskolning, men hoppas det går smidigt så man kan ha skolat in dom innan dessa 2 veckor.. blir ju så tokigt för mig att vara låst först denna veckan men sen händer inget förräns nästa vecka. Sen detta med 2 veckor inskolning, är det 14 dagar i vardagar (alltså 2 veckor + nästan 1 vecka till) eller är det 5 vardagar av 2 veckor (tot 10 dagar) ? Nån som har koll, eftersom det var så viktigt med 2 veckors regeln, men är det 2 veckor eller 14 vardagar? x) hoppas ni förstår hur jag tänker.. Hur hade ni det med inskolningen i dagar?!

Visst att jag ska va glad för platserna i huvudtaget hos dagmamman där, men är frustrerande att det hela skjutits på och man stått standby här hemma denna veckan, inte kunnat åkt iväg nånstans när denna hade kunnat ringt närsom å sagt att idag börjar det (för så var det tal från start, att när denna ringer så kan det bli samma dag) men är glad nu efter allt att fått ett datum, med en veckas försening som gör det hela stressigare som några förstår vrf å det, behövde inte e veckas förskjutning på det, inte nu..  så ber för allt att inskolningen går bra och att den blir kortare!

Händer idag då? Skulle ha vare in på vmina egentligen, men vet ej om man ska ta sig den turen eller om man ska spar sig tills nästa vecka när det vankas inskolning. Man vill ju spar på allt onödigt, är inte direkt som när man bodde hemma i Norrfors då dom åkte 8 mil T/R för att köpa en dosa snus/cigaretter eller något gott efter sug, menar vem har råd med såna dyra resor, ne då tar man allt efter planering och spar på allt man kan istället. Men är idag som Secondhand öppnar å har en grej somlagts undan där åt mig, skulle ha vare å hämtad den då den praktiskt taget ges bort nästan.. ska hör med svärmor om de ska in nått, anrs spar jag mig nog resan helt.

Ne gå och röjja i barnets rum med dom vore klokt, nu ligger allt i oreda. Holly har slitit upp "pusselmattan" å lagt stora bitar lite här å var i lägenheten.. så det är städat lagomt tills de ska sova lunch sen.

tjiing!! <33



Kommentarer
Postat av: Amanda & Bernt

När vi skolade in våran plutt så räckte det med tre-fyra dagar. Började en måndag och tors-fre den veckan var förskolan stängd så det blev bara tre dagar och sen var det tänkt att vi skulle köra veckan efter också, men han trivdes så bra så det räckte typ. haha :P Han har älskat det sen första sekund! Det är nog olika vart man bor, vissa kommuner har en vecka inskolning och andra bara en vecka. Men det beror ju på barnen också :)

2012-01-13 @ 21:34:39
URL: http://biggerbetteramanda.blogg.se/
Postat av: Sofia

Tycker två veckor lät mycke! Vi skolade in på en vecka, men som sagt beror de ju på barnen också! Dock sa våran dagmamma att långdragna inskolningar inte var att föredra då små barn kan få för sig att det är som öppna förskolan ungefär.. blir som en chock då mamma ska gå sen. Kommer säkert gå bra i vilket fall, tycker bara det lät länge med MINST två v. Lycka till!

2012-01-17 @ 22:51:50
Postat av: Camilla - bloggens ägare

Amanda & Bernt - Aha okej, vad smidigt med sån kort en tid :) är nog väldigt olika beroende på vart man e, med vem å hur barnen tar det hela. Men så kul! Kul att det är en positiv grej för både barn och förälder :) har gått bra hittills (de 2 dagar som gått) å hoppas att det snart e klart, sku va så skönt :)



Sofia - Jo tycker jag med, hon som sitter på barnomsorgen hördes va noga med att minst det å sn tar man det som det kommer, medan dagmamman tkr det e bra med iaf den tid som behövs, men redan nu säger hon att ja kan gå undan mer å mer å om 2 dagar ska ja åka bort en stund å göra lite ärenden under tiden :) Nä samma har denna dagmamman sagt, att det brukar bli värre om det blir utdraget på det hela.

så hoppas det inte blir minst 2 veckor här då ;)

Tack!

2012-01-18 @ 20:40:30
URL: http://hemismamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0